ŠTÍTEK: Jan Svoboda (basketbalista)

Zakladatel festivalu Lážo Plážo Fest Jan Svoboda.
Letošní pátý ročník Lážo Plážo Festu je minulostí. Hudební festival nabídl během pátku a soboty kapely jako Divokej Bill, No Name, Horkýže Slíže, Harlej, Wohnout, britské The Hara a další. Jaký byl letošní ročník z pohledu organizátora? A kdo se u otrokovického Štěrkoviště představí za rok? O tom hovořil v rozhovoru pro Deník organizátor festivalu Jan Svoboda.
5 fotografií

Lážo Plážo Fest 2025? Hlavní jména už víme, říká pořadatel festivalu Jan Svoboda

Zlínsko
Euforie Pirátů versus havířovské slzy. Sedmé finále play off druhé hokejové ligy.
Hokejoví Piráti už chystají mužstvo na druhou nejvyšší Chance ligu. Už v průběhu sezóny klub zveřejnil prodloužení spolupráce s obráncem Filipem Eliášem a útočníky Janem Svobodou s Petrem Eretem. Piráti zároveň uplatnili několik opcí a vedou další jednání, takže z postupového kádru, který vrátil chomutovský hokej do profesionální soutěže, odchází v tuto chvíli jen trojice hráčů. Vlastně čtveřice, jelikož pokračovat nebude ani Alexandr Remeš, jenž dohrával sezónu v českobudějovické juniorce. Ve čtvrtek odpoledne oznámil rozlučku s chomutovským dresem a fanoušky srdcař Jakub Chrpa (viz video), který si v pirátském dresu zahrál krajskou ligu, druhou ligu, Chance ligu i Tipsport extraligu a povedla se mu unikátní věc, když s Chomutovem postoupil do všech soutěží.
49 fotografií

Piráti se ladí na Chance ligu. Šest hráčů v Chomutově zůstává, loučí se srdcař

Hokej
Jiří Goiš v Přerově pokračovat nebude.
Největší obměnou od návratu do druhé nejvyšší soutěže prochází kádr hokejových Zubrů. Klub v týdnu oznámil konec devíti hráčů včetně zkušených stálic posledních sezon – Jakuba Svobody, Jiřího Goiše, Tomáše Kudělky či Darka Hejcmana. O odchodu čerstvě vyhlášeného nejlepšího gólmana Chance ligy Michala Postavy do extraligy Deník informoval již dříve.
67 fotografií

Čtrnáct odchodů. Mikeska úřaduje, Zubři hlásí renesanci kádru

Hokej
Ilustrační.
Třetí zápas semifinálové série II. ligy hokejistů mezi Vyškovem a Chomutovem potvrdil to, co naznačily předchozí dva na severu Čech. Totiž, že ani doma to Vyškovští nebudou mít proti prakticky profesionálnímu týmu toužícímu po návratu alespoň do I. ligy lehké. Vyškovští doma podlehli 2:5 a v pondělí budou ve čtvrtém souboji odvracet ukončení sezony. Sérii vypsanou na čtyři vítězná utkání prohrávají 0:3.

Semifinále se pro hokejisty Vyškova nevyvíjí dobře.Ale ještě chtějí do Chomutova

Hokej
Jan Svoboda předpovídá vyrovnanou bitvu
Na videu u tohoto článku najdete možná nejzajímavější výměnu celé sezony. Ve čtvrtfinále jich bude mnohem víc. Série play off mezi Jihostrojem a Karlovarskem začne ve čtvrtek. Bývalý úspěšný trenér Č. Budějovic Jan Svoboda by si nevsadil ani na jednoho z univerzálů. Proč? Nelíbí se mu jejich výkony. Připomeňte si českobudějovické angažmá Honzátka, jak Svobodovi kamarádi říkají, ve fotogalerii Deníku. 
23 fotografií

První boj se blíží. Jihostroj - Karlovarsko. Kdo je favoritem pro Jana Svobodu?

Ostatní sporty
Jan Svoboda v dresu prvoligového Přerova
Byla to odplata jako z hollywoodského trháku. Hokejového útočníka Chomutova Jana Svobodu na začátku února po údajné hlavičce brankáři Vrchlabí Tichému chtělo zmlátit hned několik protihráčů. Jenže gólman celé situaci hodně přidal, což pak bylo viditelné z opakovaného záběru a stalo se i terčem posměšků na sociálních sítích, hlavně ze strany Pirátů. Že „karma je zdarma“ a simulovat se v hokeji nemá, se dvacetiletý vrchlabský brankář přesvědčil o necelé dva týdny později.

VIDEO: Jan Svoboda nasázel čtyři góly za třetinu. Přerov není uzavřená kapitola

Hokej
Brownhouse Volleyball.cz Kladno - Dukla Liberec 3:0 , 6. finalový zápas Vol. Kooperativa elh mužů 2009/10, hráno 6.5.2010 - Kladno je mistrem ligy pro sezonu 2009/10 (serie 4:2)
/VZPOMÍNKOVÁ FOTOGALERIE/ Dvacáté výročí slaví kladenský extraligový volejbal. A protože před dvaceti roky přišel tenhle projekt do města přestěhováním klubu z Odolena Vody, Kladeňáci oslaví jubileum stylově právě bitvou s „Odolkou“. Hrát se bude v sobotu 3. února už od 16 hodin ve sportovní hale u Sletiště a večer v kině Sokol přijde ještě oslava společenská, s hudbu, tancem a dobrou pohodou - Galavečer kladenského volejbalu.
94 fotografií

Volejbalovému Kladnu je dvacet, milník oslaví stylově s Odolkou i v kině

Ostatní sporty
Ludvík Úlehla u pamětní desky, která připomíná železniční neštěstí z roku 1953.
Na Štědrý den si většinou lidé přejí šťastné a veselé Vánoce, ale před sedmdesáti lety to byly pro mnohé rodiny bolestné a smutné svátky. U Šakvic se totiž čtyřiadvacátého prosince 1953 okolo jedné hodiny ráno událo druhé nejtragičtější železniční neštěstí v Československu. Rychlík jedoucí z Brna do Bratislavy najel v plné rychlosti do osobního vlaku čekajícího před vjezdem do stanice Šakvice.

Tragédie na Štědrý den u Šakvic: před 70 lety se srazily dva vlaky, sto mrtvých

Z okolí
Útočník Lukáš Stehlík.
Před časem se vrátil do rodného Chomutova Jan Svoboda, který doposud nastupoval výhradně v Tipsport extralize nebo Chance lize. Nyní doplní kádr Pirátů útočník, jehož taktéž čekají vůbec první starty ve druhé lize. Na hostování z litvínovské Vervy přichází Lukáš Stehlík, který bude mateřskému klubu k dispozici v rámci střídavých startů.

Mládí a dravost ze Chance ligy, Piráti mají na hostování útočníka Stehlíka

Hokej
Jeden ze tří odchovanců v prostějovském dresu Petr Krejčí má proti Přerovu velkou motivaci. Foto: Jakub Šustr, se souhlasem
A je to zase tady! V sobotu 28. října se zájem většiny hokejových fanoušků v Olomouckém kraji stočí na prostějovský zimák, na kterém se od 17 hodin odehraje už druhé Hanácké derby této sezony Chance ligy mezi domácími Jestřáby a přerovskými Zubry. „Moc se na to všichni těšíme. Včera jsme měli den volna a dnes se sejdeme, ukážeme si nějaké video, dobře potrénujeme a v sobotu to snad ukážeme na ledě," říká nabuzeně 24letý prostějovský obránce, odchovanec a srdcař v jedné osobě Petr Krejčí.

Na Přerov vypíšeme jako odchovanci odměnu, říká Jestřáb Krejčí před derby

Hokej