ŠTÍTEK: Radek Petr

Radek Petr
Kroměříž /ROZHOVOR/ - Doma má brankář Radek Petr stříbrnou medaili z Mistrovství světa U20 v Kanadě. Chytal v Itálii, Belgii či v předním bulharském klubu PFK Ludogorec Razgrad. Nyní se sedmadvacetiletý rodák z Krnova a bývalý gólman Opavy musí spokojit s angažmá v Hanácké Slavii Kroměříž, týmu, který hraje o záchranu ve třetí lize.

Radek Petr: Nic neplánuju, žiju realitou

Fotbal
Fotbalisté Hanácké Slavie Kroměříž. Ilustrační foto
Kroměříž – Důležité tři body k záchraně získali fotbalisté Kroměříže překvapivě s prvním týmem tabulky MSFL. Výhra domácích, kteří ukončili devítizápasové čekaní na plný bodový zisk, je o to cennější, když dokázali otočit stav 0:1 na konečných 3:1.

Hanáci si troufli na lídra z Opavy a mají tři body

Ostatní sporty
Jan Baránek
Opava /POZVÁNKA/ – Slezský FC v sobotu vyráží směr Haná, aby změřil síly s Kroměříží. Mužstvo je momentálně v dobré náladě. Vysoká výhra nad Třebíčí v poměru 5:0 udělala své. Slezané si chtějí odvézt všechny body.

Slezský FC na Kroměříž vyrukuje v plné síle

Fotbal
Hanácká Slavia Kroměříž - Hulín. Ilustrační foto.
Kroměříž – Dvě posily přivedl do fotbalového klubu Hanácká Slavia Kroměříž trenér a sportovní ředitel Bohumil Páník. Ve víkendovém zápase MSFL v Hlučíně už hájil branku Hanáků Radek Petr. Gólman, který chytal ve finále mistrovství světa hráčů do 20 let v roce 2007 v Kanadě, kde Češi podlehli Argentině 1:2.

Kroměříž budou zachraňovat v MSFL Petr a Neubert

Fotbal
Ilustrační foto.
Hlučín – Veledůležité vítězství urvali v sobotu na svém trávníku hlučínští fotbalisté. V zápase o šest bodů porazili na domácím trávníku Kroměříž. Jediný gól zápasu vstřelil už po třech minutách hry Martin Hanus, když překonal vicemistra světa do dvaceti let Radka Petra.

MSFL: Hlučín – Kroměříž 1:0

Fotbal
Petr Samec
Hlučín /POZVÁNKA/ – Svěřenci trenéra Petra Samce se před týdnem vrátili z Třebíče s prázdnou. Kromě dlouhodobě zraněných Hlučínští na svého dnešního soupeře vyrukují v plné síle. Neberou nic jiného než vítězství.

Hlučín se chystá na Kroměříž a chce tři body

Fotbal
Radek Petr.
Brno - Fotbalový brankář Radek Petr předčasně ukončil angažmá ve Zbrojovce Brno. Vicemistr světa ze šampionátu hráčů do 20 let v roce 2007 měl s Brňany kontrakt až do konce června 2015, dnes se ale dohodl na jeho ukončení. O jeho služby se uchází momentálně předposlední tým MSFL Hanácká Slavia Kroměříž.

Brankář Petr ukončil smlouvu se Zbrojovkou Brno

Fotbal
Radek Petr.
Brno, Opava – Byl jedním z hlavních strůjců stříbrné medaile na světovém šampionátu dvacítek v Kanadě z roku 2007. Nyní je bývalý gólman Opavy Radek Petr bez angažmá. Rodák z Krnova ve Zbrojovce Brno, která vlastní jeho hráčská práva, ztratil i pozici týmové trojky a pouze trénuje. S klubem má smlouvu až do června 2015.

Radek Petr čeká na nové angažmá

Fotbal
Hodonínský záložník David Šmahaj (vpravo) neproměnil proti Líšni vyloženou šanci.
Hodonín – V Mutěnicích se před několika lety dostal do velkého fotbalu, v Hodoníně potvrdil svoje kvality. Gólman Radek Petr, který stejně jako další hráč ligové Zbrojovky Brno Martin Sus nastoupil v sobotu proti RSM, pomohl Líšni k bezbrankové remíze.

Ligový gólman Petr vychytal hodonínské střelce

Fotbal
VE VEDRU přijde vhod koupání.
Liberec – Také na Liberecku panuje v posledních dnech ukázkové léto. Teploty se mají koncem týdne dokonce vyšplhat až na pětatřicet stupňů. Tropické počasí láká k vodě a Deník pro vás zjistil, jak to vypadá s kvalitou vody na koupalištích.

Aktuálně: Vedro, koupání, lenošení

Liberecko
Dosavadní sportovní ředitel brněnské Zbrojovky Zdeněk Kudela.
Brno – Stejně jako v zimní přestávce přivedl jen tři hráče, které si vytipoval. Sportovní ředitel fotbalistů Zbrojovky Zdeněk Kudela počítá, že trio Janotka, Schuster a Kaščák stačí, aby brněnský klub vylepšil loňské třinácté místo. O čem také mluvil?

Nebudeme jen zakopaní před vápnem, odmítá ředitel Kudela

Fotbal
Brankář Zbrojovky Václav Hladký.
Brno /ROZHOVOR/ - V jarní části loňské sezony nejvyšší soutěže se omílaly chyby brněnských gólmanů, které několikrát stály Zbrojovku body. Hlasitě se mluvilo o nasazení bývalého mládežnického reprezentanta Václava Hladkého. Do nové prvoligové sezony udělali brněnští trenéři rázný krok. Vsadili právě na dvaadvacetiletého Hladkého.

Hladký: Už odpočítávám dny do startu. Těším se i cítím závazek

Fotbal
V předposledním divizním utkání remizovali fotbalisté MFK Vyškov doma s SK Líšeň 1:1.
Vyškov – Hodinář, nebo Večeřa? Zkušený vyškovský kapitán je v zápise o utkání MFK Vyškov – SK Líšeň uvedený jako střelec gólu, očití svědkové ale tvrdí, že za brankovou čarou balón byl už po předchozí hlavičce Večeři. Nakonec je to jedno. Důležité je, že akce minutu před koncem přinesla Vyškovu kýžené vyrovnání a definitivu záchrany v divizi.
13 fotografií

Remíza a záchrana fotbalistů MFK Vyškov přišly za minutu dvanáct

Fotbal
Karel Burian
Brno – Přes dvacet svědků plánuje tento týden vyslechnout trestní senát Krajského soudu v Brně, který rozhoduje o případu takzvaného Toflova gangu. Státní zástupce Martin Brzobohatý v něm třináct mužů, většinou bývalých policistů, viní mimo jiné z vydírání moravských podnikatelů či z braní úplatků.

Pokračuje líčení v kauze Toflova gangu. Vypovídat má i Burian

Česko
Ilustrační foto
Brno – Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uzavřela prodejnu potravin Radek Petr v Nové Vsi na Mělnicku. Při kontrole zde našla nejen myší trus, ale i mrtvého hlodavce. Provozovatel nedokázal doložit dokumentaci o provedené deratizaci. Tu také inspekce po kontrole nařídila a s provozovatelem zahájí správní řízení. V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Mrtvý hlodavec i myší trus. Inspekce zavřela prodejnu potravin na Mělnicku

Ekonomika
Brankář brněnské Zbrojovky Martin Doležal.
Olomouc, Brno – Martin Doležal střílí gól Martinu Doležalovi. Nebo Martin Doležal vychytal tutovku Martina Doležala. Chyba? Kdepak. Jen vzácná shoda, která možná už v pátek večer proti sobě postaví olomouckého fotbalového útočníka a brněnského brankáře stejného jména i příjmení. V prvoligovém duelu 23. kola hostí od čtvrt na devět hodin večer třináctá Zbrojovka v tabulce čtvrtou Sigmu.

Zbrojovka proti Olomouci: souboj i pro jmenovce Doležalovy

Fotbal
Fotbalisté Zbrojovky Brno v utkání s Hradcem Králové - ilustrační foto.
Brno /INFOGRAFIKA/ - Zase s předposledním, jako před dvěma týdny v Českých Budějovicích. Jenže na domácím hřišti bude případná remíza, která přikovala Jihočechy na dno první ligy, pro fotbalisty Zbrojovky málo. V neděli od tří hodin odpoledne hostí Hradec Králové.

Zbrojovka vsadí proti Hradci Králové opět na Petra

Fotbal
Ilustrační foto
Zlínský kraj - /ANKETA/ Neradostná čísla o nákladech zimní údržby komunikací za měsíc leden dostalo v těchto dnech na stůl Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK). Za zmírňování následků zimních povětrnostních vlivů na sjízdnost krajských silnic zaplatí ŘSZK za leden téměř padesát milionů korun.

