ŠTÍTEK: vysvědčení

Prvňáčci 5. základní školy v Jindřichově Hradci si v pátek převzali vysvědčení.
Žáci základních a středních škol po celém Česku si v pátek převzali vysvědčení. Mají před sebou zasloužené dvouměsíční volno. Školáci se během prázdnin chystají na letní tábory, k prarodičům i na dovolenou k moři. Poslední školní den byl ale speciální především pro prvňáčky. Deník se za nimi vydal na 5. základní školu v Jindřichově Hradci.
48 fotografií

Hradečtí školáci se rozutekli na prázdniny. Těší se na dovolenou u moře i tábory

Jindřichohradecko
Ilustrační foto.
Žáci základních a středních škol si v pátek převzali svá závěrečná vysvědčení a tím končí školní rok. Vysvědčení si převezalo zhruba 1,49 milionu žáků a studentů, od soboty 29. června jim začínají letní prázdniny. Pro své první závěrečné vysvědčení si mezi nimi šlo i asi 118.000 prvňáků. Do lavic se školáci vrátí znovu v pondělí 2. září.
37 fotografií

Školní rok skončil. Žáci základních a středních škol si převzali vysvědčení

Praha
Zoopark v České Skalici slavil rok své existence. Párek lemurů pokřtila i starostka. Tváří Zooparku je opičák Leoš.
/FOTO, VIDEO/ Jakub a Adélka - to jsou jména dvou nejnovějších přírůstků v českoskalickém Zooparku, který v minulých dnech oslavil rok své existence. Nová jména patří lemurům kata, párku sympatických primátů s pruhovaným ocasem. Děti, které dnes a zítra přijdou v doprovodu dospělé osoby a ukážou u vstupu své vysvědčení, tak mají v dnes a v sobotu 29. června vstup zdarma.
34 fotografií

Zoopark zve děti s vysvědčením zadarmo, největším šoumenem je ale opičák Leoš

Náchodsko
Vysvědčení. Ilustrační foto
Konečně je to tady! Školní rok 2023/2024 se chýlí do svého finále a školou povinné děti čekají dva měsíce prázdnin. Přechod z lavic do táborových stanů nebo pláží u moře ale v některých rodinách chmuří výhled na vysvědčení s horšími známkami. Podle odborníků ale proměnit závěr školního roku v drama a tragédii je chyba. Upozorňují, že mnoho rodičů vyvodí z vysvědčení zbytečně tvrdé závěry, do kterých projektují vlastní představy, a podléhají společenským normám. Radí klid a nezapomenout na to nejdůležitější – pohodu dětí.

Špatné vysvědčení? Děti odměňte a zapomeňte na vlastní ambice, radí odborníci

Česko
Vysvědčení. Ilustrační foto.
V den vysvědčení řada rodičů zamíří s dětmi do cukrárny na zmrzlinový pohár, kromě klasické odměny lze ale přivítat prázdniny na Kladensku i jinými způsoby. Vskutku originální nabídku připravilo Bistro U Pupkáče. Za vysvědčení mají v pátek děti vstup do Zooparku Zájezd a Obůrky Podháj za symbolickou korunu. Akce pro děti se bude konat také v Centralu. A za vysvědčení lze vyrazit i do slánského aquaparku.

Kde je s vysvědčením vstup za korunu? Rodiče pětkařů dostanou U Pupkáče panáka

Volný čas
Ve volnočasovém areálu Vrchbělá nedaleko Bělé pod Bezdězem.
Předávání vysvědčení je za dveřmi a mnozí rodiče si lámou hlavu nad tím, kam vzít za odměnu své ratolesti. Cukrárny jsou osvědčenou klasikou, letos si někteří majitelé dokonce připravili speciální akce. Pokud někdo preferuje spíše akčnější trávení dne, přijde si na své ve volnočasových areálech, koupalištích nebo na Jizeře. Tento výběr zajímavých tipů obsahuje vše zmíněné.
11 fotografií

Jak odměnit děti za vysvědčení? Zmrzlinou zdarma nebo zajímavým výletem

Volný čas
Radost při rozdávání vysvědčení. Ilustrační foto.
Školáci na Jižní Moravě odpočítávají čas do okamžiku, kdy jim učitelé v pátek 28. června předají vysvědčení. Za celoroční snažení, ale také na oslavu začátku prázdnin podniky a instituce na jihu Moravy připravily speciální nabídky. V některých případech rozhodují i známky, které se na vysvědčení objeví. Deník Rovnost přináší přehled míst a lákadel.

Odměny za vysvědčení v Brně. Místa, kde děti dostanou zmrzlinu nebo vstup zdarma

Brněnsko
Slavnostním předávání maturitních vysvědčení v obřadní síni kladenského magistrátu letošním absolventům Střední odborné školy a středního odborného učiliště E. Beneše.
/FOTOGALERIE/ Den plný emocí a hrdosti prožili ve středu odpoledne při slavnostním předávání maturitních vysvědčení v obřadní síni kladenského magistrátu nejen letošní absolventi Střední odborné školy a středního odborného učiliště E. Beneše, ale i pedagogové, rodiče a další hosté, kteří zaplnili prostor do posledního místa. Tento jedinečný okamžik završil čtyřleté úsilí a studium maturantů, kteří na něj dlouho čekali a po právu si jej také zasloužili.
19 fotografií

Podívejte se: Absolventi SOŠ a SOU E. Beneše si převzali maturitní vysvědčení

Čtenář reportér
Slavnostní den patřil bezmála padesáti budoucím sestřičkám a bratrům z oborů Praktická sestra a Sociální činnost.
Náměstkyně hejtmana zodpovědná za zdravotnictví Michaela Matoušková se na začátku června zúčastnila slavnostního ceremoniálu předávání maturitních vysvědčení čerstvým absolventům Střední školy zdravotnické a sociální Chrudim. Tato škola, která si zakládá na vysoké úrovni vzdělávání a rodinném přístupu, již 35 let připravuje budoucí zdravotníky.

Budoucí sestřičky a bratři obdrželi v Chrudimi maturitní vysvědčení

Čtenář reportér
Radim Slouka, ředitel Slovanského gymnázia v Olomouci
Zájem o studium na Slovanském gymnáziu v Olomouci roste už několik let po sobě. Přihlášku na čtyřletý, šestiletý nebo osmiletý obor si tentokrát podalo osm stovek uchazečů. Většina z nich má tradičně výborný prospěch, často samé jedničky. Letos ale podle ředitele Radima Slouky zkoušejí štěstí také uchazeči, kteří měli na vysvědčení i nějakou tu trojku.
5 fotografií

Ředitel Slovanského gymnázia: Rozdíly v úrovni základních škol narůstají

Olomoucko