ŠTÍTEK: Sussex

Meghan Markle
I v souvislosti se stále se prohlubujícím rozchodem s královskou rodinou nemají za sebou princ Harry a Meghan Markle příliš dobrý rok. Jako by se ale řídili citátem „co tě nezabije, to tě posílí“, táhnou do dalšího boje o místo na zemi. Tentokrát je v čele Meghan a Harryho má za zády. Vévodkyně ze Sussexu prozradila, že mají na letošní rok velké plány.
7 fotografií

Přichází rok Meghan Markle. S princem Harrym mají v Americe velké plány

Společnost
Princ Harry
Chlad a spory mezi britským princem Harrym, jeho manželkou Meghan a zbytkem britské královské rodiny pokračují. Příští týden oslaví Harryho otec, král Karel III., 75. narozeniny při velkolepé párty. Objevily se sice zprávy, že na akci pozval i svého mladšího syna, mluvčí vévody a vévodkyně ze Sussexu to ale popřel. Harry a Meghan jsou prý zklamaní, protože je údajně nikdo z Buckinghamského paláce ani neoslovil. 
6 fotografií

Jak je to s pozvánkou na narozeniny Karla III.? Harry a Meghan v tom mají jasno

Státy mimo EU
Britský princ Harry a jeho žena Meghan krátce před nastoupením do taxíku, v němž se měla honička s novináři odehrát.
Celé dvě hodiny je údajně po New Yorku v autech pronásledovali fotografové. Ve středu mluvčí prince Harryho a jeho manželky Meghan prohlásil, že pár zažil „téměř katastrofální“ honičku s paparazzi. Vyjádření okamžitě vyvolalo vzpomínky na tragickou smrt princezny Diany. Médiím se ale nyní podařilo promluvit s taxikářem, který dvojici část cesty vezl, a podle něj o žádnou zběsilou honičku nešlo. Také newyorská policie některá tvrzení mluvčího vévody vyvrátila. 
7 fotografií

Děsivá honička, nebo lež? Příběh Harryho a Meghan o pronásledování se rozpadá

Svět
Britský princ Harry a jeho žena Meghan právě nastoupili do taxíku po honičce s novináři.
Britského prince Harryho, jeho manželku Meghan a její matku v úterý po charitativní akci v New Yorku pronásledovali fotografové. Mluvčí páru incident, který se obešel bez nehod či zranění, označil za „téměř katastrofální“, podle starosty města se jednalo o potenciálně nebezpečnou situaci. Vévodovi a vévodkyni ze Sussexu se nakonec podařilo s pomocí newyorské policie přesednout do taxíku a odjet, řekl agentuře AP jeden ze strážců zákona.  

Honička s fotografy téměř skončila katastrofou, tvrdí princ Harry a Meghan

Svět
Britský král Karel III. (v době vzniku snímku byl ještě stále následníkem trůnu) s Britskou imperiální korunou
Konečně se rozhodl. Princ Harry ve středu potvrdil svou účast na korunovaci krále Karla III., která se uskuteční v Londýně již za méně než měsíc. Britský tisk jej přitom jen o pár hodin dříve ostře kritizoval za příliš dlouhé váhání a zneužívání korunovace ke stržení pozornosti. Vévodkyně Meghan do Londýna s manželem nepřijede, zůstane ve Spojených státech amerických.
10 fotografií

Korunovace se blíží. Princ Harry nakonec přijede, Meghan zůstane doma

Státy mimo EU
Princ Harry a Meghan.
Do korunovace britského krále Karla III. zbývá už pouze pár týdnů, ve vzduchu ale nadále visí jedna nezodpovězená zásadní otázka, kterou řeší nejen britský bulvár, ale také celosvětová média. Stále totiž není jasné, zda ve slavnostní den v Londýně budou i mladší králův syn princ Harry s manželkou Meghan. Podle zdrojů z Buckinghamského paláce dvojice svou účast podmínila několika požadavky, jejichž splnění by ale mohlo vnést do celé ceremonie chaos. 
10 fotografií

Harry a Meghan na korunovaci? Máme podmínky, vzkázali. Událost rozděluje Brity

Státy mimo EU
Princ Harry a Meghan Markle
Kniha britského prince Harryho Náhradník (Spare) plná kontroverzních tvrzení vyšla teprve v úterý, již nyní má ale dalekosáhlé dopady. Princ Harry tvrdí, že britská média jeho slova z publikace překroutila, a zejména kvůli vyjádřením ohledně války v Afghánistánu je nyní v nebezpečí. A odborníci na britskou královskou rodinu zase mluví o tom, že Buckinghamský palác už vévodu ze Sussexu vyškrtl z korunovace jeho otce.
10 fotografií

