ŠTÍTEK: AT&T

AT&T HACKATHON Junior 2023.
Vynikají v informatice, baví je programovat a jejich nápady budou nejspíš formovat životy nás všech. Mladé technologické mozky z celého Česka se v půlce května sešly na soutěžní akci AT&T HACKATHON Junior v Brně. S pomocí technologií řešily výzvy zaměřené na digitální budoucnost. Ve velké konkurenci uspěli i studenti ze Střední průmyslové školy strojní a elektrotechnické a Vyšší odborné školy Liberec.

Studenti z Liberce uspěli na mistrovství mladých programátorů a inovátorů

Čtenář reportér
Masivní exploze obytného vozu v centru amerického Nashvillu
Od exploze obytného vozu, která na Štědrý den otřásla centrem Nashvillu, uběhlo několik dní a vyšetřovatelé stále neznají motiv činu. Jisté je jen to, že sebevražedným atentátníkem byl 63letý Anthony Quinn Warner, na nějž jeho sousedé vzpomínají jako na samotáře. Výbuch zranil osm osob a poškodil čtyřicet budov, včetně zdejšího sídla americké telekomunikační společnosti AT&T. 
7 fotografií

Budu slavný, řekl atentátník z Nashvillu sousedovi. Policie rozplétá jeho motiv

Svět
Mediální magnát Rupert Murdoch.
Walt Disney koupí za 52,4 miliardy dolarů (1,14 bilionu korun) většinu aktivit společnosti 21st Century Fox. Americký zábavní gigant převezme i dluh společnosti, který aktuálně dosahuje výše zhruba čtrnácti miliard dolarů.

Obchod roku: Disney koupí většinu 21st Century Fox

Svět
Ilustrační foto
New York/Londýn (USA/Velká Británie) - Celosvětová hodnota fúzí a akvizicí v loňském roce dosáhla 3,6 bilionu dolarů (zhruba 93 bilionů Kč). To představuje pokles o 17 % oproti loňskému roku, i tak je to ale druhý nejlepší výsledek od začátku globální finanční krize v roce 2007.

Hodnota fúzí a akvizicí loni dosáhla 3,6 bilionu dolarů

Ekonomika
Ilustrační foto
New York - Americká telekomunikační společnosti AT&T se dohodla na převzetí mediálního konglomerátu Time Warner Inc. a dohoda by mohla být oznámená ještě dnes. Píše o tom list The Wall Street Journal (WSJ) s odvoláním na informované zdroje. Cena má činit více než 80 miliard USD (téměř dva biliony Kč). Spojení bude největší dohodou uzavřenou v letošním roce.

AT&T se dohodla na převzetí Time Warner za 80 miliard dolarů

Ekonomika
Ilustrační foto
New York - Akcie nejhodnotnější americké společnosti Apple se zařadí mezi 30 součástí patrně nejznámějšího akciového indexu Dow Jones Industrial Average. K datu 18. března nahradí v tomto ukazateli akcie telekomunikační společnosti AT&T. Sdělila to dnes společnost S&P Dow Jones Indices, která je provozovatelem indexů Dow Jones a S&P.

Akcie společnosti Apple vstoupí do Dow Jonesova indexu

Ekonomika
Telefon Fire Phone.
Seattle  - Americký internetový prodejce Amazon představil vlastní chytrý telefon s názvem Fire Phone. Je větší než podobný přístroj od konkurenčního Applu a díky cloudové službě Amazon Cloud nabízí možnost bezplatně ukládat neomezené množství fotografií. Amazon tak se svým smartphonem vstupuje na trh, který ovládají zavedení výrobci těchto zařízení - Apple a jihokorejský Samsung.

Amazon představil vlastní chytrý telefon s názvem "Fire Phone"

Ekonomika
Ilustrační foto.
Praha - Nejcennější značkou světa BrandZ TOP 100 se letos stal Google. Jeho hodnota dosáhla 158,8 miliardy dolarů (asi 3,2 bilionu Kč) a proti loňsku se zvýšila asi o 40 procent. Google tak předstihl značku Apple, která žebříček předchozí tři roky vedla. Celkem deset nejdražších firem pochází z USA. Informují o tom dnešní Hospodářské noviny (HN), které mají výsledky agentury Millward Brown k dispozici.

Google předstihl Apple. Stal se nejcennější značkou světa

Ekonomika
Ilustrační foto
New York - Americké akcie ve středu zastavily růst, který trval šest seancí za sebou, a oslabily. Posílení firem Boeing a Gilead překonal propad akcií AT&T a biotechnologického a telekomunikačního sektoru. Trhy převážně reagovaly na nejnovější hospodářské výsledky.

Akcie v USA po výsledkových zprávách klesly, dolar oslabil

Ekonomika
Ilustrační foto
Londýn - Nejhodnotnější značkou na světě zůstává Apple s hodnotou 104,68 miliardy USD (2,1 bilionu Kč). Za ním je jeho hlavní konkurent Samsung, jehož hodnota však rostla rychleji než hodnota Applu. Nejvlivnější, nebo také nejlépe rozeznatelnou značkou je druhým rokem za sebou značka Ferrari. Vyplývá to z nejnovějšího žebříčku sestavovaného společností Brand Finance.

