ŠTÍTEK: Pavel Novák

Ilustrační foto.
Pelhřimovsko – Až nečekaně jednoznačný průběh mělo sousedské derby ve IV. třídě. V tabulce poslední fotbalisté rezervy Plačkova nastříleli sedm gólů Jiřicím. Na první příčce se i přes volný los udržela Nová Cerekev.

V derby kraloval Plačkov

Fotbal
Ilustrační fotografie.
Střední Čechy – Rybářům kraj zaslíbený – a rybám vlastně také. Tak vnímá město a okolí vedení radnice v Říčanech na Praze-východ. Alespoň v poslední době. Nebylo tomu tak vždy. V minulosti byly rybníky zanesené bahnem – a v případě Jurečku se dokonce objevovalo napětí mezi rybáři a kopáníchtivou veřejností, když leckteří občané dávali špatnou kvalitu vody do spojitosti právě s chovem ryb.

Vylepšit říčanské rybníky pomohly desítky milionů

Z okolí
06. Vzdělávací komplex Fakulty humanitních studií UTB ve Zlíně
ANKETA/ Nejvyšší ocenění v soutěži Stavba roku 2017 Zlínského kraje, cenu Grand Prix architekta Pavla Nováka, získal Vzdělávací komplex Fakulty humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Odborná porota hodnotila 39 různých staveb v několika kategoriích. "Většina přihlášených staveb byla na velmi vysoké úrovni," zhodnotila předsedkyně poroty Dagmar Nová. 
39 fotografií

Vzdělávací komplex Fakulty humanitních studií je Stavbou roku 2017

Zlínsko
Na Kačině slavnostně zahájili letošní výstavy
Svatý Mikuláš - Slavnostní zahájení návštěvnické sezony spojené s vernisáží výstav, které jsou připravené pro letošní rok, se uskutečnilo na zámku Kačina ve středu 11. dubna. Program uvedl majitel zámku Jan Rudolf Chotek spolu se svou manželkou Marií Sidonií Chotkovou, kteří přijeli kočárem taženým koňmi zapůjčenými z nedalekých Přítok. Na vernisáži promluvil ředitel Kačiny Pavel Douša i generální ředitel Národního zemědělského muzea Milan Jan Půček.
61 fotografií

OBRAZEM: Na Kačině slavnostně zahájili letošní výstavy

Volný čas
Tečkou za letošní plesovou sezonou byl tradiční Korunový džínový bál, který v sobotu večer roztančil návštěvníky Městského domu v Přerově.
Místo nablýskaných rób a sak džínové sukně a rifle. Skvělá nálada a plný parket tanečníků, kteří se vlnili sálem v rytmu hitovek Pavla Nováka a songů ze šedesátých let. Takový byl v sobotu večer Korunový džínový bál, který vždy v dubnu uzavírá plesovou sezonu v Městském domě v Přerově.
30 fotografií

Korunový džínový bál uzavřel plesovou sezonu

Přerovsko
Přírodní památku u letiště hyzdí skládka
Vyškov /FOTOGALERIE/ - U letiště ve Vyškově někdo zřejmě založil černou skládku. Deník Rovnost na to upozornili řidiči, kteří kolem tohoto chráněného území projíždějí. „Zastavím se tady, když se potřebuji protáhnout. Aby tu ale někdo vyhazoval pneumatiky nebo tašky, to nechápu,“ vypověděl řidič Lukáš Janeček.
6 fotografií

Přírodní památku u letiště hyzdí skládka

Vyškovsko
Ondřej Němec v Grymově
Šestadvacetiletý Andrej Višněvský jednoznačně ovládl březnový Běh na 2 míle ve Zlíně, když dosáhl na trati v Přílukách, času 10:31. Stříbrný Miroslav Dřímal z klubu Maraton Pavla Nováka za ním zaostal o jednasedmdesát sekund, třetí místo bral Bronislav Matouch (Jisva Zlín, 11:50).
11 fotografií

Zápisník Lubomíra Hotaře

Ostatní sporty
Slavnostní otevření Beuronské kaple.
Teplice - Místo oken igelity, zima a vlhko. Co ale nejvíc utkvělo v paměti, byla svítidla na zdech, barbarsky přidělaná přímo v obličejích Panny Marie a archanděla Gabriela. Úsilím mnoha lidí se nakonec Beuronskou kapli Gymnázia Teplice podařilo zachránit.
32 fotografií

FOTO: Beuronská kaple vstala z popela

Teplicko
Příprava: Mladá Boleslav - České Budějovice.
Mladá Boleslav – „Naše sestava se z osmdesáti procent blížila té, která by mohla nastoupit za týden v lize,“ prohlásil po vítězné generálce kouč Mladé Boleslavi Dušan Uhrin. Ten postavil do branky na celé utkání Jana Šedu, ve stoperské dvojici hrál mladý Klíma s Takácsem, kraj obrany patřil dalšímu navrátilci Křapkovi a ve středu zálohy kooperoval Valenta s Matějovským. Útočníkem číslo jedna pro jarní část, nebo minimálně pro její úvod, by měl být podle zápasů zimní přípravy Nikolaj Komlichenko.
7 fotografií

Budějovické Dynamo doma porazili a teď už hurá na ligu

Fotbal
Ilustrační foto.
Nymbursko – Bohaté fotbalové kluby se snaží svým hvězdám nabídnout luxus. Nejen na výplatních páskách, ale i na stadionu. Kabiny občas připomínají pětihvězdičkové hotely. Nechybí v nich masérské stoly, rehabilitační linka, sauna, vířivka. Podobný komfort mají i rozhodčí. I ti jsou totiž součástí hry zvané fotbal.

Nejméně se fotbalovým sudím líbí v Drahelicích, nejvíce na Polabanu

Fotbal
Přerované to roztočili v pátek večer na tanečním parketu v Městském domě, kde se konalo tradiční setkání Sejdeme se před Silvestrem.
Zatančit si na písničky Pavla Nováka už dávno jen není výsadou pamětníků, kteří kdysi zažili legendární nedělní čaje v Městském domě. Přitahují i mladé, kteří po nich převzali pomyslnou štafetu, a umějí to na parketu pořádně rozparádit. Na tradiční akci „Sejdeme se před Silvestrem“, která se konala v pátek večer, bylo jako obvykle plno a sál „měšťáku“ doslova praskal ve švech.
28 fotografií

VIDEO: Silvestrovské oslavy v Přerově začaly. Nanečisto

Přerovsko