Autor: Lukáš Vrkoč

Články autora

Exotický ostrov Zanzibar rozhodně stojí za návštěvu, obzvláště teď v zimě.
Názvy Unguja a Pemba vám asi nic neřeknou, zato označení Zanzibar už by mohlo. Věřte, že jde o tanzanské souostroví, které si v posledních letech oblíbili zejména Češi a Italové. A místní si od nich dokonce nechávají posílat učebnice, aby ovládli řeč a mohli lépe komunikovat.

Exotický Zanzibar: Ostrov koření a učebnic češtiny

Cestujeme
Las Vegas je město, které nikdy nespí.
Nemusíte být zrovna milionářem, abyste mohli poznat kouzlo amerického zázraku jménem Las Vegas. Šestisettisícové město postavené v Mohavské poušti láká každý rok nové a nové turisty lačnící vidět nejen vyhlášená kasina, ale třeba i další místa ze známých filmů na vlastní oči.

Las Vegas: Noční jízda městem hazardu

Cestujeme
I na podzim má Praha své magické kouzlo.
Ještě než udeří opravdové mrazy nebo dokonce pokryje ulice hlavního města sněhová pokrývka, nabízí Praha možnost zážitků prakticky v každém odvětví, na něž si vzpomenete. Pojďte s námi za památkami, kulturou, sportem a třeba i jídlem…

Podzim v Praze: Ochutnejte matku měst

Cestujeme
Rybaření v Norsku? To je zážitek!
Možná vás také napadlo, že sedět u rybníka či nějaké strouhy v Čechách a čekat, až zabere, není úplně ono, i když rybaříte rádi. Vyzkoušel si to asi každý kluk, jenže co takhle posunout tento druh zábavy o stupínek výš a vyrazit do Norska, které je Mekkou lovců ryb!?

Rybaření v Norsku: Když uloví každý...

Cestujeme
Středomořský ostrov Malta je malebné místo.
Teplo a moře pro rodiny, bujarý noční život pro mladší generace a nerušený klid pro ty starší. Jenže to není vše – středomořská Malta je plná památek, lidí a je rozdělená na dva hlavní ostrovy, které nemají skoro nic společného.

Středomořská Malta: Ostrovy jako den a noc

Cestujeme
Turisté se musejí cítit jako u moře. S tím rozdílem, že vidí na druhý břeh.
Je dlouhé přes jedenapadesát kilometrů a široké přes sedmnáct. Lago di Garda nebo také Gardské jezero se nachází mezi Alpami a Pádskou nížinou a pro mnoho turistů představuje náhražku dovolené u moře. Na rozdíl od ní však lze vodní hrátky spojit s mnoha dalšími aktivitami.

Lago di Garda v Itálii: Simulace dovolené u moře

Cestujeme
Zell am See
Mezi českými dovolenkáři je stále řada těch, kterým moře nic neříká a domácí luhy a háje jsou jim málo. Právě pro ně by mohl být variantou pobyt u jižních sousedů. Vždyť například v Zell am See a okolí je opravdu krásně…

Zell am See v Rakousku: Výletní království

Cestujeme
Městečko Lindos na ostrově Rhodos se pyšní středověkým hradem.
Relax a pohoda na lehátku na jedné straně, bližší poznání ostrova na straně druhé. Program all inclusive proti ochutnávání specialit v tradičních restauracích a tavernách. A jako bonus slévající se Středozemní a Egejské moře. Rhodos nabízí pořádný mix všeho.

Řecký Rhodos: Středomořský mix

Cestujeme
Perla Karibiku, Dominikánská republika. Pohled shora, z vrtulníku...
Teplo, krásné pláže a čisté moře pro ženy. Doutníky, rum a snědé krasavice pro muže. I tak se dá stručně vyjádřit, pro koho je určená návštěva Dominikánské republiky. Jisté je, že exotiku a k ní exkurzi do zcela odlišné kultury si vychutnají zástupci obou pohlaví.

Dominikánská republika: Od exotiky po bídu

Cestujeme
Na kole po českých horách. To je báječný prázdninový zážitek...
Strmé výšlapy, prudké sjezdy, desítky kilometrů v nohou, ale také nezapomenutelné zážitky a úchvatné pohledy. To vše v sobě skrývá aktivní dovolená v podobě cyklistických výletů po Jizerských horách. Ano, tam, kde se v zimě jezdí na běžkách, je od jara do podzimu útočiště cyklistů.

Tip na dovolenou: Projeďte se Jizerkami na kole

Cestujeme
Španělská Andalusie, to je ráj pro vaše chuťové buňky.
Když má dovolená být víc než jen odpočinek, musí se odehrávat na hodně zajímavém místě a navíc s poutavými zvyky. Jedním z nich je španělská Andalusie na samém jihu Pyrenejského poloostrova. Kromě tepla, moře, kultury a historie zde hraje důležitou roli i gastronomie.

Španělská Andalusie: Nejen památky, ale i gastronomický ráj

Cestujeme
I takové nádherné zahrady nabízí ostrov Madeira...
Koupání a polehávání na pláži láká s blížícím se létem miliony Čechů. Destinace, kam lze vyrazit, snad ani nejde spočítat, a hlavně záleží na preferencích konkrétního turisty. Co třeba Madeira a zajímavosti skrývající se na portugalském ostrově, charakteristickém příjemným celoročním klimatem? Dobrá volba!

Ostrov Madeira: Jaro po celý rok

Cestujeme