Užijte si Egypt s ePojištěním - bez obav

KOMERČNÍ SDĚLENÍ: Přichází období, kdy někteří z nás dávají sychravému počasí sbohem a balí si kufr do teplejších krajin, zatímco ti méně šťastní si kolem krku obmotávají šálu a při nejmenším o takovémto útěku sní. Jednou z oblíbených a hojně navštěvovaných destinací v tomto čase je jednoznačně Egypt.

Nezapomenutelné zážitky z potápění v Rudém moři si odnesete především z egyptských letovisek Marsa Alam a Hurghada.
Nezapomenutelné zážitky z potápění v Rudém moři si odnesete především z egyptských letovisek Marsa Alam a Hurghada.
Zdroj: PR

Navzdory tomu, že v posledních letech nebudily titulky zpráv spojených s touto africkou zemí zrovna pocit bezpečí, oblast je to námi Čechy stále dosti vyhledávaná.

A není divu, bílý písek v kombinaci s křišťálově modrou vodou a podmořský svět, kterým se pravděpodobně inspirovali v animovaném snímku "Hledá se Nemo", je vábidlem víc než dostačujícím. Je tedy jasné, že tvrzení: "Za málo peněz, hodně muziky" nabírá v tomto případě úplně jiných rozměrů. Ať už je vámi koupený last-minute zájezd sebelevnější, přeci jen existuje místo, které je schopné vám udělat pěknou čáru přes rozpočet. Místní nemocnice.

Teploměr se tu téměř stále drží zuby nehty čtyřicítky, a když už je na něj pitný režim spolu s kloboukem krátký, na scénu vstupuje klimatizace. Ta vás sice příjemně ochladí, ale mimo to umí přičarovat i méně příjemné nachlazení.

Ať už vás tedy do lékárny zavane bolest v hrdle či ucpaný nos, v každém případě si dejte pozor na přemrštěné ceny léků. Egypťané jsou rození obchodníci a z vaší neznalosti jejich jazyka se nebojí vytěžit maximum.

Některá lékařská zařízení v Hurghadě dokonce častokrát neposkytují ani standardní evropskou péči, není tedy vůbec od věci se dobře připojistit a nespoléhat pouze na cestovní pojištění od CK. To by totiž nemuselo ani zdaleka pokrýt veškeré finanční náklady spojené s ošetřením.

Že nemáte čas hledat a dumat, jaké cestovní pojištění do Egypta se vám nejvíce vyplatí? Nelamte si s tím hlavu a mrkněte se na ePojištění, kde vám srovnání a přehled těch nejvýhodnějších nabídek nezabere víc než 2 minuty.

Kde si užít potápění

Nezapomenutelné zážitky z potápění v Rudém moři si odnesete především z letovisek Marsa Alam a Hurghada, přičemž ty nejlepší podmínky ke šnorchlování na vás čekají v zálivech Mangrove Bay nebo Oriental Bay. Pozitivní ohlasy ostřílených šnorchlařů dokazují, že obě místa zdárně konkurují Mexiku či Karibiku.

Tak to bychom měli - koupání, probádání korálových útesů, řádný odpočinek… ale co by to bylo za dovolenou bez pořádné kupy exotického jídla?

Egypt je proslulý bohatými programy all-inclusive - stoly se v resortech prohýbají pod tíhou lahodných pokrmů a vy nevíte, co ochutnat dřív. A tím se pomalu, ale jistě dostáváme k nemilému zážitku, jež si velká spousta turistů přiváží každý rok jako suvenýr. Říká se, že pomsta je sladká, ovšem v případě té Faraonovy by se o tom dalo značně spekulovat.

Vyzrajte na Faraona

Nikdo z nás nechce na dovolené ležet týden na pokoji, proto je určitě dobré držet se v zemích tohoto typu několika základních pravidel:

●     zásadně nepít vodu z kohoutku

●     nekupovat si ovoce na trzích

●     stejně tak je lepší se konzumaci ovoce vyhnout i v restauracích (nikdy totiž nevíte, jakou vodu použil personál k jeho opláchnutí)

●     při nákupu balené vody nezapomeňte zkontrolovat, zda nemá láhev uvolněné víčko (mazaní obchodníci je mnohdy plní vodou z kohoutku)

A ačkoliv taková zmrzlina k dovolené neodmyslitelně patří, mohli byste si i s ní zadělat na střevní potíže.

Jestliže se vás i přesto “Faraon” rozhodne navštívit, máte na výběr hned z několika možností, jak vzniklé komplikace řešit. Buď si skočíte do nejbližší lékárny pro pilulky na zmírnění příznaků, v ideálním případě se potom necháte odvézt do nemocnice, kde by vás jedna injekce měla spolehlivě postavit na nohy. Jakožto turista budete mít možná obavu z nesterilního prostředí, nicméně soukromé kliniky jsou tu na špičkové úrovni, takže se nemusíte ničeho obávat. S kvalitou péče roste samozřejmě i cena, proto doporučujeme nenechat nic náhodě a kvalitně se před zájezdem pojistit. Bez cestovního pojištění byste do Egypta neměli vůbec odjíždět.

Pojišťovna za vás uhradí veškeré finanční náklady spojené s náhlým úrazem či onemocněním a v neposlední řadě také pokryje všechny léčebné výlohy, hospitalizaci, převozy, léky, lékařské zákroky i repatriaci. Je mnohonásobně lepší si z peněženky nechat utéct pár korun denně než pak v neočekávaných situacích oplakat všechny pečlivě nastřádané úspory.

Cestovní pojištění těsně před odjezdem - do 5 minut

V ePojištění si cestovní pojištění sjednáte bez problémů i v den vašeho odjezdu a místo obcházení pojišťoven a pátrání po nejvýhodnějších nabídkách si raději znovu zkontrolujte, zda vaše nejoblíbenější bikiny nezůstaly ležet vespod skříně. Všechny nabídky jednotlivých pojišťoven tu navíc máte hezky a přehledně na jednom místě a je jen na vás, pro kterou se rozhodnete. A co je víc, samotné uzavření pojištění vám nezabere víc než 5 minut.

Podle vámi zvolených kritérií si vyberete tu nejlepší nabídku, platbu uskutečníte pomocí karty, a následně vám v e-mailu přistane jak smlouva, tak i kartička pojištěnce. Ušetříte spoustu starostí, peněz a zdlouhavých procesů a na zaslouženou dovolenou odletíte s klidem na duši.

Kromě cestovního pojištění existuje i celá řada doplňkových připojištění, z nichž nejvíce využívané je pojištění zavazadel proti ztrátě či poničení nebo pojištění storna zájezdu.

Avšak celá nabídka je mnohem širší, najdete v ní mimo jiné připojištění:

●     úrazu (trvalé následky či úmrtí následkem úrazu)

●     nevyužité dovolené

●     přerušené cesty

A ti z vás, kteří před dovolenou v tropech dávají přednost raději zimním radovánkám, jistě ocení připojištění zimních a rizikových sportů.