ŠTÍTEK: Chance

Tisková konference klubu 1. SK Prostějov před zahájením nové sezony 2024/2025
Už tuto sobotu od 10.15 hodin vstoupí fotbalisté prostějovského eskáčka do nové sezony druhé ligy, která ponese nový název Chance národní liga. Na zčásti nově zrekonstruovaném stadionu Za Místním nádražím se proto uskutečnila tradiční předsezonní tisková konference, které se zúčastnil nový marketingový manažer klubu Tomáš Machálek, sportovní ředitel Jiří Balcárek, trenér A-mužstva Radim Kučera, kapitán Jan Koudelka a jedna z mnoha novým posil Martin Šindelář.
8 fotografií

Eskáčko chystá změny. Lepší komfort pro diváky i větší respekt k hráčům

Chance Národní Liga
V sobotní generálce na novou sezonu se fotbalisté Zbrojovky Brno (v červeném) představí na hřišti slovenského Púchova.
Zažije fotbalová Zbrojovka vytouženou obrodu? Jaký vliv bude mít na hru Vyškova i na jeho poměry nezvykle velké letní zemětřesení? A v jakém světle se po tabulkovém sešupu ukáže Líšeň? Jasněji o těchto otázkách bude od pátku, kdy po krátké letní pauze startuje nový ročník české druhé nejvyšší soutěže, nově pod názvem Chance: Národní liga. „Minulý ročník byl v podání Zbrojovky ostudný, kádr evidentně neměl na postup výš, správně si tam uvědomili, že je to třeba přebudovat, ale na boj o postup to stačit nejspíš nebude," říká televizní expert a bývalý fotbalista Davíd Kobylík pro Deník Rovnost. Jak vidí jednotlivé jihomoravské účastníky?

Zbrojovka nemá rychlost a něco není v pořádku, míní expert. Chválí Líšeň

Chance Národní Liga
Den dětí s prostějovskými Jestřáby (1.6.2024)
/FOTOGALERIE/ Hokejoví Jestřábi z Prostějova myslí na své fanoušky. A to dokonce i na ty úplně nejmenší. Ukázali to v sobotu 1. června, kdy na svém zimním stadionu uspořádali první ročník akce nazvané Dětský den s Mubeou. Celá plocha, po které se běžně prohánějí hokejisté, se proměnila v jedno velké dětské hřiště a o zábavu se postarali i samotní hráči A-týmu Marek Štipčák, Petr Krejčí, Adam Studený, Jakub Kubeš, Jan Slanina, Antonín Honejsek a také kapitán z několika posledních let, který v minulých dnech překvapivě ukončil profesionální kariéru, Matouš Venkrbec.
59 fotografií

OBRAZEM: Jestřábí Dětský den s Mubeou přitáhl na zimák stovky malých fanoušků

Hokej
Kapitánem prostějovských Jestřábů v sezoně 2023/2024 bude opět Matouš Venkrbec. Foto: Jakub Šustr, se svolením
Jako blesk z čistého nebe se dnes na webových stránkách prostějovských Jestřábů objevila zpráva, že dosavadní kapitán Matouš Venkrbec ukončil ve 35 letech svou profesionální kariéru. Jedna z největších osobností týmu vedeného dvojicí koučů - Martinem Janečkem a Lukášem Majerem, tedy věsí brusle na hřebík. 
27 fotografií

Matouš Venkrbec ukončil svou profesionální kariéru

Hokej
Hradecký hokejista Radek Pilař.
Třetí útočnou posilou po mladících Mikuláši Jančovském a Matěji Korčákovi se tentokrát stává mnohem známější jméno. Je jím 27letý Radek Pilař, který přichází z extraligového Hradce Králové. Tento šikovný útočník, který dokáže zaskočit i v obraně, však neoblékne prostějovský dres poprvé. Pět zápasů na střídavé starty v něm totiž odehrál už v sezoně 2019/2020 a za tuto krátkou dobu si připsal jeden přesný zásah. Ve stejné sezoně si ale společně se svými spoluhráči sáhl na stříbrné medaile v evropské lize mistrů.

Velké posílení jestřábího útoku. Z extraligového Hradce přichází Radek Pilař

Hokej
Deváté kolo FORTUNA:LIGY zpestřilo derby Slavia - Sparta.
Nejvyšší fotbalová soutěž v České republice změní název. Ligová fotbalová asociace (LFA) vyhlásila vítěze výběrového řízení na generální partnerství. Tím se stává sázková společnost Chance. Ta nabídla částku vyšší než 250 milionů korun ročně. Žádný z konkurentů už nepřihodil více. Chance se tak stala generálním partnerem první a druhé ligy na nadcházejících pět sezon.

