ŠTÍTEK: Ica

 Rychlovlak InterCity Express (ICE 3 NS)
Německý strojvůdce řídil rychlovlak ICE s 2,5 promile alkoholu. Během úterní jízdy z Hamburku do Lipska pouze projel stanicí ve Wittenbergu, ačkoli tam měl podle jízdního řádu zastavit. Nezvyklý způsob řízení vlaku zarazil průvodčího, který upozornil policii. Společnost Deutsche Bahn již strojvedoucímu odebrala oprávnění k řízení vlaku, informovala agentura DPA.  

Německý rychlovlak řídil opilý strojvůdce. Zapomněl zastavit ve stanici

Svět
Pražské služby vyvracejí mýty o třídění odpadu v hlavním městě v reakci o rozšíření videa z hlavního nádraží.
V Praze bylo otevřeno centrum, které se zabývá takzvanou cirkulární ekonomikou, tedy dalším zpracováním odpadu. Jeho cílem je využít znovu biologický i syntetický materiál. Centrum nazývané Cirkulární Hub v Kampu Hybernská v úterý večer představil Institut cirkulární ekonomiky (ICE). Klíčovým úkolem centra bude vytvoření mapy Prahy, která zmapuje toky materiálu v hlavním městě.
6 fotografií

Odpad neexistuje. V Praze otevřelo centrum cirkulární ekonomiky

Podnikání
Pavel Bosák (v bílém) vždy nechal na hřišti vše. I proti Ústí nad Labem. To platí i o trénincích.
Chomutov – Vzpomínky na slavná léta chomutovského basketbalu ožívají! Za Pavlem Staňkem, který v červnu přijal místo trenéra mužů, přichází k Levhartům také Pavel Bosák. Po čtyřech letech se tak scházejí bývalí spoluhráči a opory mužstva, které se v nejvyšší soutěži statečně bilo před tím, než ho z ní klub v létě 2013 kvůli nedostatku peněz musel odhlásit.

K Levhartům se vrací Pavel Bosák! Nechci, aby mi narostlo břicho, říká.

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Břeclav – Lepší potvrzení dobré formy posledních týdnů hokejisté Břeclavi podat prakticky nemohli. Lvi deklasovali rezervu Vsetína uzavírající tabulku Jihomoravské krajské ligy v poměru 11:0 a po čtvrté výhře v řadě se přiblížili předním pozicím tabulky. Na třetí Boskovice ztrácí aktuálně šestá Břeclav pouhé dva body s tím, že má odehraný o jeden zápas více.

Lvi dominovali. Rezervě Vsetína načepovali jedenáctku

Hokej
Školní akademie v Damníkově.
Damníkov – Konec školního roku se na ZŠ a MŠ Damníkov tak jako každý sudý rok nesl ve znamení Akademie, na níž vystoupili skoro všichni žáci naší základní školy – od nejmenších dětí z mateřské školy až po 9. třídu. Dvouhodinový program, kterým nás dopoledne i navečer na jedničku provedli moderátoři Lukáš Fiedler a Klára Gloserová, byl letos nabitý povedenými a originálními scénkami, zábavnými písničkami i tanečními a sportovními vystoupeními.
16 fotografií

Každý žák mohl na Akademii ukázat, jaký talent v něm dřímá

Orlicko
Ilustrační foto.
Interlaken - Při srážce vysokorychlostního vlaku ICE s rakouským zájezdovým autobusem na železničním přejezdu ve švýcarském městečku Interlaken utrpělo v pátek večer 17 lidí zranění. Agentura AP uvedla, že zranění turisté pocházejí z Tchaj-wanu. Příčinu nehody vyšetřuje policie.

Při srážce vlaku s autobusem se ve Švýcarsku zranilo 17 lidí

Svět
Ilustrační foto.
Krakov, Břeclavsko – V pořadí už druhý Terra Madre Slow Food Festival hostilo 
v prosinci krakovské kongresové centrum ICE. Více než dvě stovky vystavovatelů představilo návštěvníkům zemědělské produkty a gastronomické speciality zemí střední a východní Evropy. Součástí akce byla rovněž soutěž mladých vín, ve které se výrazně prosadila vína 
z Břeclavska.

