Zelenina

Vše, co jíme, ovlivňuje zdraví nečekaným způsobem
Geneticky upravené potraviny jsou terčem kritiky kvůli možným negativním, ale doposud neprokázaným účinkům na lidský organismus. Čínští vědci narazili na mechanismus, kterým vlastně cokoli, co přijímáme, může ovlivnit lidský organismus. Informuje o tom server Alternet.org.

Vše, co jíme, ovlivňuje zdraví nečekaným způsobem

Články
Jen třetina České republiky by mohla nasytit celý svět
Přibližně třetina rozlohy naší republiky by stačila k nasycení celého lidstva. Takže pro produkci potravin jejích deseti milionů obyvatel by stačilo jen 40 kilometrů čtverečních. To jsou alespoň propočty americké společnosti Pronutria, která rozvíjí technologii produkce živin na buněčné úrovni.

Jen třetina České republiky by mohla nasytit celý svět

Články
Příští zelená revoluce
Věda zabránila potravinové krizi v 60. letech minulého století. Může nás zachránit ještě jednou? Významnou roli budou hrát nové moderní vysoce produktivní plodiny. Ale zemědělství se nemůže spoléhat jen na biotechnologii.

Příští zelená revoluce

Články