Nejhodnotnější značkou světa opět Apple, nejvlivnější Ferrari

Ekonomika
Ilustrační foto
New York – Arabská zpravodajská televize Al-Džazíra v úterý podle plánu spustila vysílání svého amerického kabelového kanálu Al-Jazeera America. Novou zpravodajskou televizi na americkém trhu založila na operacích bývalého televizního kanálu Current TV, který počátkem roku katarská televize koupila od bývalého amerického viceprezidenta Ala Gorea.

Al-Džazíra spustila v USA vysílání vlastního kanálu

Svět
Ilustrační foto
Washington - Administrativa amerického prezidenta Baracka Obamy vetovala zákaz obchodní komise na prodej některých starších výrobků společnosti Apple v USA. Přední světové technologické firmě omezení prodeje hrozilo kvůli patentovému sporu s konkurenční jihokorejskou společností Samsung Electronics.

Úřady vetovaly zákaz prodeje některých výrobků Applu v USA

Ekonomika
Chytrý telefon Moto X.
New York - Motorola představila netrpělivě očekávaný chytrý telefon Moto X, který je prvním novým přístrojem od jejího převzetí internetovou skupinou Google v roce 2012. Moto X se začne ve Spojených státech prodávat na přelomu srpna a září. Doporučená cena pro klienty mobilních operátorů se smlouvou na dva roky je 199,99 USD (téměř 4000 Kč).

Motorola představila svůj nový chytrý telefon Moto X

Ekonomika
Ilustrační foto
Londýn - Britského mobilního operátora Vodafone se možná pokusí převzít a rozdělit mezi sebe americké telekomunikační skupiny AT&T a Verizon Communications. Napsal to dnes blog Financial Times Alphaville s odkazem na „obvykle spolehlivé zdroje". Akcie Vodafonu po zprávě výrazně vzrostly.

Operátora Vodafone se možná pokusí převzít AT&T a Verizon

Ekonomika
Ilustrační foto
New York /ANIMACE/ - V New Yorku kvůli bouři Sandy podle nejnovějších informací zemřelo nejméně 37 lidí. Jde zhruba o polovinu všech obětí bouře ve Spojených státech. Starosta města Michael Bloomberg dnes novinářům řekl, že počet obětí živlu ve městě zřejmě dál poroste.

Sandy si v NY vzala nejméně 37 životů, město dá lidem potraviny

Svět
Ničivá bouře zatopila ulice New Yorku
New York – Běsnění bouře Sandy na východě USA neochromilo jen energetické systémy a leteckou dopravu, ale neblahý dopad mělo i na americká média. V New Yorku byly zaplaveny serverové sály společnosti Datagram Inc, kde jsou umístěny výkonné počítače obsluhující návštěvníky předních amerických webů. Řada oblíbených webových informačních zdrojů byla vyřazena z provozu.

Některé americké weby nefungují, voda zaplavila serverové sály

Svět
500 DOLARŮ. V přepočtu necelých 11 tisíc korun. Tolik stojí levnější verze iPhone s pamětí 4GB.
PRAHA, NEW YORK - Přes půl milionu prodaných kusů za první dva dny od začátku prodeje v USA. To je jednoznačný úspěch nových přístrojů iPhone od firmy Apple, které spojují telefon s přehrávačem iPod a internetovým prohlížečem. Kdy a zda vůbec budeme užívat iPhone v Česku, je ovšem nejasné.

iPhone je tu. Češi si ale počkají

Ekonomika
Mike McDaniel neskrývá radost poté, co si koupil dva kusy přístroje iPhone.
USA - Ve Spojených státech se od pátečního večera prodává nový přístroj iPhone, který kombinuje mobilní telefon s MP3 přehrávačem a elektronickým komunikátorem. Přístroj už si koupily tisíce přívrženců technických novinek, většina z nich vystála několikahodinové fronty.

V USA začala iPhonemánie

Svět
Očekávaný mobilní telefon iPhone
USA - Dlouho očekávaný telefon iPhone od společnosti Apple Inc. se začne ve Spojených státech prodávat od 29. června. iPhone v sobě spojuje funkce mobilního telefonu, mediálního přehrávače a přístroje pro mobilní připojení na internet. Informovala o tom společnost na internetových stránkách.

Telefon iPhone se začne prodávat 29. června

Ekonomika
Ilustrační foto
MILÁN - Americká telekomunikační společnost AT&T vzdala boj o převzetí podílu v italské společnosti Olimpia. Ta ovládá největšího telekomunikačního operátora v Itálii, firmu Telecom Italia. Ve hře tak zůstává společnost América Móvil, kterou vlastní mexický miliardář a druhý nejbohatší člověk planety Carlos Slim Helú.

AT&T vzdala boj o Telecom Italia

Ekonomika