Fortuna končí. Největší balík nabídla profesionálnímu fotbalu Chance

FORTUNA:LIGA
Chance liga: Jestřábi Prostějov - Poruba (13.1.2024)
/ANKETA/ Oslava historického úspěchu a soupeř věhlasného jména. Takový je náboj večerního utkání Chance ligy mezi prostějovskými Jestřáby a VHK Vsetín. V sázce je především získání sebevědomí před play off, které mají oba týmy jisté. Večerní program ale rozluští tajenku, s kým se Jestřábi i Valaši ve čtvrtfinále utkají.

Finále základní části. Jestřábi hostí Vsetín. Kdo bude soupeřem v play off

Hokej
Jan Slanina při zápase s Kolínem s tmavým plexisklem na přilbě
Vypadá to, že se prostějovští Jestřábi konečně ustálili na úspěšné vlně a míří za konečným třetím místem po základní části Chance ligy, což potvrdili v zatím posledním zápase proti zvedajícímu se Kolínu. Nyní už i napevno s Janem Slaninou v sestavě, který musel delší čas strávit mimo led kvůli tvrdému zákroku vsetínského Smetany a následnému otřesu mozku.
34 fotografií

Mám štěstí, že máme v týmu skutečné profíky, říká Jan Slanina po otřesu mozku

Hokej
Asistent trenéra Lukáš Majer při jednom z předsezonních tréninků
I přes výhru znamenající důležité tři body v boji o konečné třetí místo po základní části nepřišel asistent prostějovského trenéra Janečka Lukáš Majer mezi novináře v úplně nejlepší náladě. A ta se netýkala pouze toho, že jeho svěřenci v zápase s posledním Znojmem ztratili rychle nabyté vedení a museli výsledek otáčet až v posledních deseti minutách. Měl totiž na srdci i další věci.
39 fotografií

Majer o tristní atmosféře na zápasech Jestřábů: Mohou za ni i předsezonní cíle?

Hokej
V přímém souboji o prvenství v Krajské lize, vyhráli hokejisté SK 1913 Prostějov (v černém) s HK Kroměříž těsně 6:5. 4.2. 2024
Prostějovští Jestřábi mají ode dneška nového generálního partnera, kterým se stal největší zaměstnavatel v regionu a výrobce nápravových pružin, trubkových a plných stabilizátorů, precizních ocelových trubek a výlisků - firma Mubea. Zajímavostí na této skutečnosti je fakt, že se jedná o vůbec prvního generálního partnera, kterého prostějovský klub za celou svou historii kdy měl.
62 fotografií

Jestřábi mají nového generálního partnera, vůbec prvního ve své historii

Hokej
Chance liga: Jestřábi Prostějov - Zubr Přerov (27.1.2024)
Čtvrté hanácké derby aktuální prvoligové sezony přineslo výhru hostujících přerovských Zubrů v poměru 2:0 a srovnání bilance vzájemných zápasů na konečných 2:2. Zápas nakonec rozhodl narozeninový střelec Daniel Indrák. Hostům se vyplatil zajímavý tah, kdy nechali na střídačce hvězdu posledních zápasů, gólmana Michala Postavu, a nechali ve svém brankovišti zazářit jeho náhradníka Josefa Němečka.
62 fotografií

FOTO: Úspěšný tah s gólmany i neuznaný gól. Čtvrté hanácké derby pro Zubry

Hokej
Jan Maruna při zápase proti Litoměřicím
Běžela teprve třetí minuta zápasu 41. kola Chance ligy mezi prostějovskými Jestřáby a litoměřickým Stadionem a domácí fanoušci se už mohli začít radovat. Postaral se o to poměrně sváteční střelec Jan Maruna, který zakončil nádhernou a rychlou útočnou akci svých spoluhráčů. Jak se ale později ukázalo, jednalo se v tomto utkání o jediný moment, který prostějovským příznivcům přinesl radost. Konečné skóre totiž zní 1:4.
31 fotografií

Teď musíme ukázat zkušenosti, říká Maruna. A jeho recept na vyhnutí se absencím?

