Autor: PR

Autor redakce

Články autora

Ředitel Moravského divadla Olomouc David Gerneš
Oč smutnější byla pro Moravské divadlo Olomouc první polovina roku 2021, o to radostnější byla ta druhá. Zatímco na jaře se mohli umělci setkávat s diváky pouze on-line, během léta a podzimu jim vše vynahradili. Hrálo se v budově divadla i pod širým nebem a došlo také na odložené premiéry. O provozu divadla v pandemické době, personálních změnách i plánech na rok 2022 čtěte v rozhovoru s ředitelem Moravského divadla Davidem Gernešem.
3 fotografie

David Gerneš: Rok 2022 bude pro Moravské divadlo zlomový

Olomoucko
Obchodní centrum Olomouc City
S uvolněním karanténních opatření je po delší době opět plném provozu obchodní centrum Olomouc CITY. Od pondělí 11. května je znovu v provozu téměř sedm desítek obchodů, které se v oblíbeném centru nacházejí. Olomouc CITY, které je propojeno s Globusem, nyní připravilo pro zákazníky spoustu slev a výprodejů.

Olomouc CITY už zase láká zákazníky

Podnikání
Radek Zbořil (vlevo) v Regionáním centru pokročilých technologií a materiálů v Olomouci
Se vším špatným, co s sebou koronavirová epidemie přináší, objevujeme i jednoznačně pozitivní efekty a nové šance. Zdravotníci, policisté nebo hasiči obětavě bojují v první linii, mezi lidmi se vzedmula obrovská vlna solidarity a nevídané pomoci. Šíření nemoci Covid-19 má zásadní dopad i na práci českých vědců. Spontánně se dokázali spojit napříč různými obory i vědeckými centry, aby nabídli mimořádně rychlá řešení aktuálních výzev.

Nanokuličky pro testování́ na Covid-19. Koronavirus mění́ priority i ve vědě

Podnikání
Firma Gekkosport, která na opavsku působí již od roku 1997, přestěhovala svou prodejnu do nových větších a modernějších prostor. Prodejna se nachází na rohu Partyzánské a Ratibořské ulice v Kateřinkách. Díky této nové lokalitě už není problém se zaparkováním.

Opavský specialista na outdoor se přestěhoval

Podnikání
Svařovací robot
  Továrny plné robotů, ve kterých je vše automatizováno a lidé pouze dohlížejí na to, že vše funguje tak, jak má. To je zjednodušeně cíl, ke kterému směřuje řada firem a současně jde o trend silně podporovaný vládami řady vyspělých zemí včetně České republiky.

Chytrá výroba je trend, stroje ale lidi hned tak nenahradí

Podnikání