Autor: Redakce

Autor redakce

Články autora

Příprava na zavření vrat Čertovky v Praze v souvislosti se zvýšenou hladinou řek
V Česku znovu v důsledku deště a tání sněhu stoupaly hladiny mnoha řek a potoků. Počet míst, kde toky dosáhly některého ze stupňů povodňové aktivity, si v pondělí vpodvečer pohyboval kolem 170. Na 21 místech pak platil nejvyšší stupeň. Vyplývá to z údajů Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Praha v pondělí odpoledne přistoupila k uzavření protipovodňových vrat na Čertovce a přijala i další opatření. Situace v dopravě se naopak zlepšila. 
131 fotografií

Hladiny řek stoupaly, mnohde dosáhly třetího stupně. Praha přijala opatření

Česko
Večer po střelbě v Praze 21. prosince
Tragédie, která se ve čtvrtek odpoledne odehrála na filozofické fakultě v Praze, se začala odvíjet již o několik hodin dříve. Večer policisté informovali, že pracují s verzí, že útočník mohl vraždit i 15. prosince v Klánovickém lese. V pátek potvrdili, že podle balistické experzity se zbraň použitá v Klánovickém lese shoduje s jednou ze zbraní nalezených v domě útočníka. Zástupci policie a ministr vnitra upřesnili také informace o obětech i zásahu. Češi si památku obětí uctí státním smutkem. 
84 fotografií

Střelba v Praze chronologicky: Peklo začalo odpoledne, oběti uctí státní smutek

Krimi
Vánoční strom v Ústí nad Orlicí
Letošní vánoční strom byl na Mírové náměstí dovezen v sobotu 25. listopadu. Původně 15 metrů vysoký a 32 let starý smrk byl dovezen z lokality „u starého hangáru“ a městu jej daroval soukromý majitel. Kvůli své značné šířce si smrk svou cestu městem náležitě užil a stavění na náměstí si nenechala ujit řada diváků. Podívejte se na video.

Jak vánoční strom dorazil na náměstí v Ústí? Podívejte se ve videu

Orlicko
SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Prachatice.
V sobotu kanonáda, v neděli střelecké sucho. Letohradští hokejbalisté mají za sebou náročný víkend naplněnými dvěma ostrými zápasy. Ten domácí byl v jejich podání exhibicí a posledním Prachaticím málem nasázeli dvouciferný příděl. Jenže si přitom veškerý střelecký prach zřejmě vystříleli, protože den nato v dohrávce ve Svítkově nedokázali skórovat ani jednou a odešli ze hřiště po nevydařeném výkonu poraženi. Průběžně drží v extraligovém pořadí šesté místo.
17 fotografií

FOTO: Složitá řešení místo jednoduché hry. Tudy cesta Jelenů k úspěchu nepovede

Ostatní sporty
Střelec prvního gólu Sparty Kaan Kairinen a Jakub Pešek.
Fotbalisté Sparty rázně odpověděli na sobotní výhru Slavie nad Slováckem 2:0, díky které sešívaní pouze přenocovali na špici prvoligové tabulky. Mistři z Letné v neděli převálcovali České Budějovice 4:0 a vrátili se zpátky na první místo o dva body před metropolitního rivala. Oba pražské kluby se tak naladily na čtvrteční utkání Evropské ligy. Ve 12. kole zaváhala třetí Plzeň, která po reprezentační přestávce podlehla v Liberci nečekaně vysoko 0:3 a na lídra už ztrácí deset bodů. Viktoria má ale zápas k dobru.
28 fotografií

Kanonáda na Letné, Sparta zpátky v čele. Čtrnáct gólů a ligový rekord ve Zlíně

FORTUNA:LIGA
Fotbalisté Sparty Brno (v černém) zdolali doma jasně Krumvíř a přibližují se čelu tabulky. Naopak Ratíškovice (v modrém) nedaly Bystrci ani gól a padly 0:3.
Ve fotbalovém krajském přeboru se občas stávají málo očekávané věci,k takovým patří domácí prohra lídra tabulky Kuřimis Ráječkem 0:1. Nečekaně vysoké byly i porážky dvou týmů ze Slovácka. Z Brna si odvezly sedm branek, Sparta zdolala Krumvíř 4:0 a Bystrčtí porazili Ratíškovice 3:0.

