Celebrity vědí, co ohrožuje naši planetu

Arnold Schwarzenegger si vzal na mušku postoje americké armády. David Letterman v Indii zjistil, jak lze využít obnovitelné zdroje energie. Druhou řadu úspěšného seriálu Roky nebezpečného života odvysílá National Geographic.

Bývalý kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger si uvědomuje hrozbu globálního oteplování.
Bývalý kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger si uvědomuje hrozbu globálního oteplování.
Zdroj: National Geographic

Je tu pokračování úspěšné dokumentární série ověnčené cenou Emmy. Známé osobnosti přicházejí s dalšími informacemi o problémech, které souvisejí s klimatickými změnami, které ohrožují planetu.

Druhá řada přichází se sedmi epizodami:

  • Závod s časem Moderátor David Letterman se vydává do Indie.Moderátor David Letterman se vydává do Indie.Zdroj: National Geographic
    David Letterman se vydá do Indie, kde se místní vláda rozhodla zrealizovat velmi ambiciózní plán, jak využít obnovitelné zdroje energie.
  • Blíží se bouře
    Jack Black zjišťuje, zda mohou nízko ležící oblasti přežít stoupání mořské hladiny. Ian Sommerhalder hledá klíč k budoucím hurikánům v minulosti. Jack Black v dokumentu Roky nebezpečného životaJack Black v dokumentu Roky nebezpečného životaZdroj: National Geographic
  • Přilévat oleje do ohně
    Arnold Schwarzenegger zjišťuje, proč americká armáda, největší spotřebitel fosilních paliv na světě, ještě nepřešla na obnovitelné zdroje.
  • Vykořenění
    Desítky tisíc lidí jsou v Africe vyhnáni ze svých domovů, zatímco sucho v Kalifornii spálilo úrodu a ohrožuje místní styl života.
  • Bezpečná cesta
    Bradley Whitford se zaměří na snahy, jejichž cílem je získat od Kongresu potvrzení, že globální oteplování je kritický problém.
  • Zhroucení oceánůRoky nebezpečného života: Zhroucení oceánůRoky nebezpečného života: Zhroucení oceánůZdroj: National Geographic
    Joshua Jackson se vydává od Velkého bariérového útesu do filipínských vesnic, aby si prohlédl vliv klimatických změn na oceán.
  • K nezaplacení
    Herečka a aktivistka Nikki Read zkoumá, jaká by měla být optimální cena uhlíku. Aasif Mandvi vyráží do Keni zjistit, jak změna klimatu ohrožuje vyhynutí několika druhů zvířat.

Seriál Roky nebezpečného života bude mít na National Geographic v prosinci ještě premiéru dvou dílů, a to 11. a 18. prosince vždy od 15:00 hodin. Pokračovat pak bude celý leden od neděle 8. ledna.