Hokej
Chance liga: Jestřábi Prostějov - Slavia  Praha (8.1.2024)
/FOTO, VIDEO/ Pohodová záležitost čekala prostějovské hokejisty v zápase 36. kola Chance ligy, ve kterém na domácím ledě hostili poslední pražskou Slavii, kterou vede bývalý prostějovský trenér Aleš Totter. Od první do poslední vteřiny totiž hře dominovali, soupeře do ničeho většího nepouštěli a tomu odpovídá i konečné skóre v podobě 4:0. Díky výhrám Frýdku-Místku a Znojma jsou slávisté poslední s tříbodovým odstupem na nejbližšího soupeře.
30 fotografií

Slavia nedala v Prostějově ani gól. Soupeři jí trochu odskočili

Hokej
Fanoušci Prostějova. Ilustrační foto.
První domácí mistrák Chance ligy letošního roku absolvují prostějovští Jestřábi v pondělí večer. Na Hané se představí klub zvučné minulosti Slavia Praha, navíc s exkoučem Jestřábů Alešem Totterem. Prostějov je v duelu vysokým favoritem, protože sešívání jsou aktuálně na poslední příčce prvoligové tabulky.

Chance liga: Jestřábi letos poprvé doma. Hostí Slavii Praha s koučem Totterem

Hokej
Znojemští hokejisté (v bílém) přivítali v prvním novoročním zápase na domácím ledě celek Prostějova.
Prostějovští Jestřábi jeli na led posledního Znojma posíleni předchozí výhrou v posledním zápase minulého kalendářního roku s Frýdkem-Místkem a také udržením si svého postavení na třetím místě tabulky Chance ligy. Na ledě nováčka se ale trápili a už po necelých osmi minutách prohrávali 0:2. Nakonec se ale dokázali vzchopit a díky přesným zásahům Veselého, Pohla, Buriana a Formana otočili na konečných 4:2 ve svůj prospěch.
56 fotografií

FOTO: Jestřábi obrátili zápas ve Znojmě a upevnili si třetí místo v tabulce

Hokej
Tomáš Pitule se v prostějovském dresu raduje ze svého prvního gólu v sezoně do sítě znojemských Orlů
Pouhý den po domácí výhře nad Frýdkem-Místkem a udržení si třetí pozici v tabulce Chance ligy na konci kalendářního roku 2023 dochází v kádru Jestřábů k odchodu. Brány prostějovského zimáku totiž opouští Tomáš Pitule. Tento 34letý útočník, který během posledních tří měsíců odehrál za prostějovský klub 24 zápasů a nasbíral při nich devět kanadských bodů za dvě branky a sedm asistencí, zkusí své štěstí v posledním celku Tipsport extraligy - Mladé Boleslavi.

Prostějovské Jestřáby opouští útočník Tomáš Pitule. Míří o patro výše

Hokej
Hokejisté Přerova v derby s Prostějovem v prosinci 2023. Tomáš Jáchym
V minulé sezoně ovládl týmové kanadské bodování, měl být stěžejním dílkem do prostějovské skládačky, která Jestřábům pomůže vzlétnout až do prvoligového finále. Jenže hokejistu Tomáše Jáchyma potkala v létě nepříjemná nemoc, kvůli které musel dlouho jen doma sedět na gauči a na dálku sledovat, jak jeho spoluhráči válčí v Chance lize a jak se v Prostějově opět mění trenér. „Bylo to těžké období,“ přiznává 27letý centr.
76 fotografií

Semlel ho hmyz. Jáchym o nemoci, gólovém návratu i tragických sudích

Hokej
LHK Jestřábi Prostějov - HC Zubr Přerov. Ilustrační foto
A je to zase tady. Zraky všech hokejových fanoušků na Hané se upírají k jedné jediné události. Hanácké derby mezi přerovskými Zubry a prostějovskými Jestřáby s pořadovým číslem 3 totiž startuje už v pondělní podvečer a slibuje určitě vypjatý zápas doprovázený skvělou atmosférou vytvářenou fanoušky z obou stran barikády. Jestřábi vyrukují poprvé v této sezoně s Tomášem Jáchymem. Hráč, který v loňské sezoně dosáhl téměř na 50 kanadských bodů, už konečně ukončil svou dlouhodobou rekonvalescenci. Připraven bude po sedmizápasové pauze i Vilém Burian, který si zahrál naposledy 18. listopadu proti Kolínu.
26 fotografií

Jestřábi jedou do Přerova s Burianem i Jáchymem. Toho dokonce čeká letošní debut

Hokej
Chance liga: Jestřábi Prostějov - Sokolov (9.12.2023)
Prostějovští Jestřábi se na nadcházející reprezentační přestávku a bezprostředně po ní příchozí derby na přerovském ledě chtěli navnadit třetí výhrou v řadě, které chtěli docílit doma proti trápícímu se Sokolovu. To se jim ale nepodařilo. Západočeši je totiž překvapili už od samotného začátku a zápas 29. kola Chance ligy naprosto ovládli poměrem 5:2.
28 fotografií