Harryho vyškrtli z korunovace. Ten navíc tvrdí, že je kvůli médiím v nebezpečí

Státy mimo EU
Harry a Meghan v novém šestidílném dokumentu na Netflixu kritizují královskou rodinu.
Plný hádek a psychického nátlaku byl podle slov vévodů ze Sussexu jejich odchod z královské rodiny. Princ Harry a jeho manželka Meghan kritické dny popsali ve druhé polovině své dokumentární série Harry a Meghan, která je od čtvrtka k vidění na Netflixu. V dokumentu přitvrdili i co se týče obvinění královské rodiny. Kromě svého otce princ Harry kritizoval také bratra Williama.
35 fotografií

Harry a Meghan odkryli špínu královské rodiny: Křičící William i taktické hry

Státy mimo EU
Meghan Markle
Už dnes 15. prosince se diváci dočkají premiéry dalších tří dílů z šestidílné dokumentární série streamovací platformy Netflix o vévodovi a vévodkyni ze Sussexu, kteří se rozhodli odkrýt nejen zákulisí svého vztahu, ale i některé věci týkající se fungování královské rodiny a také médií vůči nim samotným. Z dostupného traileru je patrné, že Harry s Meghan se budou tentokrát mnohem víc strefovat do Buckinghamského paláce a odhalí řadu překvapivých informací, které tak zoufale chyběly v prvních třech dílech.
10 fotografií

Meghan: Byla jsem krmení pro vlky. Další díly o Harrym a jeho ženě přitvrzují

Společnost
Princ Harry a Meghan Markle
Rasismus a přetvářka. Taková je podle slov prince Harryho a jeho manželky Meghan realita v britské královské rodině. Vážná obvinění vůči princovým příbuzným vznesli Vévodové ze Sussexu v prvních třech dílech dlouho očekávané dokumentární série o životě manželů. Společnost Netflix je zpřístupnila ve čtvrtek. Podle komentátorů dokument znamená pro královskou rodinu krizi, ale poškodí i Harryho a Meghan.

Harry a Meghan nenechali na královské rodině nit suchou. Dokumentem začali válku

Svět
princ Harry a Meghan
Už ve čtvrtek lidé na Netflixu uvidí první díly dokumentu o britském princi Harrym a jeho manželce Meghan. Už trailery k šestidílné sérii vyvolaly ve Spojeném království pozdvižení. Naznačily totiž, že pár odhalí mnohé šokující informace o královské rodině. Princ Harry mluví ve spotu mimo jiné o špinavé hře rodiny a médií a připomíná příběh své matky, princezny Diany.
35 fotografií

Špinavá hra. Premiéra filmu o Harrym a Meghan se blíží, emoce vyvolal už trailer

Svět
Vévodkyně Meghan a princ Harry
Byť už z královské rodiny oficiálně odešla, je jejím nejvlivnějším členem. Manželka britského prince Harryho, bývalá herečka Meghan Markleová, tento titul získala podle nejnovějšího žebříčku, který zveřejnil server Design Bundles. Předčila dokonce britskou královnu Alžbětu II., či svoji švagrovou a příští královnu matku - manželku prince Williama, vévodkyni Kate.
35 fotografií

Ani královna, ani Kate. Nejvlivnější členkou rodiny je Meghan, hlásí žebříček

Společnost
Princ Harry s manželkou Meghan
Britský princ Harry a jeho manželka Meghan by museli nejméně do pětidenní karantény, pokud by ze Spojených států přiletěli do Británie na pohřeb prince Philipa, napsal list The Guardian. Manžel britské panovnice Alžběty II. a Harryho děd zemřel v pátek ráno ve Windsoru. Dvojice zatím neoznámila, zda se jeho pohřbu zúčastní. Někteří komentátoři mají za to, že Harry z Kalifornie, kde dvojice žije, přicestuje sám. Vévodkyně ze Sussexu totiž čeká druhé dítě, které se má narodit létě. Loni v červenci potratila.  
24 fotografií

