ŠTÍTEK: Chelsea

Fotbalistka z Trutnova obdržela pozvánku do reprezentačního výběru devatenáctiletých hráček.
Trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý v pondělí oznámil nominaci na evropský šampionát, jehož základní skupinu odehrají Češi ve skotském Glasgow a londýnském Wembley. Nešlo však o jedinou nominaci nároďáku. Společná akce čeká také naše nejlepší fotbalistky do 19 let a zde ve výběru trenéra Jana Navrátila figuruje i zástupkyně podkrkonošského regionu. Mezi tři brankářky se dostala rodačka z Trutnova Tereza Fuchsová, aktuálně oblékající dres prvoligového Slovanu Liberec.

Fanynka Chelsea pochází z Trutnova, chytá za Liberec a pozvali ji do nároďáku

Zprávy z Česka
Lukáš Kordule.
Ve svém životě už čelil celé řadě výzev. Dlouho se nacházely na fotbalových trávnících, poté ve školních lavicích. V poslední době ale hlavně v kanceláři. Lukáš Kordule totiž před možnou kariérou profesionálního fotbalisty upřednostnil jiné pracovní výzvy. „Jsem člověk, který je zvyklý pracovat sedm dní v týdnu a má rád maximálně odvedenou práci,“ říká o sobě zanedlouho třicetiletý chlapík, který pochází z Holšin.

Táta válel i proti Chelsea, syn boduje jinde. Lukáš Kordule je úspěšný ředitel

Zprávy z Česka
Jiří Miker (v tmavém) během svého prvního zápasu v dresu Olympiku Mělník.
Ve fotbale vyměnil šanci zahrát si nejvyšší soutěž za Pardubice, kterým loni pomáhal s postupem, pro někoho dost překvapivě za působení ve čtvrté nejvyšší soutěži v Německu. Paradoxně mu teď tento krok nejspíš umožnil naskočit do první futsalové ligy. Zápasovou premiéru si Jiří Miker, nejnovější posila mělnického Olympiku, odbyl v pátečním utkání v hale vedoucí Plzně.

Zkoušel štěstí v Chelsea i Ajaxu, teď je Miker rád za futsalový návrat za Mělník

Ostatní sporty
Majitel fotbalového Baníku Ostrava Václav Brabec.
Fotbalový Baník Ostrava, to není jen elitní mužský tým. Slezský klub si vždy zakládal na výchově mládeže. Jak na tom vůbec je v současné době pod vedením majitele Václava Brabce, který má za sebou pět let na Bazalech? „Naše akademie dnes registruje skoro šest set členů. V tomto ohledu je dnes Baník největším klubem ze všech prvoligových i druholigových. A ten počet se stále rozšiřuje,“ řekl Deníku šéf Baníku Václav Brabec.

Pyšný majitel Baníku Brabec: Naše mládež se u nás může měřit s nejlepšími

Ostatní sporty
Foto 1
Petr Veselka je fotbalový trenér, bývalý sportovní redaktor a fanoušek Sparty a Chelsea. S fotbalem začínal v Pohledu, prošel si havlíčkobrodské TJ Jiskra Havlíčkův Brod. Poté chytal v Dlouhé Vsi a Pohledu. Poté co ukončil ze zdravotních aktivní kariéru, tak se dal na trenérskou dráhu. Momentálně pracuje jako koordinátor v personální agentuře. Jeho koníčky jsou kromě fotbalu rybaření, vaření a jeho tři dcery a manželka.

Zápas Chelsea byl nejhezčí fotbalový zážitek, říká kouč Petr Veselka

Zprávy z Česka
Když nemohou fotbalisté hrát zápasy venku na stadionech, tak si chvíle krátí aspoň fotbalem virtuálním.
Unavené tělo? Kdepak – spíš otlačené palce na rukou. Mnozí sportovci si v době nouze našli další kratochvíli a s konzolí se vrhli na hraní. Virtuální zábava už není jen výsada teenagerů, i profesionálové přijali esport jako alternativu. Fotbalisté střílejí imaginární góly, hokejisté kloužou po fiktivním ledu, američtí fotbalisté zase zkoušejí doběhnout pro pomyslný touchdown.
9 fotografií

Boom kvůli pandemii. Sportovci propadli virtuální zábavě, vrhli se na hry

Ostatní sporty
Markéta Janáková má firmu na dresy
Důležité ženy ve vrcholovém sportu? Už nic neobvyklého. Hokejovou Spartu řídí Barbora Snopková Haberová, ve fotbalové Chelsea musí Petr Čech konzultovat přestupy s Marinou Granovskou. Ani v Česku není výjimkou, že s médii za kluby jednají tiskové mluvčí. Kraj má rovněž svou stopu, byť trošku z jiného soudku.

Pracovala u zubaře, dnes vyrábí v Prostějově sportovní dresy

Podnikání
Slavná britská výstava láká. Nahlédnout do ní mohli také v Halenkovicích 
FOTOGALERIE/ Nejen pro milovníky kvetoucích rostlin všech možných druhů a barev se v pondělí 13. ledna 2020 konala beseda na téma „Květinová výstava v Chelsea 2019“.  Tato prestižní zahradnická výstava se ve Velké Británii v londýnské čtvrti v Royal Hospital Chelsea (Královské nemocnice v Chelsea) koná už od roku 1913 a pořádá ji společnost Royal Horticultural Society.   
70 fotografií

Slavná britská výstava láká. Nahlédnout do ní mohli také v Halenkovicích

Čtenář reportér
Ivan Hoffman
Přiznejme si, jak to je: Brankář tím, že publikum připravuje o góly, vlastně kazí zábavu! O to nápadnější je všeobecné pozdvižení kolem oznámení Petra Čecha, že po sezoně končí. Nezbývá než připustit, že bez brankářů by fotbal, ale ani svět, nefungoval. Byla by to nuda. A Petr Čech stále kazí zábavu skvěle. Proč v tom nechce ještě nějakou dobu pokračovat?

Týden Ivana Hoffmana: Skvěle pokažená zábava

Komentáře
Neymar a Kylian Mbappé slaví branku do sítě Nimes.
Že španělský fotbalový gigant Real Madrid skutečně nemá hluboko do kapsy, to už v minulosti dokázal několikrát. Přesto ale neváhá oslňovat znovu – podle nejnovějších zpráv chce totiž investovat do dvou až tří nových přírůstků téměř 9,5 miliardy korun. Výši odpovídají i skloňovaná jména, klub totiž na Santiago Bernabéu touží přivábit Neymara, Kyliana Mbappého či Edena Hazarda.
12 fotografií

Schyluje se k hvězdným přestupům? Real chce Neymara, Mbappého či Hazarda

Zajímavosti z fotbalu