My si zimu užíváme!

Jsou zvířata, která se před minusovými teplotami neschovávají. Naopak si mráz a napadaný sníh s radostí užívají. Hrají si, kloužou se a dovádějí jako malé děti. A dokonce si poradí i se sněhulákem.

Lední medvědice Nora z oregonské ZOO si sníh naplno užívá.
Lední medvědice Nora z oregonské ZOO si sníh naplno užívá.
Zdroj: www.youtube.com

Noru zlákalo i pár centimetrů sněhu k veselému dovádění. Přitom ani ne roční lední medvědice neměla zrovna šťastný start do života. Krátce po narození se o ni její matka přestala starat, a proto ji přemístili ze ZOO Columbus v americkém Ohiu do oregonské zoo v Portlandu. Díky tomu, že trávila spoustu času s ošetřovateli, je zvyklá na kontakt s lidmi. Ráda si hraje a právě sníh byl pro Noru velkou inspirací.

Zimní pokrývka potěšila v oregonské zoo i vydry říční. O vydrách se všeobecně ví, že jsou dobrými plavci a potápěči. Zdá se ale, že by klidně mohly být i skvělými jezdci na ledové ploché dráze.

Zdroj: Youtube

Miláčkem internetu se díky videu zoologické zahrady v Torontu stal devítiletý pandí sameček Da Mao. Veřejnost o něm už dobře ví, že dokáže být velmi něžný a umí se chovat i jako gentleman. Je však také velmi živý, o čemž se přesvědčil sněhulák, který se objevil u něj ve výběhu. Jakmile jej Da Mao spatřil, rozhodl s ním poměřit síly. Hádejte, kdo vyhrál?

Mohlo by vás zajímat: