ŠTÍTEK: kongresové centrum

No name
Neděle má na Zlín Film Festivalu už tradiční program. Po sedmadvacáté proběhne dražba filmových klapek, letošní kolekce jich obsahuje 125. Výtěžek z dražby pak využije Nadační fond FILMTALENT ZLÍN k podpoře filmových projektů mladých začínajících tvůrců. Na start se postaví běžci 9. ročníku Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín a Festivalového rodinného běhu. BVečer na náměstí Míru vystoupí slovenská kapela No Name.
78 fotografií

Půlmaraton, dražba nebo No Name. Tady je nedělní program zlínského festivalu

Zlínsko
Ve výstavním pavilonu Josefa Fouska v Lounech filmaři natáčeli scény maturitního plesu pro Rok vdovy. Hlavní role ztvárnily známé herečky Zuzana Kronerová a Pavla Beretová.
Herci a herečky, stovka komparzistů, kameramani, zvukaři, lidé od produkce a další členové filmového štábu. Ti všichni zaplnili ve čtvrtek 30. listopadu večer pavilon lounského výstaviště. Dlouho do noci tam vznikaly záběry pro nový český snímek Rok vdovy. V hlavních rolích filmu hrají Zuzana Kronerová, Pavla Beretová, Julie Šoucová nebo lounský rodák Tomáš Bambušek.
27 fotografií

FOTO, VIDEO: Louny si zahrají ve filmu. Na výstavišti se natáčel Rok vdovy

Žatecko a Lounsko
Svět kostek 2022 na olomouckém výstavišti Flora
Svítící „ledové“ sochy plameňáků, zelená postavička „Slizounek“ z filmu Krotitelé duchů, obří ruské kolo, více než třímetrový jeřáb, inteligentní roboti a spousta modelů na dálkové ovládání. To vše z milionů barevných kostek stavebnice LEGO bude v sobotu a neděli 18. a 19. listopadu k vidění na výstavišti Flora. Po roce tam opět proběhne akce s názvem Svět kostek Olomouc.
154 fotografií

Miliony dílků LEGO zaplní Floru. Co nabídne Svět kostek a za kolik

Olomoucko
Někteří nadšenci preferují stany na střechy aut.
/VIDEO/ Na luxusní dovolenou v obytném autobusu za miliony i dobrodružné přespávání na střeše terénního auta u břehů jezer láká návštěvníky výstava Caravaning v Brně. Na výstaviště se ve čtvrtek dopoledne přišly podívat stovky milovníků tohoto typu cestování. Novinkou je takzvaná Adventure hall, která nabízí k nahlédnutí minikaravany, střešní stany, kempingové vestavby či expediční vozidla v kempingové úpravě.
40 fotografií

Největší Caravaning v Brně s dobrodružnou novinkou. Prohlédněte si zajímavosti

Brněnsko
Exota Olomouc
Ve velkém stylu se po pětileté přestávce vrací na výstaviště Flora mezinárodní přehlídka ptactva Exota Olomouc. Návštěvníci tam v polovině října uvidí na čtyři tisíce exotických a často také vzácných ptáků. Zájemci už si mohou koupit cenově zvýhodněné vstupenky.
11 fotografií

Exota Olomouc se vrací. Ve velkém stylu

Olomoucko
Výstava Floria Léto na Výstavišti v Kroměříži, 11. srpna 2023.
Mílovými kroky se přiblížila tradiční zahrádkářská výstava Floria Podzim. Uskuteční se od čtvrtka 28. září do neděle 1. října na kroměřížském Výstavišti, přístupná bude denně od 9 do 16 hodin. O tom, co letos návštěvníkům nabídne, jaký bude doprovodný program a jakou květinovou expozici si tentokrát připravili aranžéři, hovořil v rozhovoru pro Deník ředitel Výstaviště Kroměříž Pavel Konečný. Ohlédl se také za akcemi letos už uskutečněnými.
85 fotografií

Podzimní Floria je za dveřmi, co nabídne? V hlavní roli budou letos bonsaje

Kroměřížsko
Tramvaj v ulicích Brna. Ilustrační snímek.
Cestující v Brně musí o víkendu počítat s komplikacemi v dopravě. Oprava tramvajové trati na mostě přes řeku Svratku totiž omezí městskou hromadnou dopravu ve Vídeňské ulici. „Od sobotní šesté hodiny ráno nepřetržitě do nedělních šesti odpoledne bude vyloučen provoz tramvají a omezen provoz autobusů v této ulici," sdělila mluvčí brněnského dopravního podniku Hana Tomaštíková.

Výluky šalin v Brně: neprojedou Vídeňskou a Žabovřeskou, známe náhradní trasy

Brněnsko
Z jednoho z předchozích ročníků výstavy Kůň v Lysé nad Labem.
/FOTO/ Milovníci koní mají v kalendáři na tento víkend jistě naplánován výlet na výstaviště do Lysé nad Labem. Jedna z největších mezinárodních přehlídek těchto ušlechtilých zvířat na našem území je až do neděle přichystána právě v areálu výstaviště. V rámci 30. výročí této výstavy zvou pořadatelé také velkou koňskou show, která se uskuteční v pátek a sobotu večer.
33 fotografií

Výstava Kůň 2023 v Lysé chystá i velkolepou show ušlechtilých zvířat

Nymbursko
Fotbalový stadion za Lužánkami v Brně.
Kolikrát už fanoušci i hráči doufali, že se sliby politiků změní v realitu… Jenže moderní fotbalový stadion v Brně zatím stále zůstává jen na papíře, nebo spíš v počítačových vizualizacích. Po středečním vystoupení představitelů města se objevila nová naděje - fotbalový stadion vznikne na výstavišti místo současného cyklistického velodromu. Zároveň potvrdili, že obnova ikonického stadionu za Lužánkami je utopií.
31 fotografií

Lužánkám odzvonilo. Legendy Zbrojovky Kroupa, Hron či Jarůšek výstaviště berou

Fotbal
Desátý ročník akce Van & truck show si užili návštěvníci, kteří zavítali v sobotu na přerovské výstaviště. Kromě atraktivních ukázek a soutěží si mohli prohlédnout dodávky a kamiony, ale také zhlédnout zásahy hasičů a policie.
Sebastian Vráblík žije v Londýně a byl zřejmě nejvzdálenějším účastníkem desátého ročníku Van & Truck Show - každoročního setkání řidičů dodávek a kamionů, které se vůbec poprvé v historii konalo v Přerově. Spolu s ostatními řidiči se vydal v pátek večer na spanilou jízdu městem, která se stala zároveň pozvánkou na sobotní našlapaný program na výstavišti.
78 fotografií

VIDEO: Likvidace vraku i spanilá jízda městem. Van and Truck Show oslnila Přerov

Regiony
Desátý ročník akce Van & truck show si užili návštěvníci, kteří zavítali v sobotu na přerovské výstaviště. Kromě atraktivních ukázek a soutěží si mohli prohlédnout dodávky a kamiony, ale také zhlédnout zásahy hasičů a policie.
Sebastian Vráblík žije v Londýně a byl zřejmě nejvzdálenějším účastníkem desátého ročníku Van & truck show - každoročního setkání řidičů dodávek a kamionů, které se vůbec poprvé v historii konalo v Přerově. Spolu s ostatními řidiči se vydal v pátek večer na spanilou jízdu městem, která se stala zároveň pozvánkou na sobotní našlapaný program na výstavišti.
78 fotografií

VIDEO: Likvidace vraku i spanilá jízda městem. Van & truck show hostila Přerov

Přerovsko
Člověk v přírodě. Výstava v Lounech.
Legendární Člověk v přírodě nebo oblíbený Dům a zahrada. Budou i v příštích letech pokračovat v Lounech populární výstavy? To je aktuálně nejisté. Lounská radnice totiž dala výpověď dlouholetému nájemci výstaviště. Město chce za pronájem areálu získat více peněz, Louny by také rády lokalitu více oživily. Vyhlásí soutěž na nového nájemce. Diamant Expo, který na výstavišti působí od roku 1993, s postojem radnice nesouhlasí, aktuální stav je pro město podle společnosti naopak výhodný.

Budou v Lounech dál oblíbené výstavy? Město dalo výpověď nájemci výstaviště

Žatecko a Lounsko
Přehlídka kreativity Maker Faire na Výstavišti Praha.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Velkoměstem poznání se o druhém červnovém víkendu stala Praha. V sobotu 10. června dokonce patřily vědě, technice a technologiím zároveň dva nejvýznamnější výstavní areály v metropoli. V areálu PVA Expo Praha v Letňanech končil třídenní Veletrh vědy, pořádaný Akademií věd ČR, na Výstavišti začala dvoudenní přehlídku kreativity Maker Faire. Obě akce provázela značná návštěvnická pozornost, a to nejen ze strany žáků a studentů. Ti mohli najít i inspiraci k budoucímu studijnímu či profesnímu zaměření.
109 fotografií

Vědě, technice a poznání patřily klíčové výstavní areály v Praze současně

Praha
Vizualizace národní sportovní haly v Českých Budějovicích.
První vizualizaci národní sportovní haly, jejíž náklady se odhadují na 1,3 miliardy korun a vzniknout má do roku 2028, představili v Budějovicích jihočeský hejtman Martin Kuba a premiér Petr Fiala. Premiér také zavítal na kontrolní den na stavbě dálnice D3, k návštěvě si zástupci vlády, kraje i ŘSD vybrali jediný jihočeský silniční tunel Pohůrka.
66 fotografií

Premiér Fiala v Budějovicích slíbil národní sportovní halu i rychlou dostavbu D3

Českobudějovicko
Úvodní slavnostní galavečer na Zlín Film Festivalu; čtvrtek 1. června 2023
Třetí den na filmovém festivalu ve Zlíně slaví Český rozhlas 100. výročí vysílání pestrým programem na náměstí Míru i v parku Komenského. Koncertovat budou Lucie Vondráčková a Lake Malawi. Do Zlína poprvé zavítá pikantní podcast Hodina dějepichu, v talk show Život je takovej promluví o životních karambolech Tereza Pergnerová.

Sobota na Zlín Film Festivalu přinese řadu koncertů na náměstí Míru

Volný čas