Slovácké týmy odjely z Brna bez gólu a s nakládačkou

Kraje
Kontrola hranice ve Hřensku. Ilustrační foto
Dopravu na dálnici D8 komplikují hraniční kontroly, které Německo zavedlo v pondělí večer kvůli nelegální migraci. Pomalu jedoucí kamiony jsou na on-line kamerách vidět nedaleko Petrovic na Ústecku. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic. Obdobná situace je také na hraničním přechodu u Hory Svatého Šebestiána na Chomutovsku. Policie posílila dopravní hlídky.

Důkladné prohlídky, kolony. Němci zavedli na hraničních přechodech kontroly

Ústecko
Obhájkyně titulu z týmu Divoká karta prožívají menší výsledkovou krizi, podruhé v řadě ztratily body.
Pět týdnů se vyhřívali na čele tabulky, nyní ale přišlo první zaváhání a okamžitý sesun níž. Hráči celku VPO Protivanov Reds přitom měli skvěle rozehrané i utkání šestého kola nejvyšší soutěže, když v poločase vedli nad týmem Lost Stars 3:0. Kolaps ve druhé půli, který lze nazvat i povstáním soupeře korunované pěti brankami do sítě lídra soutěže, však skóre dokonale zvrátily.
6 fotografií

Překvapivý lídr poprvé zaváhal, znovu klopýtly i obhájkyně titulu

Fotbal
SK Hokejbal Letohrad vs. Elba DDM Ústí nad Labem.
Jako pověstný nůž máslem procházejí hokejbalovou extraligou letohradští Jeleni. Tedy alespoň na první pohled to tak vypadá, protože ve svém třetím vystoupení potřetí vyhráli. samozřejmě tak jednoduché to však rozhodně není, nyní proti Ústí nad Labem to byla úporná vyrovnaná bitva, kterou na stranu domácích naklonil především gólman Michal Novák, jenž soupeři nedovolil ani jednou skórovat. Stoprocentní bilanci bude Letohrad hájit ve dvou nadcházejících kláních v hlavním městě.
16 fotografií

Novákovo čisté konto, dvě gólové akce a Letohrad zapsal třetí vítězství v řadě

Ostatní sporty
Pavel Chadim vybral hráče pro ME v baseballu
Trenér baseballové reprezentace Pavel Chadim vybral 24 reprezentantů, kteří se budou pokoušet vybojovat historickou medaili z mistrovství Evropy v České republice. To se koná od 24. září do 1. října v pěti městech, Čechy čeká v základní skupině v Ostravě postupně Rakousko, Řecko a Španělsko, v Brně potom finálová skupina či zápasy o umístění.
14 fotografií

Cíle mají vysoké, ale jsou pokorní. Baseballisté chtějí naplnit medailovou touhu

Ostatní sporty
V tělocvičně Základní školy Kneslova v brněnských Černovicích mění osvětlení.
V opravené tělocvičně budou cvičit od příštího školního roku žáci Základní školy Kneslova v brněnských Černovicích. Prostory pro tělesnou výchovu získají nová a úspornější světla. Nynější jsou původní z doby vzniku školy. „Jsou stará šedesát let. Za celou dobu se nijak nemodernizovala. Svá nejlepší léta už mají za sebou,“ zdůvodnila starostka Černovic Petra Quittová.

V brněnské škole opravují tělocvičnu. Po letech vymění světla za osm set tisíc

Brněnsko
Tropické teploty. Ilustrační snímek
Česko zažilo dosud nejteplejší den letošního roku. Na několika místech bylo nad 38 stupňů Celsia, nejtepleji v Plzni-Bolevci a Řeži u Prahy, shodně 38,6 stupně. Teplotní maxima zaznamenalo téměř sto zhruba ze 160 stanic, kde se měří 30 a více let. Bolevecká teplota je novým rekordem pro 15. červenec den. ČTK to řekla Marie Odstrčilová z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).
11 fotografií

