ŠTÍTEK: Charles Baudelaire

David Koller.
Koncert Davida Kollera zahájí letní program v Galerii Středočeského kraje (GASK). Zpěvák vystoupí pod širým nebem v zahradách bývalé jezuitské koleje v rámci Středočeského kulturního léta v sobotu 4. června. „David Koller zahraje od 16 hodin, v půl sedmé jej pak na pódiu vystřídá oblíbená kutnohorská kapela Vesper,“ upřesnila Alena Sedláčková z oddělení PR a marketingu GASK.
4 fotografie

Letní program ve středočeské galerii zahájí koncertem zpěvák David Koller

Volný čas
Z dernisáže výstavy Samota uprostřed davu v GASKu.
Dernisáž výstavy s názvem Samota uprostřed davu a s podtitulem Charles Baudelaire a české umění se uskutečnila v sobotu 15. ledna v Galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře. Výstava skončila po více jak třech měsících. K vidění byl velmi pestrý soubor maleb, grafik, fotografií, soch a dalších uměleckých artefaktů několika desítek velmi odlišných autorů.
50 fotografií

OBRAZEM: V GASKu se konala dernisáž výstavy Samota uprostřed davu

Volný čas
Výstava Samota uprostřed davu: Charles Baudelaire a české umění
Úspěšná výstava Samota uprostřed davu: Charles Baudelaire a české umění, věnovaná dvoustému výročí narození básníka Charlese Baudelaira, se blíží ke svému konci. Příležitost výstavu naposledy navštívit budete mít do poloviny ledna. V sobotu 15. ledna si můžete projít expozici se zasvěceným výkladem kurátorky Kristýny Jirátové

Dopřejte si svou pravidelnou dávku umění v GASKu

Čtenář reportér
There is more.
/FOTOGALERIE/ Galerie Středočeského kraje GASK nabízí návštěvníkům dotyk s uměním i během Vánoc. Galerie bude otevřena kromě pondělků a Štědrého dne každý den až do konce roku. Návštěvníci mohou zhlédnout několik probíhajících výstav, ať už je to stálá expozice Stavy mysli/Za obrazem, která v roce 2015 vyhrála prestižní ocenění Gloria Musaealis, anebo proměnné výstavy, jako ta největší – Samota uprostřed davu: Charles Baudelaire a české umění.
7 fotografií

Prožijte adventní čas a Vánoce s uměním v GASK

Čtenář reportér
Z prezentace programu výstav v Galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře.
/FOTOGALERIE/ Galerie Středočeského kraje v Kutné Hoře připravila pro podzimní sezonu nové výstavy, které budou moci lidé po období pandemie konečně navštívit „živě“ přímo v galerii. Dvě z nich už jsou k vidění, začátkem října je pak doplní výstava věnovaná dvoustému výročí narození Charlese Baudelaira. Ta představí vliv osobnosti a díla francouzského básníka na české umění od konce 19. století do současnosti.
85 fotografií

Jedna z výstav v Galerii Středočeského kraje připomene prokletého básníka

Volný čas
Galerie Středočeského kraje
/VIDEO/ Začínáme rok s nadějnou koncovkou „1“, slibující vstup do lepších časů. Do nového roku s námi bohužel vkročil i stále delší stín covidové nejistoty. Všichni doufáme ve zlepšení situace, snažíme se věnovat tomu, co je pro nás nejdůležitější, a přitom je běh našeho života a práce neustále přerušován, znemožňován, nedobrovolně přepínán do „provizorního režimu“.

Klid v Galerii Středočeského kraje je jen zdánlivý. Podívejte se sami

Čtenář reportér
Londýnská galerie Tate Modern.
Londýn - Známá londýnská galerie Tate Modern, která se stala obrovským magnetem pro místní i pro turisty hned po svém otevření před více než 16 lety, je po svém červnovém rozšíření ještě větší atrakcí, která na nábřeží Temže denně láká až desetitisíce lidí. Výstavní prostory se díky nové přístavbě od věhlasného dua švýcarských architektů Herzog & de Meuron zvětšily o více než polovinu a vedení galerie slibuje, že kromě širšího výstavního programu přinese nová budova i bonus pro návštěvníky, kteří si budou moci expozice prohlédnout ve větším klidu, aniž by se museli tlačit u pokladen či ve výstavních sálech.

Rozšířená galerie Tate Modern láká davy lidí nejen na výstavy

Ostatní