ŠTÍTEK: Letopisy Narnie

Bludné skály zaujaly i autory věhlasné filmové série Letopisy Narnie.
Bludné skály u českého Machova jako přírodní atrakce jsou součástí polského národního parku Stolové hory. Lákají k návštěvě nejen turisty, ale také geology a milovníky přírody z celého světa. Turistická trasa, která skalní městem vede, se nachází v Polsku u města Kudowa Zdrój jen pár kilometrů od českých hranic. Není ovšem úplně snadné ji absolvovat. Vyžaduje odvahu a obratnost při překonávání úzkých prostor mezi masivními skalními bloky.
7 fotografií

Bludné skály jsou raritou. Natáčely se tu Letopisy Narnie, bývá tam i chládek

Do světa
Tisá, skalní město, tip na výlet.
Podívejte se s námi do skal. Zajeli jsme se podívat, kde se natáčel film Letopisy Narnie. Skalní městečko v Tisé, které je z Děčína zhruba dvacet minut autem, vytvořilo pohádkovou kulisu pro záběry americké filmové produkce. Pokud film znáte, můžete ve skalách najít místa, kde stála před jeskyní kouzelná lampa, kde byl sníh, i když v reálu zima nebyla.
27 fotografií

Orlí hlavy i žabí korunky. Podzimní skalní město v Tisé vás nabije energií

Z okolí
Městečtí skauti zvládli červy i horké uhlíky v rámci Tvrďárny.
Táborová Tvrďárna je zážitek na celý život! Téma tábora je Letopisy Narnie a má vlastní program. Vedle něho jsme pro dospělé a vybrané děti opět připravili Tvrďárnu - sérii 10 dobrovolných výzev, během kterých se účastníci překonávají a vystupují ze své komfortní zóny. Letos už Tvrďáci zažili noční výsadek, pojídání moučných červů nebo chůzi po uhlících. Dalších 7 ukolů je ještě čeká.
30 fotografií

OBRAZEM: Táborová tvrďárna naučila skauty chodit po žhavých uhlících

Čtenář reportér
Jakub Linhart si zahrál i v hollywoodských velkoprodukcích.
/ROZHOVOR/ "Nejzajímavější bylo rozhodně to Slovinsko. Dodnes si vybavuji krásnou průzračnou řeku, která se na konci filmu zhmotní a výrazně zasáhne do děje. Chápu, proč si produkce vybrala právě tohle opravdu pohádkové místo," vzpomíná na svůj první film, ve kterém jako komparzista hrál, Jakub JCob Linhart z Děčína. Tím prvním filmem nebylo nic menšího než americká velkoprodukce Narnie.
12 fotografií

Natáčení hollywoodských filmů jsou obrovským zážitkem, říká herec z Děčína

Děčínsko
Snímek z natáčení Letopisů Narnie.
Ústí nad Labem, Most - Desítky ostřílených mužů z Děčína, Ústí i Mostu přilákala do ústeckého kina Hraničář ve čtvrtek 19. června odpoledne severočeská premiéra filmu Letopisy Narnie: Princ Kaspian. Ve filmu totiž hraje i řada Severočechů.

Mostečané hrají bojovníky v Letopisech Narnie

Volný čas
NĚCO JE V DOMĚ. Vzpurný Jared (uprostřed), pacifista Simon (oba hraje Freddie Highmore) a šermířka Mallory (Sarah Bolgerová) musejí zachránit vzájemné vztahy i svět kouzelných stvoření.
Starý opuštěný dům, v němž by se nebála bydlet snad jen Addamsova rodina, trojice znesvářených dětských sourozenců a objev tajemného svazku, na němž stojí varování: Tuhle knihu nesmíš číst, neotoč už ani list. Takto slibně začíná rodinná fantazy Kronika rodu Spiderwicků, o níž se mluví jako o snímku, jenž má malým diváků zkrátit čekání na druhý díl Letopisů Narnie a šestého Harryho Pottera.

Jak důležitý může být plivanec od plivníka

Umění
Pavlína Plicová se svým miláčkem.
LITVÍNOV - V dalším pokračování úspěšného velkofilmu Letopisy Narnie: Princ Kaspian, jehož velká část se točila v České republice a castingy na odsazení vedlejších rolí probíhaly také v Mostě, si zahrají svou roli koně z ranče Horní Wes mezi Litvínovem a horskou obcí Klíny.

Koně z Mostecka si zahrají v americkém velkofilmu

Mostecko