Top galerie

Nej fotografie mláďat

Nej fotografie mláďat

Orangutaní matky bývají velmi zodpovědné. Mláďata jsou po narození zranitelná a bezmocná, matek se drží za srst na břiše a zůstávají s ní minimálně tři roky, než se osamostatní.

Mláďata veverky kapské. Tyto veverky obývají Jižní Afriku, Botswanu, Lesotho a Zimbabwe.

Samice ledních medvědů rodí obvykle 2 mláďata v jednom vrhu. Stěny brlohu, kde mláďata zpočátku schovává, zledovatí díky teplému dechu medvědice, takže uvnitř je docela teplo - až 18 °C.

Samice geparda obvykle vrhne 1-3 mláďata. Mortalita je velmi vysoká (přežije kolem 5 %), především kvůli lvům, hyenám a paviánům - malí gepardi nejčastěji skončí právě na jejich jídelníčku. Matky své

Samice makaků se o své mladé starají více než jeden rok. Mláďata dospívají až ve 3-5 letech.

Paviáni pláštíkoví obývají skalnaté hory Etiopie, Súdánu a Arabského poloostrova. Samice bývá březí 190 dní a většinou přivádí na svět jedno mládě.

Zvětšit