Letošní zima je na údržbu silnic náročnější než vloni

Zlínsko
Do Dětské nemocnice se v pondělí přišli podívat fotbalisté Zbrojovky.
Brno – Čtveřice fotbalistů prvoligové Zbrojovky v pondělí zpříjemnila den malým pacientům v Dětské nemocnici v Černých Polích. Kapitán týmu Petr Švancara, záložník Pavel Mezlík, obránce Petr Buchta a brankář Radek Petr rozdali dětem hračky, které přinesli fanoušci na poslední domácí zápas s Příbramí.
8 fotografií

OBRAZEM: Fotbalisté Zbrojovky rozzářili malé pacienty

Fotbal
1.FK Příbram.
Brno - V utkání 15. kola Gambrinus ligy prohráli příbramští fotbalisté na hřišti Brna nejtěsnějším možným rozdílem. Výsledek nedokázali zvrátit ani přes přesilovku, do které se dostali po vyloučení domácího kapitána krátce před přestávkou.

1.FK nepomohla ani přesilovka, z Brna jede bez bodu

Fotbal
Členové Toflova gangu u soudu v Brně - Rudolf Setvák.
Brno /SLEDOVALI JSME ONLINE/ – Třetí den hlavního líčení s takzvaným Toflovým gangem začal dnes v devět hodin v budově Krajského soudu v Brně. Před trestním senátem vedeným předsedou Milošem Žďárským usedlo do lavic už jen dvanáct obžalovaných. Eduard Slanina totiž v úterý soud požádal, aby jednal v jeho nepřítomnosti. Státní zástupce Martin Brzobohatý jeho i dalších dvanáct mužů viní například z účasti na organizované zločinecké skupině, vydírání, braní úplatků nebo zneužití pravomoci úřední osoby.

Kauza Toflova gangu: Svědci říkají nesmysly, tvrdí Setvák

Zločiny a soudy
Miroslav Petr
Krnov /ROZHOVOR/ - Když nastupovali krnovští fotbalisté v neděli k zápasu s Bohumínem, všichni na stadionu si hned všimli nové tváře v domácí sestavě. Do branky FK Krnov se poprvé v soutěžním utkání postavil gólman Miroslav Petr.

Brankář Miroslav Petr: Z premiéry mám dobrý pocit

Fotbal
Ilustrační foto.
Krnov - Fotbalisté Krnova odehráli utkání o vlastní sebevědomí, na svém hřišti přivítali v neděli tým z Bohumína. Brzká branka domácí hráče nakopla a ti pak urvali první vítězství na svém trávníku v letošním ročníku krajského přeboru.

Krnované vybojovali první vítězství na domácí půdě

Fotbal
Ilustrační foto.
Brno – Odchovanec ostravského Baníku Radek Petr si nejprve vyzkoušel nejvyšší soutěž v Belgii a Bulharsku, teprve potom ochutnal českou Gambrinus ligu. A to až v dresu brněnské Zbrojovky. Do její branky se postaví i v neděli proti Jihlavě. „Jsem rád, že jsem se dostal do brány, ze dvou svých ligových utkání samozřejmě pozitivněji í hodnotím vítězství 3:1 proti Budějovicím, zato v Hradci jsme určitě měli podat mnohem lepší výkon aspoň v prvním poločase," připomíná porážku 0:2.

Euforie Jihlavy u nás skončí, doufá gólman Petr

Fotbal
Radek Petr.
Brno – Zažil vysněný prvoligový debut v náročné situaci. Vždyť kdo by se chtěl postavit do branky fotbalového týmu, který v předchozích dvou duelech dostal hrozivých devět gólů? Brněnský brankář Radek Petr, který v létě zakotvil na jihu Moravy, společně se svými spoluhráči víkendový zápas s Českými Budějovicemi zvládl. Zbrojovka i díky gólmanovi se zkušenostmi z Itálie nebo Bulharska po dvou porážkách triumfovala 3:1.

Brankář Petr o premiéře: Po první brance jsem znervózněl

Fotbal
Ilustrační snímek.
Jindřichohradecko - Okresní přebor mužů v kopané vstoupil o víkendu do další sezony. Výtečně si počínali především oba nováčci z Dešné a Staré Hlíny, kteří dokázali zvítězit na půdě svých soupeřů. Premiéra po sestupu z krajské I. B třídy naopak vůbec nevyšla hráčům Kunžaku a z Novosedel si odvezli vysokou porážku. Zajímavý a kvalitní duel se odehrál v Horním Žďáru, kde se představil Jarošov, a zápas nakonec skončil zaslouženou remízou.

Začal okresní přebor. Kunžak dostal pět gólů

Fotbal