Zúčastní se princ Harry Philipova pohřbu? Média spekulují, zda přijede i Meghan

Svět
Britský princ Harry s manželkou Meghan na snímku ze 7. ledna 2020
Britský princ Harry a jeho manželka Meghan se distancovali od chystané knihy, která má poodhalit okolnosti jejich odchodu z královské rodiny. Informovala o tom agentura Reuters. Jak pár uvedl ve svém prohlášení, v souvislosti s biografií s nimi nikdo nehovořil a na jejím psaní se nijak nepodíleli. V knize se mimo jiné píše, že vztahy uvnitř královské rodiny byly letos na jaře tak na bodu mrazu, že princové William a Harry a jejich manželky spolu sotva prohodili slovo.
35 fotografií

Nikdo s námi nehovořil. Princ Harry a Meghan se distancovali od chystané knihy

Společnost
Meghan, vévodkyně ze Sussexu.
Londýnský vrchní soud dnes zamítl část žaloby vévodkyně Meghan proti vydavateli bulvárního listu Mail on Sunday. Rozhodl, že nedělník nenarušil svými články soukromí manželky prince Harryho. Vévodkyně ze Sussexu se na soud obrátila poté, co list zveřejnil mimo jiné úryvky z jejího soukromého ručně psaného dopisu otci Thomasovi Markleovi, se kterým nemá dobré vztahy.
35 fotografií

Narušení soukromí? Soud zamítl část žaloby vévodkyně Meghan proti bulváru

Společnost
Rezidence pomůže páru uchovat si soukromí.
Poté, co se vévodkyně Meghan s princem Harrym rozhodli stáhnout do ústraní a rozdělit své působení mezi Británii a Kanadu, se dlouho spekulovalo o tom, kde přesně budou chtít bydlet. Podle britského serveru Daily Mail je to již jasné. Vévodkyně Meghan prý projevila zájem o luxusní rezidenci v prestižní oblasti West Vancouveru, která se rozkládá na ploše 6857 čtverečních metrů. Cena za tuto rezidenci se pohybuje okolo 27,5 milionu dolarů, tedy v přepočtu 618 milionů korun.  
35 fotografií

Luxus a hlavně soukromí. Harry a Meghan si již vybrali své nové sídlo

Společnost
Britský princ Harry
Se sportovní taškou přes rameno a dvěma osobními strážci přiletěl v noci na dnešek do kanadského Vancouveru britský princ Harry, aby v této zemi začal nový život se svou manželkou Meghan a synem Archiem. Jasné zatím není, kde budou žít, čím se budou živit a kdo jim bude jako členům královské rodiny platit ochranku. Jisté je jen to, že od jara nebudou disponovat titulem královská výsost.
16 fotografií

Harry přiletěl do Kanady. S rodinou ho čeká nový život

Svět
Britský princ Harry s manželkou Meghan na snímku ze 7. ledna 2020
Britský princ Harry a jeho manželka Meghan už nebudou disponovat titulem královská výsost, nebudou plnit pracovní povinnosti plynoucí z příslušnosti ke královské rodině a nebudou placeni z veřejných prostředků. V oficiálním prohlášení to dnes uvedl Buckinghamský palác. Vnuk královny Alžběty II. způsobil začátkem ledna značný rozruch zveřejněním svého záměru opustit pozici jednoho z předních představitelů monarchie v zájmu většího soukromí své rodiny. Panovnice uvedla, že Harry a jeho blízcí budou nicméně nadále "milovanými členy rodiny".
35 fotografií

Harry a Meghan přijdou o titul královská výsost. Zůstanou vévodou a vévodkyní

Svět
Kateřina Perknerová
Rébus, který řeší většina předsedů českých politických stran, se podobá postavení prince Harryho a jeho ženy Meghan. Vnuk britské královny, vévoda ze Sussexu, se rozhodl vystoupit ze záře koruny a vést občanský život. Ovšem tak nějak napůl. S emancipovanou manželkou se chtějí živit sami, přičemž hodně jim v tom má pomoci značka monarchie včetně titulu. Čeští politici touží oslovit co nejvíce lidí, ale za žádnou cenu se nechtějí podobat Andreji Babišovi.

