Se zájezdem do Španělska nešlápnete vedle. Proč vyrazit letos právě tam?

Španělsko láká české turisty čím dál více. Loňskou stopku v cestování si lidé chtějí letos pořádně vynahradit, a tak nejčastěji vyhledávají zájezdy na Kanárské i Baleárské ostrovy, do Barcelony, Malagy nebo Madridu. Bude Španělsko správnou volbou?

Zdroj: Redakce

Zhruba roční zákazy a omezení končí, vlna euforie tak mnohé vede do cestovních kanceláří, respektive k počítačům. I přes rozvolňování Češi často dávají přednost online katalogům a zájezd si kupují přes internet.

Lidé si ale chtějí letošní léto užít a rozhodně nechtějí být zavření doma mezi čtyřmi stěnami, touží se rozlétnout do světa, užít si pohodu, posedět na dobrém jídle při západu slunce a odpočinout si od všech restrikcí. Není proto divu, že zájem o zájezdy do Španělska je veliký. Země na Pyrenejském poloostrově totiž láká na prosluněné promenády, výtečnou paellu, tapas nespočtu chutí, krásné pláže, čisté moře a nechybí ani zajímavá turistická místa a nespočet historických památek.

Španělsko vítá očkované turisty s otevřenou náručí

Španělští hoteliéři se už nemohou dočkat opětovného nastartování cestovního ruchu. Pokoje, restaurace, recepce i další společné prostory jsou připraveny k návratu turistů. Bohužel ale ani Španělsku se nevyhnul negativní dopad pandemie, některé hotely a penziony nezvládly tvrdé lockdowny a musely zavřít.

Nyní ale svítá na lepší časy, Španělsko totiž otevřelo své hranice očkovaným turistům, a tak je šance, že zemi na jihu Evropy opět zaplní lidé z celého světa. Po těch, kteří se ještě nestihli plně naočkovat, nebo se nechtějí očkovat, pak je vyžadován negativní PCR test na Covid-19, který je zapotřebí provést v zemi původu a který nesmí být starší než 72 hodin.

Nenechte si ujít Barcelonu bez davů turistů

Vydat se nyní na dovolenou do Španělska, je dobrý tah pro všechny, kteří si chtějí užít volnost. Nejen turisty velmi oblíbená Barcelona aktuálně není přelidněná, což oceníte jak v ulicích, tak i na plážích a na návštěvě známých turistických míst a památek. Projít se po volné ulici La Rambla, zavítat na tržnici Mercat de la Boqueria, prohlédnout si zvenčí i zevnitř světoznámý chrám Sagrada Familia od Antonia Gaudího nebo se pokochat krásami parku Güell.

Velkými lákadly v hlavním městě Katalánska pak jsou také akvárium v místním přístavu, které je největší v Evropě, zoologická zahrada z roku 1892 s delfíní show nebo benediktinský klášter tyčící se na hoře Montserrat už od 11. století.

Španělsko ale rozhodně není jen o Barceloně, nabízí nespočet míst k pohodové dovolené. Vyrazit můžete na jih země do Andalusie, na pobřeží Costa Brava nebo na jeden z úchvatných ostrovů, a to ať už například na Mallorcu, Ibizu, Tenerife nebo Lanzarote.