ŠTÍTEK: Augsburg

Alexandra R. zmizela.
50letý Bosňan a jeho obchodní partner 48letý Němec jsou obžalováni z únosu 39leté Rumunky Alexandry R. v osmém měsíci těhotenství 9. prosince 2022, jejího zavraždění a skrytí těla na neznámém místě, aby se zmocnili jejího majetku. Falešná stopa, kterou vytvořili, měla vzbudit dojem, že odešla do ciziny.

Od sousedů: Obžalovaní z vraždy těhotné mlčí

Z okolí
Cesta do korun stromů láká i Rakušany.
Falkensteiner Hotel v Bad Leonfeldenu se chce v budoucnu zasadit o jednotnou podporu turistického regionu Šumava, píší OÖN. Úvodem má být kooperace s českým místem rekreace Lipnem.

Od sousedů: Chválí Šumavu a Lipno

Z okolí
Nestačili ho upevnit...
Sobotní nečas "složil" v Kissingu u Augsburgu pivní stan. Podle policie bylo při tom zraněno dvanáct lidí, z nich šest těžce. Když bouřka přišla, pracovali na výstavbě stanu a zkoušeli ho ještě upevňovat… Další "stavitelé" újmu neutrpěli.

Od sousedů: Pivní stan vichru neodolal

Českobudějovicko
Hokejisté Dynama Pardubice po roce opět ovládli Dolomiten Cup. Ve finále přehráli Davos.
Nástup jako hrom. V případě pardubických hokejistů se dá použít jiný přírodní jev a to vítr. Do přípravy na Ligu mistrů totiž doslova vletěli. Stejně jako v loňském roce vyjeli na turnaj do severní Itálie a stejně jako v loňském roce ho opanovali. Znovu zdolali Augsburg a jedinou odlišností byl jejich finálový soupeř. Zatímco v roce 2022 porazili další německý tým Eisbären Berlín, tak nyní švýcarský Davos. Ještě vyšším poměrem. Ápropos od Augsburgu nedostali za dva roky gól.
20 fotografií

Dynamo zvládlo i druhý výstup na Dolomity. Horský Davos sfouklo jako vítr

Hokej
Pardubičtí hokejisté zvládli první zápas na Dolomiten Cupu, když porazili Augsburg 4:0.
Téměř identický scénář. Pardubičtí hokejisté i v loňském ročníku Dolomiten Cupu museli přejít přes německý Augsburg do finále. Před rokem Dynamo vybojovalo zlaté medaile, letos není cílem nic jiného. V semifinálové bitvě za svá záda Roman Will nepustil ani jeden puk a Pardubice tak vyhrály po brankách Vály, Ciencialy, Říčky a Košťálka čtyřbrankovým rozdílem. Ve finále se Dynamo představí již dnes od 20:00 proti švýcarskému Davosu.
20 fotografií

Dynamo v cestě za obhajobou nešetřilo německý Augsburg. Ve finále je čeká Davos

Hokej
Marie Němcová si z mistrovství světa ve sjezdu na divoké vodě odvezla kompletní sbírku medailí, konkurenci tentokrát nenašla na kajaku.
Parádní období zažívá sjezdařka na divoké vodě Marie Němcová. V květnu vybojovala dvě zlaté medaile z mistrovství Evropy, o víkendu k nim přidala tři cenné kovy ze světového šampionátu. Na kajaku si po skvělé jízdě dojela pro zlato, ke kterému přidala bronz na kánoi a stříbro v závodě hlídek. „Jsem úplně nadšená, mám obrovskou radost,“ vylíčila Němcová.

Němcová je opět mistryní světa, vládla na kajaku. Z Německa má i stříbro a bronz

Ostatní sporty
Jiří Prskavec loni slavil titul mistra Evropy, na MS skončil pátý
Sedí pomyslně na dvou židlích. Mezi muži není příliš obvyklé, aby ve vodním slalomu se kajak kombinoval s kanoí. Jiří Prskavec se touto cestou vydal. Vedle kajaku, v němž vyhrál všechno, co se dá, pokouší štěstí i v druhé disciplíně. A ne špatně. Z prvního závodu Světového poháru v Augsburgu přivezl bronz a tvrdí, že mu jízdy na singlu přinášejí novou radost a posouvají ho.
9 fotografií

Zatím je kajak prioritou, ale je možné, že jednou budu singlíř, říká Prskavec

Ostatní sporty
Přívětivé jarní počasí přilákalo zhruba dvě stovky turistů všech generací na Novoroční výstup na Holý vrch.
Přívětivé jarní počasí přilákalo zhruba dvě stovky turistů všech generací na Novoroční výstup na Holý vrch. Šestý ročník této pohybové aktivity se uskutečnil na hranicích nymburského a kolínského regionu. Do míst, která protíná dálnice D11, dorazili 1. ledna zájemci z několika okolních obcí, především z Polních Chrčic, Dobšic, Choťovic a Žehuně. Ale objevili se turisté i z několika vzdálenějších lokalit.
36 fotografií

Obrazem: Novoročnímu výstupu na Holý vrch přálo jarní počasí

Nymbursko
Ilustrační foto.
Agentura nabízející práci v Augsburgu chce i letos zprostředkovávat tradiční najaté Mikuláše, napsal Donaukurier. O adventu jich bude obcházet rodiny asi tucet. Objednat si je mohou i podniky a kluby. V Bavorsku je tato agentura poslední, která tuto službu nabízí, říká její mluvčí Daniela Ruhrmannová. A chtějí ji nabízet dál.

