Hledáte podmořský ráj? Najdete ho v Egyptě!

Zdroj: Shutterstock

Život pod hladinou Rudého moře je tak pestrý a barevný, že na to pouhé fotky nebo vyprávění druhých nestačí. Krásy a rozmanitost podmořského světa vám učarují. A díky šnorchlování nebo potápění, které zde lze provozovat celoročně, bude vaše dovolená v Egyptě kompletní. Ale pozor, stává se z toho často závislost.

V Rudém moři je pozorování rybek a především krásných barevných korálů ohromný zážitek. Voda je zde tak čistá, že i pokud se jen necháte nadnášet na hladině, mořské dno budete mít přesto jako na dlani.

Zdroj: Shutterstock

„Hezčí místo pro klasické potápění než Egypt, byste hledali opravdu obtížně. Potápěči sem, díky stále příjemným teplotám, jezdí pozorovat mořský svět po celý rok. Vyhlášeným střediskem je Marsa Alam, které je díky své divoké podmořské fauně a flóře označováno za podmořský ráj.“ říká Ilona Topolová, tisková mluvčí CK Blue Style.

Zdroj: Shutterstock

V destinaci Marsa Alam je pár opravdu vyhlášených míst, kde můžete objevovat nejen korálové útesy, murény nebo želvy, ale také vraky lodí. Mezi ty nejznámější patří Elphinstone Reef, který leží pouhých 12 km od Abu Dabbab. Průměrná hloubka je zde cca 20 m, je přístupný z lodi a vhodný i pro Šnorchlování. V nejhlubším bodě je podle místní legendy uložen sarkofág neznámého faraona.

Korálové útesy Abu Dabbab jsou zase vyhlášené výskytem vzácných velkých želv a dugongů. V místě Sataya narazíte na delfíny. Na ostrově Zabargad naopak na několik vraků lodí k prozkoumání.

Zdroj: Shutterstock

Marsa Alam nabízí také ostatní vodní sporty jako windsurfing, vodní lyže nebo parasailing. Tedy není divu, že je opravdu vyhledávanou destinací.

„Mezi oblíbený hotel v této oblasti, který se pyšní všemi NEJ, pro která je tato destinace vyhledávaná patří hotel Fantazia Resort. Je to perfektní místo kombinující nedotčené vody Rudého moře, korálových útesů, podmořské přírodní scenérie, skvělého vybavení a servisu“ doporučuje Topolová z CK Blue Style.

Zdroj: Shutterstock

Pozadu ale nezůstává ani destinace Hurghada. Vyhlášené letovisko Makadi Bay se nachází pouhých 35 km od Hurghady a je známé především kvůli nádherným plážím a korálům. „Pokud budete v Hughadě, určitě nesmíte vynechat výlet na exotický ostrov Giftun.“ říká Ilona Topolová z CK Blue Style. Na Giftun se dostanete motorovou lodí a čeká vás šnorchlování v téměř karibském prostředí plném podmořského života.

Zdroj: Shutterstock

Šnorchlování je vhodnou volbou nejen pro dospělé, ale i pro rodiny s dětmi, a to kdekoliv v Egyptě. Vhodné podmínky pro šnorchlování jsou zde na podzim a na jaře, v létě je třeba použít opravdu hodně opalovacího krému s faktorem, v zimě naopak pro delší pobyt ve vodě neopren. Ale život pod hladinou Rudého moře je prostě senzace, a tu musíte zažít. 

Zdroj: Shutterstock