Články

Příroda má neuvěřitelnou sílu a poradí si skoro se vším. Třeba i s nepříjemným zápachem. Může za to minerál zvaný Alunit. Skládá se z draselných a hliníkových solí a tyto látky mají úžasnou schopnost ničit mikroorganismy. Je důležité vědět, že odér potu není způsobený samotným potem, ale bakteriemi, které se v něm množí. Odstraněním mikroorganismů se tak vyřeší samotný zápach. A právě to je hlavní výhodou krystalového deodorantu – zabíjí bakterie a dezinfikuje pokožku.

Krystalový deodorant: přírodní pomocník prorazí nepříjemný zápach

Kdo kdy jako malé dítě nesnil o tom, že mu rodiče na zahradě postaví domeček na stromě, do kterého se může schovat, pořádat tajná setkání s kámoši a v pozdějším věku ho používat jako klubovnu s mini ledničkou přecpanou alkoholem? Pokud jste byli šťastlivcem s domečkem, gratulujeme. My snílci se alespoň můžeme pokochat těmito domy na stromě, které nemají daleko od toho být nejnovějším trendem v oblasti bydlení!
33 fotografií

Nejoriginálnější bydlení ve stromech: Úchvatné spojení luxusu, fantazie a nápadu

Sjíždění řek v ČR patří mezi jedny z nejoblíbenějších letních aktivit. Nechte se proto i vy inspirovat našimi tipy na méně známé řeky, které vás okouzlí okolní krajinou i blízkými historickými památkami. Naložte do kánoe kamarády či rodinu, tábornické vybavení a užijte si víkend nebo třeba celý týden na vodě.

Kam vyrazit v Česku na vodu?

Existuje až 3000 druhů komárů, ale krev sají pouze samičky.
Věděli jste, že komáři nepotřebují lidskou krev kvůli svému přežití, ale samičky ji využívají jako zdroj bílkovin pro vývoj vajíček? Odborníci teď přinášejí i odpověď na tolik diskutovanou otázku, podle čeho si vybírají svoji "oběť".

Proč si komár vybere právě vás? Vědci mají vysvětlení

Krétu, největší z řeckých ostrovů, si zamilujete pro její kouzelné písčité pláže, úchvatné zálivy, překrásná horská údolí, antické památky, ale také pro malebné rybářské vesničky s bílými domky a milé pohostinné obyvatelstvo. To vše totiž nabízí odpočinkovou, ale i dobrodružnou atmosféru pro vaši dovolenou.

Bájný ostrov Kréta

Podíváme-li se na první čísla časopisu National Geographic, která vznikla před sto třiceti lety, vidíme zcela jasně, že svět je rozdělen na muže, kteří vytvářejí a čtou ryze mužský badatelský časopis, a na ženy, jež výzkumníkům a objevitelům doma chystají večeři.

Jsou ženy stejně zvídavé jako muži?

Pod vlivem pandemie změnila řada lidí svůj pohled na trávení dovolené. Stále není jasné, jak to bude toto léto s cestováním letadlem do klasických dovolenkových destinací, jako je Turecko, Egypt, Řecko… Lidé pomalu začínají hledat alternativní cesty trávení volného času. Pandemie tak nepřímo napomohla tomu, že se začínají odklánět od cestovních kanceláří a raději si plánují dovolenou sami.

Chystáte se letos kempovat? Pro nováčky máme pár tipů, co nezapomenout