FOTO: Třetí výhra v řadě se nekoná. Se třemi body z Prostějova odjíždí Baník

Hokej
Z hokejového utkání Chance ligy Kolín - Slavia Praha (2:1)
/VIDEO, FOTO/ První vzájemné utkání letošní sezony Chance ligy vyhráli sešívaní, kteří porazili kolínské hokejisty na svém ledě 3:1. Kozlové tedy měli soupeři co vracet. Navíc to bylo pro oba hodně důležité utkání, oba celky potřebují každý bod do tabulky, neboť letošní sezona není podle jejich představ. Kolín před svými fanoušky sokovi porážku vrátil a první polovinu základní části Chance zakončil důležitou výhrou. Byla to hubená výhra, o to ale cennější.
85 fotografií

Kozlí smečka vrátila Slavii porážku. Hubená výhra byla hodně vydřená

Hokej
Z hokejového utkání Chance ligy Kolín - Slavia Praha (2:1)
/VIDEO, FOTO/ První vzájemné utkání letošní sezony Chance ligy vyhráli sešívaní, kteří porazili kolínské hokejisty na svém ledě 3:1. Kozlové tedy měli soupeři co vracet. Navíc to bylo pro oba hodně důležité utkání, oba celky potřebují každý bod do tabulky, neboť letošní sezona není podle jejich představ. Kolín před svými fanoušky sokovi porážku vrátil a první polovinu základní části Chance zakončil důležitou výhrou. Byla to hubená výhra, o to ale cennější.
85 fotografií

Z Kolína bez bodu. Slavia se Znojmem uzavírá tabulku Chance ligy

Hokej
Pardubický útočník Ladislav Krobot pózuje v novém dresu.
Hrají pohledný a kombinační fotbal. Konečně to přineslo nějaký efekt, když ne ten bodový. Navíc mají nový stadion, který bývá slušně zaplněn. Pardubický fotbal požádala o ruku společnost Tipsport. Nebo tomu bylo možná naopak… Každopádně skupina partnerů FK Pardubice se rozrůstá o další silné jméno. A to tak, že největší domácí sázková společnost se stává prémiovým partnerem pardubického klubu.

Pardubičtí fotbalisté jsou nově v jednom holdingu s Ledeckou a Pastrňákem

FORTUNA:LIGA
Pardubický útočník Ladislav Krobot pózuje v novém dresu.
Hrají pohledný a kombinační fotbal. Konečně to přineslo nějaký efekt, i když ne ten bodový. Navíc mají nový stadion, který bývá slušně zaplněn. Pardubický fotbal požádala o ruku společnost Tipsport. Nebo tomu bylo možná naopak… Každopádně skupina partnerů FK Pardubice se rozrůstá o další silné jméno. A to tak, že největší domácí sázková společnost se stává prémiovým partnerem pardubického klubu.

Pardubičtí fotbalisté jsou nově v jednom holdingu s Ledeckou a Pastrňákem

FORTUNA:LIGA
Účastníci pochodu se sešli ve čtvrtek večer v centru Chrudimě.
/DOPLNĚNO/ Když se na facebooku městské kulturní organizace Chrudimská beseda objevila pozvánka na čtvrteční Český pochod za mír, který údajně podpořilo město Chrudim, zvedlo to ze židle výtvarníka Ivana Baboráka. Ten okamžitě napsal na web radnice tato slova: "Dobrý den, vaši akci nepodpořím a co víc, přeji si, aby účastníci pochodu se nezastavovali a došli až do Ruska - Moskvy, a tam poníženě požádali válečného zločince Putina o politický azyl. To, co děláte, je nemravné a politický kýč!"

Nechápu rozhořčení nad pozvánkou na Pochod za mír, zlobí se účastník Daniel

Chrudimsko
Charitativní běh na pomoc nemocným dětem Run 4 Children na pomoc organizaci Dr. Klaun hostilo Sletiště Kladno.
/FOTOGALERIE/ Charitativní výběr Run For Children přilákal v sobotu před obědem na kladenské Sletiště dvě stovky borců, kteří se rozhodli podpořit děti, které marodí v nemocnicích. Nadace Dr. Klaun, která je tam pravidelně chodí potěšit, se může po kladenském podniku těšit na 20 400 korun, což podle její předsedkyně Markéty Franke znamená třicet návštěv Dr. Klauna u dětí.
46 fotografií

Dr. Klaun se smál a děkoval Kladeňákům. Při běhu pro děti vybrali dvacet tisíc

Ostatní sporty