Články

Dvě odlišná slova a dvě odlišné reakce. Když řeknete dětem slovo muzeum, pravděpodobně jen znuděně protáhnou obličeje s vidinou zabitého odpoledne někde mezi vitrínami nezajímavých exponátů. Zato když řeknete dinosaurus, oči se jim nadšeně rozzáří radostí. A co teprve, když je tu momentálně k vidění jedna z největších sbírek dinosaurů světa, s originálními, až 24 metrů dlouhými a 154 milionů let starými kostrami dinosaurů, a navíc ve zcela netradičně pojatém muzeu!

Netradiční muzeum: Dinosauria Museum Prague boří zažité představy o muzeu

I malé drony představují pro letadla riziko.
Když sedíte v dopravním letadle, které si hlídá vyšší letovou výšku, ani vás nenapadne hrozba střetu s dronem. Při vzletu a přistání už tato myšlenka není tak nereálná. Navíc drony jsou příliš malé, aby je letištní radary identifikovaly.

Jak vypadá střet letadla s dronem v rychlosti 383 km/hod

Pro pacienta s sebou obvykle nese plánovaná operace dlouhodobé emoce i praktické osobní přípravy a její termín je výrazně zatržen v kalendáři přes celou stránku. Pro lékaře – operatéra je v operačním programu chirurgického sálu jednou z mnoha položek pracovního dne, a to čím běžnější, tím pro pacienta - operanta lépe.

Operační plán nebo plánovaná operace?