VIDEO: Letecký mechanik proměnil starou Ladu v Transformera

Když měl film Transformers v roce 2007 premiéru, zasloužil si označení sci-fi. Dnes už se mnohé z příběhu stává realitou. Gennady Kocherga během show v jihozápadním Rusku předvedl, co všechno dokáže kdysi slavný vůz.

Transformer se předvedl během přehlídky v ruském městě Orjol.
Transformer se předvedl během přehlídky v ruském městě Orjol.
Zdroj: www.youtube.com

K nápadu proměnit auto v transformovaného robota ho dovedla hračka inspirovaná filmem, kterou koupil vloni v Singapuru. Přivezl ji domů a spolu se synem začali pracovat na realizaci. „Po několika pokusech jsme zjistili, že auto potřebuje něco jiného, než hračka a musíme svoji ideu změnit," vzpomíná Gennady Kocherga. Vyplatilo se. Výsledkem je vlastní bojový robot Optimus Prime, jehož hlava se vynoří ze speciálního poklopu v kapotě poté, co se přední část vozu zvedne do vzduchu nad zadní část vozidla.

Zdroj: Youtube

Přidaná sada kol na zadní straně vozu pomáhá obrovskému stroji k vyvážení, když se v robotickém režimu pohybuje. Přední kola a křídla se vysunou na boku a působí jako dvě paže, které odhalí nabité kulomety. „Dokáže stejné věci jako roboti ve filmu. Můžete v něm sedět a řídit jej i z něj střílet," popisuje nadšeně majitel netradiční Lady.

Gennady Kocherga, který v minulosti pracoval jako letecký mechanik, kdy měl na starosti servis vrtulníků i tryskových letadel, nyní plánuje postavit ještě dva obří roboty. V realizaci nápadů, kterých má celou řadu, mu nic nebrání. Neúspěšné pokusy už má za sebou a starých aut je stále dost.

Mohlo by vás zajímat: