Články

Nejkrásnější místa v ČR
Spousta přírodních památek, hradů a zámků, průzračně čistá voda i písčité pláže – Česká republika skýtá nesčetně krásných míst, na která se lze vydat za aktivním odpočinkem. Co v Česku navštívit, aby si výlet užila celá rodina?

5 nejkrásnějších míst v ČR, kam se může podívat každý

Karel IV. byl raději diplomat než válečník
„…A byl tento císař velice moudrý člověk a získal více moci duchem nežli zbraněmi…“ Těmito slovy popisuje Karla IV. francouzská kronika Chronique des quatre premiers Valois pocházející ze 14. století.

Karel IV. byl raději diplomat než válečník

Klára Hájek Velinská se přihlásila do kulinářského pořadu
Koronavirus mění cestování a mnozí prodejci obytných aut a karavanů objednávají vozy už až na rok 2022. Zdá se, že v příštích letech se mnozí přátelé budou setkávat jen na čerstvém vzduchu. Dokážete si představit, že v omezených podmínkách uvaříte čtyřchodové slavnostní menu pro 5 lidí?

Čtyřchodové menu v obytce? To je výzva!

Zanzibar
Už vás nebaví každodenní změny a omezování? Zimní počasí vám na náladě nepřidává? Chcete se opět rozlétnout do světa a cítit se svobodně? Vydejte se na Zanzibar. Dovolenou v Tanzanii volí čím dál více Čechů, a to nejen kvůli tomu, že do země lze vycestovat bez negativního testu na Covid-19, ale i kvůli krásám, které Zanzibar nabízí.

Češi míří na Zanzibar. Ráj v Tanzanii nabízí odpočinek i úchvatnou podívanou