Za zcela ohromující označují odborníci celkové výsledky první velké městské farmy o rozloze 2300 metrů čtverečních, která produkuje salát uvnitř speciální budovy. Výlučné spojování zemědělství s venkovem se může stát minulostí.
ČlánkyVěda zabránila potravinové krizi v 60. letech minulého století. Může nás zachránit ještě jednou? Významnou roli budou hrát nové moderní vysoce produktivní plodiny. Ale zemědělství se nemůže spoléhat jen na biotechnologii.
ČlánkyHruď se pýchou dmoucí, pocit štěstí od hlavy až k patě - obojí patří k emocím, které mají reálné fyzické projevy uvnitř těla. Dají se přečíst a díky tomu vznikl i barevný atlas řeči těla, který sestavili vědci z finských univerzit.
ČlánkyPřibližně třetina rozlohy naší republiky by stačila k nasycení celého lidstva. Takže pro produkci potravin jejích deseti milionů obyvatel by stačilo jen 40 kilometrů čtverečních. To jsou alespoň propočty americké společnosti Pronutria, která rozvíjí technologii produkce živin na buněčné úrovni.
ČlánkyRozsáhlá studie na úctyhodném vzorku 73 000 lidí sledovala, jaká skladba potravin je nejzdravější z pohledu délky života. Závěry studie byly zveřejněny v posledním vydání Journal of American Medical Association.
ČlánkyGeneticky upravené potraviny jsou terčem kritiky kvůli možným negativním, ale doposud neprokázaným účinkům na lidský organismus. Čínští vědci narazili na mechanismus, kterým vlastně cokoli, co přijímáme, může ovlivnit lidský organismus. Informuje o tom server Alternet.org.