Top galerie

Fenek

Fenek

Fenci žijí v pouštních oblastech severní Afriky, Sinajského a Arabského poloostrova.

Fenek je noční zvíře, přes den se schovává před horkem v norách vyhrabaných pod kameny.

Samice nejčastěji porodí 2 až 4 mláďata. vrhá 2-4 altriciální, slepá mláďata.

Jsou všežraví oportunisté, život v poušti je naučil, že se nevyplácí být vybíravý.

Někteří lidé chovají fenky jako domácí mazlíčky, ale tato pouštní zvířata jsou nejspíš šťastná v poušti a ne v nějakém bytě.

Zvětšit