ŠTÍTEK: video

Nový komunální malotraktor na udržování králodvorských komunikací, chodníků a cyklostezek v zimě.
/VIDEO/ Zimní údržba by mohla být o něco snadnější. Město Králův Dvůr si na udržování komunikací, chodníků a cyklostezek v zimě pořídil nový komunální malotraktor s příslušenstvím. Jak uvedla Romana Šimková, mluvčí králodvorské radnice, malotraktor je vybavený jednokotoučovým rozmetadlem na posypový materiál a přední shrnovací radlicí, která je hydraulicky odpružená.

Zimní údržbu v Králově Dvoře usnadní nový malotraktor

Berounsko
František Manlig a Martin Klesal (zleva) při testování dronu s padákem.
/VIDEO/ Nebe bez mráčků, lehký větřík si pohrává s listy stromů, podzimní idylku narušuje jen bzučivý zvuk. Ve vzduchu se prohání dron, z něhož najednou vystřelí žlutý padák a stroj se s lehkostí snese zpět na zem. Právě jsem se stal svědkem zátěžového testu padáku pro drony. „Dnes už máme za sebou kolem stovky úspěšných pádů. Od posledních testování jsme vylepšili konstrukci padáku, je bytelnější a jednodušší pro uživatele,“ chlubí se dva mladíci.  
10 fotografií

Padající dron může i zabít. Studenti z Liberce pro něj vyrobili padák

Příběhy a rozhovory
Řidiče autobusu šetří policie
Řidiče linkového autobusu, který v pátek odpoledne na železničním přejezdu na silnici mezi Starým Městem a Moravskou Třebovou nerespektoval výstražná červená světa, vyšetřuje policie. Případem, na který na sociálních sítích upozornil řidič, který jel za autobusem, se policité zabývají od pondělního dopoledne

VIDEO: Přes plnou a na červenou. Řidiče autobusu šetří policie

Zločiny a soudy
V Malešicích vykolejil nákladní vlak.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ V pražských Malešicích vykolejilo odpoledne devět vozů nákladního vlaku, jeden je na boku. Událost se obešla bez zranění, škoda je odhadnuta na pět milionů korun. Řekli to mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal a mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Radka Pistoriusová. Na trati jezdí městská linka S49, která je nyní zkrácena do trasy Roztoky u Prahy - Praha-Libeň. Předpoklad obnovení provozu je zhruba v polovině týdne.
12 fotografií

V Malešicích vykolejil nákladní vlak. Linka S49 končí v Libni

Nehody
Letecké muzeum v Kunovicích se díky naganskému expresu TU-154 stalo cílem filmařů z chystaného snímku Zátopek.
Přílet Rona Wiliama Clarka, australského atleta a specialisty na dlouhé běhy, a zase jeho odlet zpátky do vlasti. Dvě scény, zhruba dvě minuty, reálně však šest hodin, které štáb připravovaného filmu Zátopek strávil v Leteckém muzeu Kunovice, konkrétně v interiéru "naganského expresu". Ten se po svém sestavení stává žhavým zbožím na mapě českého filmového průmyslu.
10 fotografií

VIDEO: V "naganském expresu" v Kunovicích se točil film o Zátopkovi

Slovácko