ŠTÍTEK: Cookovy ostrovy

Čeští squashisté na světovém šampionátu.
Bylo to blízko, velmi blízko… Vlastně o dva body. Čeští squashisté na mistrovství světa týmů málem porazili USA. Za nerozhodného stavu 1:1 nastoupil Daniel Mekbib, který prohrál se Shahjahanem Khanem nejtěsnějším možným poměrem až v pěti setech. Vítězství si připsal Jakub Solnický, velmi těsně nestačil na soupeře také Viktor Byrtus. Čeští hráči budou usilovat o postup do čtvrtfinále proti Walesu.

Squashisté si na MS zjednali respekt. Podlehli USA, budou usilovat o čtvrtfinále

Ostatní sporty
Squashisty čeká světový šampionát.
Po šesti letech si čeští squashisté zahrají na mistrovství světa týmů. Od pondělí do neděle budou na Novém Zélandu usilovat o historický výsledek, což je vylepšení 21. místa. Ve skupině E sehrají utkání proti Cookovým ostrovům a USA. Český tým je ve složení Martin Švec, Viktor Byrtus, Daniel Mekbib a Jakub Solnický. „O Cookových ostrovech skoro vůbec nic nevíme, USA pro nás nemusí mít nehratelný soupeř. Mají kvalitní tým a podobně jako naši kluci jsou velmi vyrovnaní a blízko na světovém žebříčku,“ prohlásil trenér Ondřej Uherka.

Squashisté rozehrají šampionát týmů. Ve skupině narazí na Cookovy ostrovy

Ostatní sporty
Cookovy ostrovy
Britský mořeplavec James Cook v 70. letech 18. století přistál na ostrovech v Tichém oceánu, které dodnes nesou jeho jméno. Cookovy ostrovy jsou přitom v současnosti samostatným státem a většinu jeho obyvatelstva tvoří domorodí Maorové. Tamní vláda se proto rozhodla starého odkazu na koloniální uspořádání světa zbavit a pro svou část země hledá nový název. Ustanovila pro tyto účely zvláštní komisi.
5 fotografií

Pryč s koloniálními symboly. Cookovy ostrovy hledají nové jméno

Cestujeme
Andrej Babiš
Praha - Sněmovna schválila dohodu mezi ČR a Cookovými ostrovy o výměně informací v daňových záležitostech. Má umožnit spolupráci mezi finančními úřady obou zemí při potírání daňových podvodů a obcházení daňových povinností. Senát dohodu schválil již loni v červenci. Musí ji ještě podepsat prezident.

Sněmovna schválila daňovou dohodu s Cookovými ostrovy

Ekonomika
Ilustrační foto
Atény – Po dnešní ranní srážce dvou nákladních lodí jihozápadně od řeckých břehů se utopili dva námořníci, dalších osm lidí se pohřešuje. Informovaly o tom tiskové agentury s odvoláním na řeckou pobřežní stráž. Podle ní se jedno z plavidel potopilo, část jeho posádky se ale podařilo zachránit.

U Řecka se na moři srazily dvě lodě, dva námořníci se utopili

Svět