Soutěž: Leonardo da Vinci ožívá aneb Geniální vynálezy na interaktivní výstavě

Historicky nejucelenější výstava "Da Vinci – Inventions" nabízí dosud nejucelenější pohled na dílo Leonarda da Vinci. Interaktivní svět vtáhne návštěvníky do jeho nadčasové geniality prostřednictvím exponátů ve skutečné velikosti a přesně takových, jak je jejich tvůrce navrhl. 

Objevujte geniálního Leonarda da Vinci prostřednictvím interaktivní výstavy
Objevujte geniálního Leonarda da Vinci prostřednictvím interaktivní výstavy
Zdroj: Archiv

Da Vinci – Inventions představuje génia Leonarda da Vinci v pozoruhodné šíři jako vynálezce, malíře, anatoma, sochaře, hudebníka a architekta. Škála jedinečných předmětů zahrnuje příklady Leonardových strojních vynálezů či pohyblivé modely. Návštěvníci mohou exponáty rozpohybovat – tahat za ně nebo na ně tlačit a točit s nimi, aby si mohli doslova osahat principy, na kterých Leonardovy vynálezy stojí.

Tento genius položil základy několika velice důležitých vynálezů moderní doby, např. vrtulníku, letadla, automobilu, ponorky, padáku či jízdního kola. Všechny exponáty byly sestaveny italskými uměleckými řemeslníky. Mnohé využívají techniky a materiály totožné s těmi, které se používaly v době renesance.

Výstava se veřejnosti otevře dne 16. 6. 2015 v 10 hodin. Vstupenky na Da Vinci – Inventions lze zakoupit v pokladně na místě, v síti TICKETPRO nebo objednat na internetových stránkách davincivystava.cz.

O co hrajeme?

Nyní máte jedinečnou příležitost vyhrát rodinné vstupné v hodnotě 799,- Kč na tuto výstavu. Druhý výherce získá dvě vstupenky v hodnotě 299,- Kč. Stačí jen správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí. Nápovědu najdete na facebooku.

Soutež se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami