ŠTÍTEK: Hull

José Mourinho
Trenér fotbalistů Manchesteru United José Mourinho neskrýval frustraci po středečním domácím utkání anglické ligy s Hullem, které přes převahu a velké šance "Rudých ďáblů" skončilo 0:0. Portugalský kouč si ale opět stěžoval zejména na rozhodčí a je přesvědčený, že pro jeho osobu platí jiná pravidla než pro ostatní trenéry na ostrovech.

Nejedná se se mnou jako s ostatními trenéry, stěžuje si Mourinho

Fotbal
Zlatan Ibrahimovic z Manchesteru United (uprostřed) proti Watfordu.
Londýn - Fotbalové Premier League kraluje Manchester City, pod koučem Pepem Guardiolou smetl Bournemouth 4:0 a vyhrál i pátý zápas. Uspěl i Arsenal s Petrem Čechem v brance, český gólman inkasoval proti Hullu jen z penalty. Manchester United po třiceti letech prohrál s Watfordem (1:3) a pod José Mourinhem utrpěl už třetí porážku v řadě.

Manchester United padl i s Watfordem, Čech inkasoval jen z penalty

Fotbal
Ahmed Musa z Leicesteru v souboji s Tomem Huddlestonem.
Londýn - Fotbalistům Leicesteru nevyšel vstup do nové sezony anglické ligy. Jako první úřadující mistři v historii Premier League prohráli úvodní kolo, když podlehli nováčkovi Hullu na jeho hřišti 1:2. Trenér Pep Guardiola začal angažmá v Manchesteru City domácí výhrou 2:1 nad Sunderlandem, na jehož lavičce naopak nevyšel debut kouči Davidu Moyesovi.

Cestu za obhajobou začal Leicester bídně. Prohrál na hřišti nováčka z Hullu

Fotbal
Trenér fotbalistů Walesu Chris Coleman.
Cardiff - Fotbalová asociace Walesu odmítla pustit úspěšného kouče Chrise Colemana na lavičku nováčka anglické ligy Hullu. Klub přišel o trenéra necelé tři týdny před startem Premier League, když Steve Bruce odstoupil, ale u Velšanů s nabídkou neuspěl. Coleman dovedl Wales na červnovém Euru senzačně do semifinále a smlouvu u reprezentace má ještě na dva roky.

Wales trenéra Colemana nepustí, odmítl nabídku Hullu

Fotbal
Juan Mata (vlevo) vystřelil ve šlágru Manchesteru United výhru nad Liverpoolem.
Londýn - Dočkal se. Bývalý útočník Sparty Bony si konečně otevřel gólový účet u Manchesteru City. Premiérovou trefou se podílel na jasné výhře nad West Bromwichem 3:0. Citizens tak udrželi druhé místo před Arsenalem, který si poradil s Newcastlem. Čtvrtou příčku uhájil Manchester United, který ve šlágru kola porazil oslabený Liverpool. Gerrard byl totiž vyloučen po necelé minutě na hřišti. Chelsea bez Čecha přehrála Hull.

Manchester velebí hrdinu Matu, rozhodl šlágr s Liverpoolem, uspěla i Chelsea

Fotbal
Hatem Ben Arfa
Nice - Bývalý francouzský reprezentant Hatem Ben Arfa se vrací z anglické ligy do Francie. Jedenáctý tým tamní nejvyšší soutěže OGC Nice oznámil, že se se sedmadvacetiletým útočníkem dohodl na podmínkách a v pondělí hráč před podpisem smlouvy absolvuje lékařskou prohlídku.

Návrat do Francie. Ben Arfa končí v Hullu, bude hrát za Nice

Fotbal
Vincent Kompany z Manchesteru City (vpravo) a Graziano Pelle ze Southamptonu.
Londýn - Petr Čech i Tomáš Rosický v Premier League opět jen zahřívali lavičku. Fotbalisté Arsenalu se po dvou nezdarech dočkali vítězství, výhru nad West Bromwichem jim vystřelil Welbeck. Manchester United nedal šanci Hullu, přišel však o Di María. Chelsea jen remizovala. Bitva o druhé místo patřila Citizens.

Mizérii Arsenalu ukončil Welbeck, Chelsea klopýtla, City už je druhé

Fotbal
Tomáš Rosický (v bílém) a Selcuk Inan z Turecka.
Londýn - Jak je na tom? Zdá se, že zranění lýtka kapitána fotbalové reprezentace Tomáše Rosického, kvůli němuž vynechal pondělní kvalifikační utkání v Kazachstánu, zřejmě nebude vážné. Podle Arséna Wengera, kouče Arsenalu, by čtyřiatřicetiletý záložník měl být připraven na sobotní zápas anglické ligy proti Hullu.

Nečekaná zpráva z Arsenalu. Wenger: Rosický bude na ligu k dispozici

Fotbal
Motocykloví reprezentanti Jakub a Matěj Smržovi v gymnáziu na
České Budějovice – Zlomené zápěstí levé ruky vystavilo dočasnou stopku motocyklovému závodníkovi Jakubu Smržovi (31 let). „Zranil jsem se po dvanácti letech," konstatuje. „Naposledy jsem měl zlomenou klíční kost v roce 2002, kdy jsem ještě jezdil mistrovství světa dvěstěpadesátek. Od té doby jsem neměl nic. Štve mě to, ale zase to není taková hrůza, když jsem dvanáct let závodil bez zranění. V tomto směru patřím k těm lepším," usměje se.

Jakub Smrž má zlomené zápěstí, zranil se po dlouhých dvanácti letech

Ostatní sporty
Dočkal se významné trofeje. Tomáš Rosický z Arsenalu se raduje z triumfu v Anglickém poháru.
Londýn - Ukončili půst. Fotbalisté Arsenalu se po devíti letech dočkali první trofeje. Ve finále Anglického poháru porazili Hull 3:2 v prodloužení. V době vítězného gólu Aarona Ramseyho ve 109. minutě byl už na hřišti i kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, jenž vystřídal tři minuty předtím.

Rosický se dočkal trofeje. Arsenal po hororovém úvodu vyhrál FA Cup

Fotbal
Kanonýr Manchesteru United Wayne Rooney (vpravo) se v akrobatické pozici snaží zmocnit míče před Mousaou Dembelem z Tottenhamu.
Londýn - Fotbalisté Arsenalu i bez Tomáše Rosického sestřelili Cardiff 3:0 a dál mají čtyřbodový náskok v čele Premier League. Gólovou show předvedl Everton, který vypráskal Stoke 4:0. Manchester United remizoval s Totenhamem 2:2. Liverpool poprvé padl s Hullem a přišel o druhé místo, na které se posunula Chelsea.

Čech inkasoval po 13 vteřinách, Chelsea duel otočila, United remizoval

Fotbal
Juniorky zleva: 3. Rechberger (Rakousko), 2. Luišaté (Litva), 1. Dadová (DC Mezihoří) a  3. Andrásová (ČR).
Praha – Pražský hotel Pyramida hostil v pátek Czech Open 2013 v klasických šipkách, kterého se zúčastnila i naše juniorka Denisa Dadová s četným doprovodem. Reprezentantka Darts Clubu Mezihoří dokázala Czech Open již vyhrát, a to v roce 2011.

Juniorka Dadová již podruhé vyhrála Czech Open

Ostatní sporty
Denisa Dadová (vlevo) a pozdější semifinalistka turnaje a aktuálně osmá hráčka světa desetiletá Kyana Frauenfelder.
Hull (Anglie) - Hráčka šipkového klubu D. C. Mezihoří 1994 Denisa Dadová (aktuálně 11. žena klasických šipek ČR a 46. hráčka juniorského světového žebříčku) se zúčastnila nejstaršího juniorského světového turnaje 40th Winmau World Masters, který se stejně jako v loňském roce konal v severoanglickém městě Hull.

Denisa Dadová si zaházela v Anglii

Ostatní sporty
Žákovské medailistky – zleva: třetí Diana Fišarová (Benešov) a Nikita Dadová, první Denisa Dadová a druhá Miriam Tran–chi (všechny DC Mezihoří).
Mezihoří – Mistrovství České republiky mládeže a veteránů v klasických šipkách 2013 se po dvouleté pauze konalo opět v Mezihoří. Zúčastnilo se ho také šest hráčů a hráček z D.C. Mezihoří, jenž hráli ve třech kategoriích, ve kterých dohromady vybojovali pro klub čtyři medaile.

Žákyně Mezihoří zaválely

Ostatní sporty
Šipky
Mezihoří – Česká šipková organizace, řádný člen World Darts Federation ve spolupráci s Darts Clubem Mezihoří pořádá v sobotu 13. dubna v Kulturním domě v Mezihoří (okres Benešov) mistrovství České republiky v šipkách žáků, žákyň, juniorů, juniorek, veteránů a veteránek. Prezentace je od 10 do 11 hodin.

Přijďte si zaházet

Ostatní sporty
Matěj Vydra (vlevo) proti Bulharsku.
Watford - Když fotbalista Matěj Vydra v létě přišel do druholigového anglického Watfordu, v nadsázce říkal, že chce dát za sezonu dvacet gólů. V sobotu odpoledne mu jeho smělý plán vyšel. Jubilejní dvacátou trefou přispěl k výhře 2:1 nad Derby a k posunu na druhé místo v tabulce, zajišťující přímý postup do Premier League.

Vydra nasázel ve Watfordu už dvacet gólů a splnil odvážný předsezonní plán

Fotbal
Legendární brankář Vlado Dzurilla.
Brno /KDYŽ TADY ZÁŘIL/ – Pálili, pálili a pálili. Marně. Leach, Esposito, Hull, ani žádná jiná kanadská hvězda nedokázala dostat puk do branky. Ten večer javorové listy pořádně povadly. Jejich tým nabitý profesionály z NHL na prvním ročníku Canada Cupu prohrál s Českosloven­skem 0:1.

Jak Dzurilla přiváděl Kanaďany k šílenství...

Hokej