Od sousedů: Mikuláši od agentury práce

Z okolí
Vít Přindiš vyhrál anketu Kanoista roku 2022
Vždycky býval tak nějak ve stínu. Ono se ale nelze moc divit. Kariéra kajakáře Víta Přindiše totiž kopíruje veleúspěšnou éru Jiřího Prskavce. Letos však měl o kousek lepší sezonu než jeho kamarád z Troje a od této sezony i tréninkový partner. Poprvé se stal mistrem světa ve vodním slalomu a hlavně díky tomu získal nejvíc hlasů v anketě Kanoista roku 2022.
11 fotografií

Kajakář Přindiš si u vody pochvaluje bezvadnou partu. Všichni si fandíme, říká

Ostatní sporty
Kanoistou roku se stal Vít Přindiš
Společnou anketu Českého svazu kanoistů - mimo jiné pro disciplíny na divoké vodě a rychlostní kanoistiku - vyhrál kajakář Vít Přindiš, který se stal v Augsburgu mistrem světa ve vodním slalomu. „Anketu se mi povedlo vyhrát poprvé. Už jsem byl druhý a třetí, ale po této sezoně jsem nějak tušil, že by to mohlo vyjít,“ přiznal s úsměvem třiatřicetiletý závodník USK Praha.
11 fotografií

Kanoistou roku je Přindiš. Výhry v těžké konkurenci si moc vážím, říká šampion

Ostatní sporty
 Vít Přindiš vybojoval vytoužený titul mistra světa
Sezona vodního slalomu vyvrcholí o víkendu ve španělském Seu d`Urgell závěrečným podnikem Světového poháru. Po titulech z mistrovství Evropy i mistrovství světa není česká výprava daleko od triumfu i v dlouhodobém seriálu. Čechům se v něm v poslední letech daří. Kajakář Vít Přindiš vyhrál celkově SP v roce 2017, o rok později ho napodobil Jiří Prskavec. Prvně jmenovaný kraloval i loni a obhajuje prvenství.
5 fotografií

Tři esa ve hře. O prvenství ve finále SP usilují Prskavec, Přindiš a Fišerová

Ostatní sporty
Současnost vodáckého areálu při mistrovství světa 2022.
Augsburg (od zvláštního zpravodaje Deníku v Německu) – Divácké svahy zaplněné do posledního místečka, ohlušující hukot a salvy diváckých reakci, když se závodníci odvážně prosmýknou slalomovými brankami. I když čeští vodní slalomáři nedají na atmosféru při významných závodech v pražské Troji dopustit, tak s tím, co se odehrává při mistrovství světa v Augsburgu, se to nedá dost dobře porovnávat. Tribuny jsou totiž po obou stranách kanálu.
6 fotografií

Slalomářská Mekka. Slyšel jsem hukot a bál se vyjít ze stanu, culil se Přindiš

Ostatní sporty
Sestry Martina a Gabriela Satkovy na MS v Augsburgu
Augsburg (od zvláštního zpravodaje Deníku v Německu) - Být spolu na velké mezinárodní akci není pro Martinu a Gabrielu Satkovy nic nového. Spolu reprezentují i na MS ve vodním slalomu v Augsburgu, kde už vybojovaly zlato v kanoistickém závodě hlídek. Rodinné pouto je posiluje, sestry své závody vzájemně prožívají, jedna druhou podporuje a úspěch dokáží náležitě oslavit.
6 fotografií

Sestry Satkovy proti sobě rády závodí. A jedna druhé přeje vítězství

Ostatní sporty
Tereza Fišerová se ocitla v nesnázích, ale chybu dokázala napravit
Augsburg (od zvláštního zpravodaje Deníku v Německu) - „Tak jsem to udělala trochu napínavé,“ culila se po opravné kvalifikační jízdě kanoistek na mistrovství světa v Augsburgu Tereza Fišerová. Česká hvězda, která na šampionátu účinkuje i na kajaku a v disciplíně Extreme Kayak, obsadila až čtyřicáté místo a musela jít na reparát. V nepovedeném závěru první jízdy se totiž ocitla ve vlnách Eiskanalu, ale dokázala se dostat do cíle.
5 fotografií

Postup na druhý pokus. Fišerová: Chtěla jsem přehodit pádlo a najednou bylo pryč

Ostatní sporty