Vyhrajte den v terénu s režisérem filmu Planeta Česko a lístky na premiéru

Člověk má často pocit, že divočina je tam někde ve světě a za přírodou je potřeba vyrazit jen do národního parku. Ovšem ona je všude kolem nás, na půdách našich paneláků, za humny našich domů…

Točí se první celovečerní film o české přírodě Planeta Česko a vy můžete vyhrát celý den v terénu s filmovým štábem a zažít slavnostní podzimní premiéru.
Točí se první celovečerní film o české přírodě Planeta Česko a vy můžete vyhrát celý den v terénu s filmovým štábem a zažít slavnostní podzimní premiéru.
Zdroj: Marián Polák

Ve městě i na venkově se odehrává mnoho fascinujících příběhů, stačí se jen dívat kolem sebe. V Suchdole nad Odrou se vlaštovky naučily otevírat dveře na fotobuňku. Listonohové, drobní korýši, kteří u nás žili už v době dinosaurů, potřebují dnes ke svému přežití tanky. Sysli nás doprovázejí na letištích a golfových hřištích. Z pohledu pestrosti rostlinných a živočišných druhů patří mezi nejcennější kusy české přírody lomy, hnědouhelné výsypky či pískovny. Takováto a jiná překvapující poznání o české přírodě odhalí divákovi film Planeta Česko.

Sysli nás doprovázejí na letištích a golfových hřištích.

„Scénář píše sama příroda. Chceme na velkém plátně divákům ukázat, v čem tkví pestrost a unikátnost přírody, ve které žijí a která je obklopuje. Přiblížit jim život různých zvířat, která často žijí hned za našimi humny či v našich obydlích," poodkrývá téma filmu režisér Marián Polák, který patří k předním českým filmařům, kteří se dlouhodobě natáčení přírody věnují.

Vítěz stráví jedinečný den s filmaři přímo v terénu, dozví se zajímavosti o příbězích české přírody a pozná, jak vlastně takové natáčení probíhá.

Teaser k filmu už nyní můžete zhlédnout zde

Film Planeta Česko je součástí širšího projektu Příběhy české přírody, který celou řadou aktivit představuje veřejnosti nečekaná poznání o změnách v české přírodě.

Listonohové, drobní korýši, kteří u nás žili už v době dinosaurů, potřebují dnes ke svému přežití tanky.

Co můžete vyhrát?

Vítěz stráví jedinečný den s filmaři přímo v terénu, dozví se zajímavosti o příbězích české přírody a pozná, jak vlastně takové natáčení probíhá. Místo a den si vyberete na základě domluvy se štábem. Vítěz bude mít navíc příležitost natočit si vlastní video stylu „film o filmu", zachytit tak svůj nevšední zážitek a možnost sdílet jej s ostatními. A k tomu ještě dva lístky na slavnostní premiéru.

Další čtyři vítězové získají 2 lístky na slavnostní premiéru filmu Planeta Česko v Lucerně.

Jak na to:
Pro účast v soutěži stačí správně odpovědět na tři otázky, které se týkají české přírody a krajiny. Správné odpovědi můžete také hledat v obsahu stránek www.pribehyceskeprirody.cz.

Projekt je podpořen grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska.

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami. Pravidla soutěže najdete zde.

Foto: Marián Polák