Mladé růžové Zweigeltrebe ze Zaječí
 se dostalo mezi krakovské šampiony

Břeclavsko
Drážďany jsou v době adventu a slavných vánočních trhů mimořádně populární turistickou lokalitou.
Poznejte různé kouty Německa mimo hlavní turistickou sezónu, v klidu, bez stovek a tisíců turistů. Mnoho německých památek je otevřeno celoročně, stejně jako muzea anebo galerie. Zážitkem může být i cesta po některých atraktivních tratích nebo rychlovlaky ICE, které křižují Německo rychlostí až 300 km/h. Úžasným zážitkem je již cesta z Čech do Německa údolím Labe kouzelnou Portou Bohemicou nebo Česko-saským Švýcarskem s výhledem na jedinečné skalní stěny a stolové hory.

Poznávejte Německo, v listopadu spadnou ceny vlaků jako listí ze stromů

Cestujeme
Hokejový brankář Dominik Gerža v Ice Bors Areně břeclavských Lvů.
Břeclav – Přišel, viděl, zvítězil. A k tomu všemu vychytal nulu. Nová posila Břeclavi, teprve osmnáctiletý brankář Dominik Gerža, se v sobotu poprvé představil fanouškům v Ice Bors Areně a svůj nový tým dovedl k výhře 1:0 po samostatných nájezdech nad Karvinou.

V juniorce brněnské Komety nechytal, v Břeclavi Gerža zaujal

Hokej
Česká osmnáctka (v červeném) dvě tisícovky diváků i přes porážku nezklamala.
Břeclav /FOTOGALERIE/ – Dva tisíce fanoušků, svazový manažer Slavomír Lener, reprezentační trenér Vladimír Vůjtek starší, téměř dvě stovky skautů ze zámoří a další desítky koučů, kteří se účastnili trenérského semináře v Břeclavi. To bylo nadšené publikum, jenž vytvořilo v Ice Bors Aréně výjimečnou atmosféru. Přesto svěřence Roberta Reichla k výhře nedohnali. Česká osmnáctka podlehla Kanadě 1:3.
14 fotografií

Češi před zraky Vůjtka vzdorovali na Hlinkově memoriálu Kanadě. Marně

Hokej
Zesnulý Luděk Mikulecký ve stájích U Tří grácií.
Břeclav – Těžko se tomu dá uvěřit. Břeclavský podnikatel Luděk Mikulecký je po smrti. Bylo mu padesát let. Zemřel náhle v pátek dopoledne, když připravoval den otevřených dveří na lichtenštejnském Novém dvoře, kterému chtěl vrátit život a někdejší krásu. Přivolaní záchranáři už mu po nenadálé zdravotní indispozici nedokázali pomoci. Sobotní akce v areálu se po tragické události ruší.

Koně osiřeli, Luděk Mikulecký náhle zemřel. Nový dvůr zůstane zavřený

Břeclavsko
Ilustrační foto.
Karlovarský kraj - Podle propagátorů systému ´ICE´ je prospěšnost v tom, že blízká osoba se dozví, že se dotyčnému stala nehoda. Navíc podle jeho příznivců mohou záchranáři zjistit informace o pacientovi. Podle Petry Bakurové by se ale příbuzný neměl o nehodě dozvědět z úst záchranářů.

Záchranka prospěšnost v systému „ICE“ nevidí

Chebsko
Ilustrační foto.
Berlín – Německé aerolinky Lufthansa zrušily kvůli středeční stávce pilotů zhruba 750 letů na vnitrostátních a evropských linkách. Proti prvnímu odhadu se počet odvolaných spojů zdvojnásobil. Rušení letů postihne podle aerolinek na 80.000 pasažérů. Na seznamu zrušených spojení je i jeden pár letů mezi Mnichovem a Prahou a čtyři páry letů mezi Frankfurtem nad Mohanem a Prahou. Stávkovat se nově bude i ve čtvrtek, kdy budou ochromeny lety na dlouhých trasách a nákladní lety.

Lufthansa zrušila kvůli středeční stávce zhruba 750 letů

Ekonomika
Ilustrační foto.
Berlín - Piloti německých aerolinek Lufthansa hrozí dalšími stávkami, pokud nedostanou od vedení společnosti nabídku řešení sporu o důchodový program. Kvůli stávce dnes byla zrušena zhruba třetina spojů nízkonákladových aerolinek Germanwings, které jsou dceřinou společností Lufthansy. Lety z Německa do Česka stávka neovlivnila.

Piloti Lufthansy hrozí dalšími stávkami

Ekonomika
Ilustrační foto.
Amsterodam - Při společném zátahu amerických a evropských úřadů proti provozovatelům nelegálních serverů s nabídkou drog a zbraní bylo zatčeno 16 lidí a uzavřeno na 400 podezřelých webů. Informoval o tom evropský policejní úřad Europol, podle něhož zásah probíhal v 18 zemích včetně Česka. Česká policie zatím k akci nesdělila žádné podrobnosti.

Úřady zasáhly proti serverům s drogami v řadě zemí, prý i v ČR

Svět
Ilustrační foto.
Berlín/Praha - Piloti největších německých aerolinek Lufthansa zahájili dnes ve 13:00 stávku. Potrvá 35 hodin a dnes postihne lety na krátkou a střední vzdálenost, v úterý navíc i dálkové lety. Aerolinky dnes kvůli protestní akci odborového svazu Vereinigung Cockpit (VC) zrušily i čtyři páry spojů do Prahy. Celkem by stávka podle vedení Lufthansy měla postihnout na 130.000 cestujících.

Piloti Lufthasy zahájili stávku. Postihne na 130.000 cestujících

Ekonomika
Firma King Koil® byla založena Samuelem Bronsteinem již v roce 1898 v americkém Saint Paul ve státě Minnesota. S pouhými šesti zaměstnanci začal pan Bronstein vyrábět luxusní vysoké matrace a postele, které ve své době neměly konkurenci. V současnosti firma King Koil® disponuje největší sítí poboček na světě s 39 výrobními závody na pěti kontinentech, a mimo to má své zastoupení v 80 zemích.

Americká firma King Koil® nabízí luxusní matrace - nově i v ČR

Reklama
Hlavní hrdina série počítačových her Hitman.
Fanoušci holohlavého zabijáka s vytetovaným čárovým kódem na lebce se mohou začít těšit na další díl v sérii Hitman. Tvůrci se chystají vytvořit živoucí svět a zatím největší svobodu v historii série. Jak se jim to povedlo, se ale tento rok asi ještě nedozvíme.

Série Hitman dostane nové pokračování

Hry
První se dostala na svobodu Maria Aljochinová.
Moskva – Jedna z vězněných členek ruské punkové skupiny Pussy Riot vyšla na svobodu. Podle agentur to oznámili její manžel a advokát. Aljochinová si ve vězeňským táborem IK-2 v Nižním Novgorodu odpykávala dvouletý trest za předvolební výtržnost v pravoslavném chrámu. Propuštění členek Pussy Riot se očekávalo v souvislosti s amnestií prezidenta Vladimira Putina.

Členka Pussy Riot Aljochinová byla propuštěna z vězení

Svět
ICE zatím v Česku nefunguje.
Benešovsko – Přicházejí vám mailem nevyžádané „užitečné" a pro život naprosto „nezbytné" informace, jak se máte zachovat v mezní situaci? Berte je s rezervou! Raději je ale vůbec nečtěte a rovnou je smažte. Uchráníte si tím potíže nejen s vaším počítačem, ale možná i se svými blízkými či dokonce s vlastním zdravím.

Zkratka ICE v mobilu záchranářům nepomůže

Podnikání
Ilustrační foto
Nová Paka – Jak jsme informovali, koná se dnes od 19 hodin v restauraci Hokejka další schůzka zájemců k nově připravované soutěži neregistrovaných hokejistů.

Co připravují
 hokejisté?

Hokej
Ilustrační foto
Washington - Americké tábory pro přistěhovalce opustí kvůli rozpočtovým škrtům nejméně 5000 nelegálních imigrantů, kteří v nich čekali na deportaci ze země. Podle agentury AP to vyplývá z interních dokumentů ministerstva vnitřní bezpečnosti. Dvě tisícovky imigrantů byly propuštěny už v únoru, tedy ještě předtím, než prezident Barack Obama svým dnešním podpisem omezení výdajů potvrdil. Další 3000 lidí opustí brány zadržovacích center tento měsíc.

Americké sběrné tábory kvůli škrtům opustí 5000 imigrantů

Svět