Česko zaznamenalo nejteplejší den roku. Rekordy padly na desítkách stanic

Česko
Příbramská nemocnice ve středu 28. června slavnostně otevřela nově zrekonstruované interní oddělení.
/FOTOGALERIE/ Oblastní nemocnice v Příbrami ve středu 28. června slavnostně otevřela nově zrekonstruované lůžkové oddělení interny. To se nachází ve 4. patře pavilonu I a představuje jednu z posledních lůžkových jednotek v nemocnici, které ještě neprošly kompletní rekonstrukcí. Stavební práce trvaly zhruba čtyři měsíce, přičemž akce vyšla na 15 milionů korun.
27 fotografií

Příbramská nemocnice otevřela nově zrekonstruované interní oddělení

Příbramsko
Policie. Ilustrační foto
Berounští policisté ze zabývají krádeží plechu z areálu bývalých železáren v Králově Dvoře, k níž došlo v době od 5. do 8. května. Neznámý pachatel vnikl do volně přístupného areálu sídlící v Tovární ulici, odkud odcizil 500 m2 hliníkového plechu o délce čtyři až pět metrů. Tímto jednáním byla způsobena škoda v předběžné výši okolo 200 tisíc korun.

Zloděj si z bývalých železáren v Králově Dvoře odnesl plech za 200 tisíc korun

Zločiny a soudy
Krajská liga, 16. kolo: HK Kralupy - Rytíři Vlašim (3:6), hráno 7. ledna 2023.
/VIDEO, FOTO/ Třináctou domácí výhru v řadě kralupští hokejisté nepřidali. Vítěznou sérii ukončili v prvním letošním zápase vlašimští Rytíři, kteří do Kralup tentokrát nezapomněli přivézt i třetího nejproduktivnějšího hráče krajské ligy Dominika Floriána. Celek z Benešovska i s přispěním jeho dvou gólů a asistence vyhrál 6:3.
48 fotografií

Bojovnost na Vlašim nestačila, kralupská tvrz poprvé v sezoně padla

Hokej
Tři sestry  / Sudová přitažlivost - dvojkoncert Trautenberk a Tři sestry / 16. 11. 2022
/FOTOGALERIE/ Kladenský „kulturák“ našlápnul po delší době opět pořádný koncert, respektive dvojkoncert. Kultovní kapela Tři sestry již hodně let na podzim na Kladno pravidelně zajede a přiveze s sebou další spřátelenou kapelu. Letos to v rámci šňůry „Sudová přitažlivost Tour 2022“, kdy se vystřídají u "sester" kapely Alkehol, Trautenberk a Harlej, byla v případě Kladna tanz metalovka Trautenberk. A bylo to výborné!
145 fotografií

Sudová přitažlivost koalice Trautenberk a Tři sestry na Kladně fungovala skvěle

Volný čas
Třebichovičtí vyprovázejí Zdeňka Mračka na jeho balkánskou cestu
Cyklistický globetrotter už projel notný kus Evropy, zatím 35 států. Při svých spanilých jízdách zažil třeba loupež, přetlačování s kamionem, také řehtání či naopak mlčení úředního šimla. To ale považuje za epizody, „dobrou zkušenost“ a hlavně zdroj poučení. Protože dobrých lidí potkal mnohonásobně víc. A ještě potká; současný šedesátník totiž hodlá brázdit svět i v další dekádě. Ano, svět, Evropa už je mu malá. Jeho cílem je stanout na všech kontinentech.

Cestovatele Mračka nezastavila ani loupež na Balkáně, projet chce celý svět

Ostatní sporty
Brejlovci na Černé věži v Českých Budějovicích
Lidi bez  brýlí na nose byste v sobotu na budějovické Černé věži spočítali na prstech jedné ruky. Nasazené měli přinejmenším vtipné papírové jako odměnu za to, že se svým výstupem a zaplacením příspěvku zapojili do akce Zabrejli s námi z Černé věže. Ta si kladla za cíl podpořit zrakově postižené děti. Pod věží mohli zájemci využít i odbornou konzultaci zraku dětí, pořídit pomůcky pro rozvoj zraku nebo si užít doprovodný program.
29 fotografií

Černá věž se v sobotu hemžila brejlovci, pomohli dobré věci

Českobudějovicko