Vydej se za žraloky a na pláž, kde ležel Leonardo di Caprio. Co nabízí Phi Phi?

Rádi poznáváte filmová místa? Chtěli byste se podívat tam, kde se natáčel slavný snímek Pláž s Leonardem di Capriem? Nebo snad jen chcete vidět ráj na zemi s průzračně tyrkysovým mořem a běloskvoucí pláží? Ať už hledáte to či ono, najdete to v Thajsku na souostroví Phi Phi.

Zdroj: redakce

Souostroví Phi Phi leží asi 40 kilometrů od Phuketu, což jsou zhruba dvě hodiny cesty lodí. Ještě před několika lety o tomto thajském ráji neměli mnozí ani potuchy, turisté se do Phi Phi začali v hojném počtu sjíždět až po natočení filmu Pláž, kde hlavní roli ztvárnil Lenoardo di Caprio.

Ve slavném snímku bylo Phi Phi vykresleno jako zapomenutý ráj na zemi, není tak divu, že po zhlédnutí filmu lidé zatoužili po tyrkysové vodě, vápencových útesech s jeskyněmi, mělkých lagunách a korálových zahradách. Avšak dovolenou si v této provincii užijí i ti, kteří toto dobrodužné americké drama neviděli.

Co musíte na Phi Phi vidět? Zátoku Ao Maya i pláž Hat Ayo


U filmu Pláž ale ještě chvíli zůstaneme. Každý průvodce vám doporučí navštívit zátoku Ao Maya známou také jako Maya Bay, jedná se o to pověstné místo, kde se odehrával kultovní snímek. I přestože vás dnes už zapomenutý ráj čekat nebude, zátoka opravdu stojí za vidění, jen je ale nutné počítat s tím, že nebudete na pláži sami.

Na dechberoucí přírodu se můžete těšit na pláži Hat Ayo, která i na živo vypadá jako z katalogu. Bílý písek, palmy a průzračné moře, ve kterém je vidět až na samé dno. Pokud máte rádi dobrodružství a rádi se potápíte, vydejte se také do lokality Shark Point, kde se tváří v tvář potkáte se žraloky obrovskými.

Oblíbené jsou celodenní výlety lodí a zdolávání vápencových útvarů


Dovolenou v Thajsku nemusíte trávit jen na pláži a poznáváním filmového místa. Na Phi Phi vyráží také milovníci dobrého jídla. To si můžete vychutnat například ve vyhlášené restauraci, která je inspirována stylem Jamese Bonda.

Mezi turisty velmi oblíbené jsou také celodenní výlety lodí, kdy se dostanete do všech zákoutí celého souostroví Phi Phi, jehož součástí je šest malých ostrůvků, z nichž nejoblíbenější je Phi Phi Leh, kde se nachází i filmová zátoka. Kromě toho si ale na ostrově prohlédnete také Vikingskou jeskyni a uvidíte jeden z nejkrásnějších západů slunce.

Jestliže vám adrenalin není cizí a máte rádi horolezectví, pak vás jistě potěší, že na Phi Phi nabízí několik agentur možnost zdolávání místních vápencových útvarů. Potřebovat k tomu budete jen chuť a odhodlání, vybavení a tipy na nejlepší lokality získáte přímo na místě.

Thajsko rozhodně stojí za poznání, pokud tak váháte, kam se v této zemi vydat, vsaďte na souostroví Phi Phi, díky kterému zklamaní z jihovýchodní Asie zaručeně nebudete.