V Itálii se otevře jedna z nejvíce atraktivních cyklostezek v Evropě

Už o prázdninách se můžou milovníci jízdy na kole vydat na 140 kilometrů dlouhou trasu kolem největšího italského jezera Lago di Garda.

Obrázek není k dispozici
Zdroj: VLP

Sen o jízdě podél celého jezera se stává skutečností. Italské ministerstvo infrastruktur a dopravy díky dohodě se třemi kraji – regionem Lombardie, Benátsko a autonomní provincií Trento – odstartovalo vloni roce vznik nové cyklostezky. Ta bude 140 kilometrů dlouhá a nabídne cyklistům úchvatné scenérie. Na některých místech se bude dokonce možné dotknout se vody. Prostřednictvím bezpečných a dobře značených cest tak doplní chybějící části a propojí města a obce, z nichž některé byly dosud izolované.

Cyklostezka bude mít různé úrovně obtížnosti. Nejtěžší úsek bude kvůli převýšení mezi Gargnano a Limone sul Garda. Na takových místech se nabízí možnost využít alternativní řešení, jako je přeprava lodí. Díky tomu trasu můžou absolvovat opravdu všichni.

Původně se plánovalo dokončení cyklostezky do Velikonoc. Nyní je však otevření odloženo na léto. Investice se vyšplhaly na 102 milionů EUR a náklady si mezi sebou rozdělily regiony v závislosti na své územní působnosti. Díky nové cyklostezce vznikne skvělá možnost navázat na ostatní cyklostezky v rámci Evropy, a hlavně si užít cestování na kole podél jezera mnohem bezpečněji než v minulosti.

Mohlo by vás zajímat: