ŠTÍTEK: Kiss

V pražské O2 areně po půlstoletí své existence vystoupila 10. června 2023 na svém údajně posledním turné nazvaném The End of the Road slavná americká rocková skupina Kiss
Pod nánosem šminek na tvářích populárních muzikantů z americké kapely Kiss to sice na dálku pohled není vidět, ale vrásky na nich přibývají. Není to nic překvapivého, vždyť jejich kapela vznikla již před půlstoletím a z někdejších rebelů jsou již sedmdesátníci. Proto ohlásili, že nynější turné nazvané The End of the Road, na němž se v sobotu 10. června zastavili také v pražské O2 areně, je již úplně poslední. Na koncertě je přivítala hala zaplněná nadšenými fanoušky.
21 fotografií

Opravdu naposledy? Rockoví staříci Kiss se s Prahou rozloučili ohnivou show

Hudba
Režisér Christopher Nolan na plátna v roce 2023 přinese snímek Oppenheimer o otci atomové bomby v hlavní roli s Cilianem Murphym.
Rok 2023 bude v kinech tématicky i žánrově rozmáchlý. Lidé se mimo jiné vypraví za kontroverzními historickými osobnostmi. Rušno bude v Česku i na hudební scéně - velkolepé rozloučení si připravila legendární kapela Kiss. A lahůdky čekají také na vášnivé čtenáře a milovníky výtvarného umění. Deník přináší tipy na kulturní bomby příštích 12 měsíců.
6 fotografií

Kulturní bomby roku 2023: Ikonická skupina Kiss v Praze i otec atomovky v kině

Ostatní
Slavná americká kapela Kiss vystoupila 13. července v O2 areně na koncertě, který se měl původně odehrát již před dvěma lety. Kvůli koronavirovým zákazům byl ale dvakrát odložen.
/FOTOGALERIE/ V zaplněné pražské O2 areně se ve středu s fanoušky, kterých se podle pořadatelů sešlo přibližně 15 tisíc, loučila legenda světového glam rocku Kiss. Muzikanti proslulí pomalovanými obličeji, divokými kostýmy a dalšími výstřelky zahráli během svého údajně posledního turné End of the Road (Konec cesty). Čtveřice převlečená za démona, hvězdného chlapce, mimozemšťana a kočku na závěr vystoupení nabídla hit Rock and Roll All Nite a návštěvníci koncertu se rozcházeli za tónů reprodukované písně God Gave Rock 'n' Roll to You II.
12 fotografií

Plivání ohně, falešná krev. Kiss se v pražské O2 areně loučili s fanoušky

Hudba
Koncert skupiny Kabát. Ilustrační fotografie.
Teplice – Třicet let na scéně oslaví v sobotu skupina Kabát v Teplicích. Na domovském stadionu na Stínadlech zahraje pro 20 tisíc fanoušků. „Uslyší 32 písní, tolik jsme snad nikdy nehráli. Vyházeli jsme pomalejší věci a dali jen samé nášupy. Bude to dřina, ale dáme to,“ říká v rozhovoru pro Deník textař a baskytarista Kabátů Milan Špalek.

Milan Špalek z Kabátů: Vyházeli jsme pomalejší věci, koncert bude nášup

Teplicko
Programový ředitel Signál rádia Luboš Dvořák.
Mladá Boleslav - Prostory rádia Signál v mladoboleslavské ulici Jana Palacha přivítaly novou krev. „Redakce v Boleslavi se rozrostla. Stali jsme se servisní organizací pro rádio Kiss, zajišťujeme zpravodajství pro celou republiku a nově i pro Country rádio,“ uvedl programový šéf rádia Signál Luboš Dvořák.

Známý hudebník Sovič moderuje na Signál rádiu

Boleslavsko
Svůj první koncert v Brně v sobotu večer odehrála americká rocková skupina Kiss. Vystoupení přilákalo na brněnské výstaviště 25 000 lidí.
Brno – Vznášeli se u střechy jako netopýři, levitovali nad diváky. Z pusy chrlili krev a ve svých kostýmech vzbuzovali démonický dojem – ať už hráli staré hity, nebo skladby novější. Efektní sobotní vystoupení americké skupiny Kiss sledovalo na brněnském výstavišti téměř pětadvacet tisíc fanoušků. „Byl to skvělý a neopakovatelný zážitek, show se vším všudy," zhodnotil koncert fanoušek Tomáš Vostřák.
24 fotografií

OBRAZEM: Kiss létali nad diváky a plivali krev

Volný čas
Frýdecko-místecký fotbalový stadion Stovky.
Sportovní zážitky a spoustu další zábavy přinese Fotbalový den pro celou rodinu, který se uskuteční v sobotu 28. května ve fotbalovém areálu Stovky ve Frýdku-Místku.

Přijďte na Fotbalový den s Deníkem

Fotbal
Ilustrační foto.
Slovácko – Kdo nechce strávit poslední prosincový den jen čekáním na šampaňské a chlebíčky, může zamířit na netradiční akce spojené s oslavou konce roku a příchodem toho následujícího. Lidé z obcí mikroregionu Nový Dvůr letos vyrazí na recesistický pohádkový průvod do Vacenovic, v Lužicích si otužilci zaplavou v Cihelně.

Otužilci na Silvestra smočí těla v chladné vodě

Hodonínsko