Komentář Kateřiny Perknerové: Zaujmout, ale nebýt laciný

Komentáře
princ Harry a Meghan
Nedávné rozhodnutí britského prince Harryho a jeho manželky Meghan udělat si z Kanady druhý domov vyvolává v této severoamerické zemi stále rozporuplné reakce. Podle jednoho z nedávných průzkumů by většina Kanaďanů chtěla Harryho jako generálního guvernéra, tedy zástupce britské královny. Na druhou stranu ale podle jiného průzkumu rovněž většina Kanaďanů nechce platit výdaje královského páru. A jeden z nejčtenějších kanadských deníků The Globe and Mail ve svém editorialu dokonce napsal, že pokud by Harry a Meghan zůstali členy královské rodiny, nejsou v Kanadě vítáni.
35 fotografií

Nejste tu vítáni, napsal kanadský deník na adresu prince Harryho a Meghan

Svět
Britský princ Harry s manželkou Meghan na snímku ze 7. února 2019
Manželka britského prince Harryho Meghan v noci na dnešek odcestovala z Británie zpět do Kanady, kde po novoroční dovolené královského páru zůstal jeho osmiměsíční syn Archie. V královské rodině mezitím pokračují diskuse o budoucím postavení vévody a vévodkyně ze Sussexu. Dvojice ve středu večer rozpoutala bouři na britské mediální scéně, když oznámila, že už nechce vystupovat jako "přední" členové královské rodiny, že plánuje dělit svůj čas mezi Británii a Severní Ameriku a že hodlá být finančně nezávislá.
35 fotografií

Vévodkyně Meghan odcestovala do Kanady. Královna hledá řešení situace

Svět
princ Harry a Meghan
Ohromující událost, která nemá v dějinách britské monarchie obdoby. Tak britská média hovoří o kroku prince Harryho a jeho manželky Meghan, kteří ve středu oznámili, že se chtějí vzdát role "předních" členů královské rodiny. Jejich nezvyklé prohlášení údajně zaskočilo všechny ostatní představitele monarchie včetně královny Alžběty II. a vyvolává řadu otázek.
35 fotografií

Bezprecedentní krok, který zaskočil i královnu. Tisk řeší Harryho a Meghan

Svět
Princ Harry s manželkou Meghan
Britský princ Harry a jeho manželka Meghan se vzdají své role v královské rodině a začnou pracovat, aby se stali finančně nezávislými. Vévoda a vévodkyně ze Sussexu to dnes oznámili na instagramu. Doplnili, že svůj čas hodlají dělit mezi Británii a Severní Ameriku. Nadále ale budou ctít závazky vůči královně a organizacím, nad kterými převzali patronát. Buckinghamský palác v reakci na prohlášení uvedl, že se jedná o komplikovanou záležitost a jednání s Harrym a Meghan jsou v počáteční fázi.
35 fotografií

Nečekaný krok. Princ Harry a jeho žena se stáhnou do ústraní, chtějí pracovat

Svět
Meghan Markle
Desítky britských poslankyň v úterý podpořily manželku prince Harryho Meghan Markleovou v souvislosti se způsobem, jakým o ní a o její rodině informují některá britská média. V dopise, který vévodkyni ze Sussexu poslaly, se ohradily proti "hnusným a zavádějícím" zprávám, jež prý mnohdy mají "staromódní a koloniální podtóny". Solidaritu takto vyjádřilo 72 členek parlamentu z celého politického spektra.
35 fotografií

Hnusné a zavádějící zprávy. Britské poslankyně podpořily vévodkyni Meghan

Společnost
Princové William a Harry
Po několika měsících spekulací v britských bulvárních médiích princ Harry poprvé přiznal, že v jeho vztahu s bratrem Williamem panuje určité napětí. V dokumentárním filmu, který v neděli odvysílala stanice ITV, řekl, že se vydali "rozdílnými cestami". Média v minulosti spekulovala, že se princové odcizili kvůli vzájemným sporům jejich manželek. Harryho choť Meghan v dokumentu ITV přiznala, že nová role po boku britského prince není jednoduchá. Před sňatkem s Harrym ji prý přátelé varovali, že jí britský bulvár zničí život.
35 fotografií

Vydali jsme se jinými cestami. Princ Harry přiznal napětí ve vztahu s Williamem

Společnost
Meghan, vévodkyně ze Sussexu.
Manželka britského prince Harryho Meghan podala žalobu na bulvární list Mail on Sunday, který zveřejnil její soukromý dopis. Podle jejích právních zástupců bylo zveřejnění korespondence "nezákonné", informovala dnes agentura Reuters. Nedělník se k žalobě zatím nevyjádřil. Ručně psaný dopis, který Mail on Sunday otiskl, Meghan adresovala svému otci Thomasovi Markleovi, se kterým nemá dobré vztahy.
35 fotografií

Princ Harry a jeho žena Meghan jdou do boje s bulvárem. Zažalovali britský list

Svět