Vyhrajte tandemový seskok a vybavení pro dobrodruhy Ferrino

Značka Ferrino se stala symbolem nehynoucí touhy člověka překonat nemožné a objevit neobjevené. Láká vás dobrodružství a adrenalinové zážitky? Pak nepropásněte jedinečnou příležitost si zahrát o tři skvělé ceny!

Zdroj: Archiv

Příběh italské značky Ferrino začíná v Turíně v roce 1870, kdy si Cesare Ferrino podal patent na nepromokavé textilie a následně začal vyrábět stany a nepromokavé obaly, které se během několika let staly populární po celé Itálii. Rok 1890 byl počátkem dlouholeté spolupráce s firmou FIAT, které Ferrino dodalo první voděodolné plachty na auta. Další kapitolu napsaly armádní zakázky na speciální stany do polních nemocnic.

Začátkem nového století, kdy vysoké hory začaly lákat první horolezce, přišly pro Ferrino další výzvy ve vývoji odolných a nepromokavých materiálú. V průběhu 30. a 40. let se tak stany Ferrino staly útočištěm pionýrů velehor. Velký boom zaznamenalo Ferrino s příchodem nového životního stylu „na cestě" v 60.letech, kdy se stany staly symbolem nezávislosti mladých lidí. Spolupráce se světoznámým horolezcem Reinholdem Messnerem přinesla první kopulovitou konstrukci stanu a mnoho impulzů v evoluci outdoorového vybavení. Nasměrovala tak Ferrino na cestu prestižního výrobce vybavení do hor. Dnes Ferrino nabízí kompletní sortiment vybavení do přírody od oblečení, přes batohy, spacáky až po všemožné doplňky pro horolezce, trekaře, vodáky a všechny ty, kteří jsou rádi venku.

Značka také podporuje neobyčejné projekty lidí, kteří se vydali svou vlastní cestou:

  • Terezu Votavovou, sedmou na Mistrovství světa ve fourcrossu, 'šílenou' bikerku a sjezdařku
  • Michala Rožka, lezeckého cestotvůrce, reprezentanta a celkově druhého v hodnocení českého poháru lezení na obtížnost
  • Trabantisty, česko-slovensko-polskou skupinu lidí, která se po úspěšné expedici na africkém kontinentu vydala napříč Jižní Amerikou se dvěma Trabanty, Maluchem a Jawou California s expedicí Transtrabant 2012
  • Karla Bartáka, jenž se pravidelně vydává putovat liduprázdným indickým Himalájem, aby tam otestoval novou kolekci Ferrino
  • Petru Šoubovou a její skialpovou výpravu na nejvyšší horu Íránu – 5671 metrů vysokou sopku Damavánd

Jestli i pro vás je cesta cílem, v hlavě se vám klube nápad na jedinečné dobrodružství nebo stojíte před obtížnou výzvou a chystáte se překonat sami sebe, napiš na info@ferrino.cz. Ferrino s radostí podpoří i váš příběh!

Co můžete vyhrát?

1. cena: tandemový paragliding 

Zažijte ten pocit absolutní svobody i vy. Nepotřebujete žádné zkušenosti či dovednosti. Tandemový let zvládne opravdu každý. Bezpečně připoutáni ke zkušenému pilotovi si vychutnáte nádherný let s jedinečným pocitem volnosti. Tento zážitek vám nebude rušit žádný zvuk motoru, pouze příjemné svištění vzduchu kolem uší a ve šňůrách kluzáku.

2. cena: Trekové hole Mustang 

Lehké 3 dílné teleskopické hole z aluminiové slitiny 7075 o průměrech 16/14/12 mm s novým "rychloupínákem" pro snadné rychlé nastavení požadované délky.

3. cena: X-SPEEDY 

ledvinka s ergonomickým tvarem a kapsou na láhev určená pro cyklistiku a běh

Stačí jen správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí!