ŠTÍTEK: sexualita

Návrat k sexu může být pro onkologické pacientky i ženy po porodu náročný.
Ženská sexualita je téma, které je často diskutováno v různých ohledech. Někdy se však ženy dostanou do situace, kdy je pro ně sex tabu, ať už kvůli pociťované bolesti po prodělané operaci, komplikovaném porodu nebo následcích onkologické léčby. Jak se vyrovnat s pocitem ztráty ženskosti, možnosti početí a jak se vrátit k bezbolestnému sexuálnímu životu?
6 fotografií

Bolestivý sex po porodu i rakovině? S pochvou je nutné umět správně pracovat

Zdraví
Sex v pokročilém věku. Ilustrační foto.
Někdo se začervená, když o nich uslyší, jiný je bere jako součást radovánek. Na věku nesejde. Erotické pomůcky nejsou výjimkou ani u seniorů, kteří dnes slaví svůj mezinárodní den. „Záleží na generaci, jak moc je tématu sexuality otevřená. Pro tu kolem osmdesáti let bylo těžce tabuizované,“ řekla Deníku Petra Hamerníková z organizace Freya, pod kterou spadají sexuální asistentky a asistenti pomáhající právě důchodcům.
5 fotografií

Místo prášku kroužek na erekci. Erotické hračky starším pomáhají i zpestřují sex

Sex a vztahy
Ilustrační foto.
/ANKETA/ Mladí lidé o svém sexuálním životě běžně mluví s kamarády, s přibývajícím věkem však toto téma z hovoru mizí. Psycholožka Anna Ševčíková z Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity zkoumá sexuální život lidí po padesátce a podle výzkumu, kterému se věnuje, není mít sex ve vyšším věku až tak vzácné, jak se může zdát. „Výzkum nás přesvědčil, jak moc je sexualita u starších lidí provázaná s partnerstvím a že je to něco, co lidé po padesátce opravdu řeší,“ naznačila.
5 fotografií

Bez sexu jsem mrtvola, tvrdí padesátníci. Přes postel uhlazují konflikty

Zdraví
Taboo Stories
Co vás napadne při slovech sexualita, erotika, nahota? Tak se ptají tvůrci knihy Bohemian Taboo Stories plné odvážných portrétů lidí, kteří dělají něco sexy a nebojí se o tom vyprávět. Objemná publikace Michala Rejzka a kolektivu klade hned v úvodu znepokojivou otázku: „Vracíme se do doby, kdy byla sexuální odlišnost stigmatizována, či dokonce trestána?“
4 fotografie

Bohemian Taboo Stories: kniha o lidech, kteří se nebojí být sexy

Ostatní