ŠTÍTEK: elektromagnetické záření

Radioteleskop
Děčín - Elektromagnetické záření je nejbohatším zdrojem informací o blízkém i vzdáleném vesmíru. Naše atmosféra dobře propouští jen některé oblasti spektra: viditelné světlo, několik úzkých oken v infračerveném záření a široké okno v radiových vlnách.

Děčínské Café Nobel přiblíží svět radioastronomie

Děčínsko
Ilustrační foto.
Washington /ANIMACE/ - Nejsilnější sluneční erupci za posledních sedm let o víkendu zaznamenali experti v USA. Americký Národní úřad pro oceány a ovzduší (NOAA) v pondělí upozornil, že vlny zvýšeného elektromagnetického záření, které by mohly narušit činnost satelitů a pozemní komunikace, již bičují Zemi.

Záznam vědců: Nejsilnější erupce za posledních 7 let

Svět
Ilustrační foto.
Zlín - Cena Siemens 2007, kterou každoročně uděluje společnost Siemens a Fórum průmyslu a vysokých škol, putuje letos na zlínskou univerzitu. Získala ji pracovnice Centra polymerních materiálů Michaela Pelíšková za svou doktorskou práci snázvem Electric Properties of Polymer Composites.

Cena Siemens 2007 putuje na zlínskou univerzitu

Zlínsko
Přístroj magnetické rezonance
BARCELONA, PRAHA - Unijní direktivy mohou ztížit léčení pacientů, stěžují si onkologové. Odborníci na léčbu rakoviny se sešli v Barceloně a vzali si na paškál chystané unijní nařízení o omezení magnetické rezonance.

Eurokraté ohrozili léčbu rakoviny

Svět
Ilustrační foto
BARCELONA, ŠTRASBURK - Unijní direktivy ztěžují léčení pacientů, stěžují si onkologové. Odborníci na léčbu rakoviny se sešli v Barceloně a vzali si na paškál chystané unijní nařízení o omezení magnetické rezonance.

Unijní úředníci se zbláznili, tvrdí lékaři

Svět
Ilustrační foto
STRAŠICE -Řada starostů si stěžuje, že nemá dost informací o případné radarové základně v Brdech. Starosta Strašic Jiří Hahner místo toho už na jaře adresoval hlavnímu hygienikovi dotaz. Zeptal se, zda radar může ovlivnit zdraví obyvatel obce.

Strašicím se k radaru vyjádřil hlavní hygienik

Rokycansko