FOTOGALERIE: V Číně vzniká první a zároveň největší sci-fi zábavní park na světě

Cesta do budoucnosti, procházka po jiné planetě, život vedle mimozemšťanů nebo boj s draky už nejsou jen představy zprostředkované filmem či hrou. Na okraji města Guiyang v jihozápadní Číně se každý může stát součástí světa virtuální reality.

Zdroj: archiv

Zábavní park Oriental Science Fiction Valley o celkové ploše 134 hektarů se začal stavět v červenci 2016. Otevření první části se plánuje na únor 2018. Už teď je ale známá celá struktura exteriéru a interiéru.

V parku bude 15 tematických pavilonů a 35 atrakcí, včetně 53 metrů vysokého transformátora. Na jeho výrobu bylo použito 750 tun oceli o hmotnosti dvou letadel Boeing 747. Stal se tak zdaleka největším modelem transformátora na světě.

Virtuální realita nebude jediným typem technologie, se kterou se návštěvníci parku setkají. Použita bude také rozšířená realita (zobrazení reality s přidáním digitálních prvků) a smíšená realita (sloučení reálních a virtuálních světů vytvořením nového prostředí a vizualizací, kde spolu objekty koexistují).

V jednotlivých pavilonech budou kina, dětská hřiště, základny cizích civilizací, parky robotů i simulátory.

Za výstavbou zábavního parku, kde se náklady šplhají na 1,5 miliardy USD, stojí společnost Oriental Times Media Corp. Pro domov obřích robotů a futuristických hradů si vybrala místo v blízkosti horských svahů v provincii Guizhou, což je jedna z nejchudších částí Číny.

"Počítáme s tím, že po otevření naší atrakce výrazně posílí cestovní ruch nejen v této provincii, ale na celém jihozápadu Číny," řekl generální ředitel společnosti Chen Jianli.

Místní, z nichž většina se soustředí na zemědělství, se obávají znečištění ovzduší. Ale přestože většina z nich netuší, v čem spočívá kouzlo virtuální reality, uvědomují si, že atrakce přinese jejich oblasti ekonomický zisk.

Mohlo by vás zajímat: