Během prázdnin přibývá úrazů

Každý rok je to, dalo by se říci, evergreen – letní prázdniny přináší více úrazů než kdy jindy během roku. Chirurgii nebo ortopedii plní pacienti, kteří přecenili své síly. Dle lékařů se totiž do sportovních aktivit či netradičních dobrodružství pouští i netrénovaní lidé, kteří nemají s danou disciplínou žádné zkušenosti. V horším případě ještě posilněni alkoholem.

Zdroj: Redakce

Úrazy se nevyhnou jak dětem, tak dospělým. Ať už se jedná o drobná poranění, jako jsou odřeniny, tržné rány a natažené svaly, přes závažnější zranění, mezi které patří zranění hlavy a končetin, například poraněné koleno, podvrknutý kotník, tenisový loket či otřes mozku.

V případě, že nechcete prázdniny strávit o berlích nebo se sádrou na ruce, předejděte bolestivým úrazům prevencí. Právě letní měsíce jsou na zranění dle statistik ty nejrizikovější. Ačkoliv v současné době ubylo vážných zranění z kola nebo kolečkových bruslí, neboť alespoň v tomto případě zafungovala osvěta a lidé více používají chrániče kolen a loktů a cyklistické helmy, nejčastější úrazy jsou takové, kterým se dá zabránit správnou výbavou a obezřetností.

I přes veškerou opatrnost jsou však poranění součástí běžného života a někdy se jim bohužel nepodaří předejít. Pokud se vám stal úraz, který provází otok, zánět či bolest, kromě klidu na lůžku a pravidelných rehabilitací vsaďte na lék s enzymy Wobenzym. Jeho včasné podání uspíší hojení až o polovinu. Urychlí vstřebávání otoku či podlitin, přispěje také k ústupu zánětu a tím i nepříjemné bolesti. Vrátí vás tak rychleji k běžnému pohybu bez dalších potíží. Zbývá už jen si naplno užít zbytek prázdnin v dobré kondici s těmi, které máte rádi.

Více na www.wobenzym.cz.

Zdroj: Mucos Pharma CZ s.r.o

Wobenzym je tradiční lék z přírodních zdrojů k vnitřnímu užití. Čtěte pečlivě příbalovou informaci.