ŠTÍTEK: Albi

Závodní víkend francouzského mistrovství tvoří celkem čtyři jízdy. Foto: Buggyra media
Další vrchol sportovní sezony je tady. Na domácí půdě Téa Calveta v Albi chtějí jezdci Buggyra Academy France o víkendu zakončit skvělou sezonu francouzského šampionátu tahačů na okruzích ziskem tří titulů. Calvetovi chybí ke druhé korunovaci mistrem Francie získat jen dva body. Raphaël Sousa sahá po vítězství v kategorii Junior a spolu mají na dosah také titul mezi týmy.

Finiš báječné sezony. Buggyra Academy France útočí na tři tituly

Ostatní sporty
Belgický cyklista Wout Van Aert se raduje ze svého vítězství v 10. etapě Tour de France
Belgický cyklista Wout van Aert oslavil při premiérovém startu na Tour de France etapové vítězství. Čtyřiadvacetiletý jezdec stáje Jumbo-Visma a trojnásobný mistr světa v cyklokrosu se prosadil v dlouhém spurtu 10. etapy a pro svůj tým vybojoval v letošním ročníku slavného závodu už čtvrtý vavřín. Žlutý dres uhájil domácí Julian Alaphilippe, další favorité před úterním dnem volna ztratili.

Van Aert slaví na Tour etapový vavřín, několik favoritů ztratilo

Ostatní sporty
IGY Centrum v Českých Budějovicích.
České Budějovice – Odměny za pololetní vysvědčení se budou 31. ledna rozdávat v IGY Centru České Budějovice. Žáci i studenti mohou chodit předkládat svá vysvědčení od 10 h do prodejny ALBI, kde pro ně bude nachystána tisícovka odměn.

Za vysvědčení dostanou dárečky

Českobudějovicko
Mistrovství světa ve hře mölkky v Tenisovém centru Cafex
Rakovník – Poprvé v historii se v sobotu v Tenis Centru Cafex utkali hráči mölkky – finských kuželek na 17. Mistrovství světa ve hře mölkky. V této zajímavé hře pro všechny generace hrálo sto dvanáct týmů o dvou až čtyřech hráčích a se dvěma náhradníky z celého světa, například z Japonska, Německa, Polska, Francie, Finska a samozřejmě Česka.

Utkali se hráči všech generací a z celého světa

Ostatní sporty
Hotel Pohoda.
Lanškroun – Hotel Pohoda se opět „dostal do řečí". Zatímco v roce 2013 šla městem fáma, že do něj budou nastěhováni nepřizpůsobiví občané, o tři roky později se v Lanškrouně začaly množit spekulace, že v objektu, který dnes funguje jako ubytovna, bude ubytováno asi 300 uprchlíků arabské národnosti, zejména muži.

Uprchlíci? Ne! Vyvrací další fámu

Orlicko
Havarované letadlo na letišti v Plané u Českých Budějovic
Praha – Nedávnou nehodu při zkušebním letu prototypu ultralehkého letounu UL-39 Albi na letišti v Plané u Českých Budějovic zavinilo nevhodné nastavení vztlakových klapek a výškovky. Letoun, který je stále ve fázi testování, se již upravuje, aby se podobná situace neopakovala. Řekl to dnes vedoucí Ústavu letadlové techniky ČVUT Robert Theiner, který za projektem stojí.

Nehodu letounu na letišti v Plané způsobilo nevhodné nastavení klapek

Česko
NEJDISKUTOVANĚJŠÍ byl zhruba dvousetmetrový úsek vedoucí lesním porostem Občina a cesta od Brodského.
Červený Kostelec /FOTO/ - Červenokostelečtí zastupitelé na svém posledním zasedání schválili projekt na vybudování nových cyklostezek, které odkloní cyklisty z běžného silničního provozu. Plánované cyklostezky budou mít také návaznost na dálkové cyklotrasy, například na 4018 či 4095. Ty v současnosti vedou po hlavní silnici.
5 fotografií

Je rozhodnuto. V Červeném Kostelci vybudují cyklostezky

Náchodsko
Prototyp ultralehkého sportovního letounu UL – 39 Albi , umožňující zažít pocit z letu proudového stroje, se v pondělí dopoledne představil na letišti v Plané u Českých Budějovic.
České Budějovice – Jihočeši v pondělí zase zvedli hlavu vzhůru. Nad letištěm v Plané se totiž dopoledne poprvé proháněl ultralehký sportovní letoun UL-39 Albi, který má vlastnosti proudového letounu. Kromě sportovního či turistického využití po něm mohou sáhnout i vojáci nejen proto, že se v něm můžou cvičit pro bojové stíhačky, ale letadlo nevydává tepelnou stopu, a není tak zachytitelné.
17 fotografií

Letoun Albi potěší sportovce i vojáky

Českobudějovicko
FRANCOUZSKÝ BULDOČEK podstupuje manikúru.
Horšovský Týn, Klenčí – Majitelka psího salonu Veronika Čechová svou práci miluje. „Mým cílem je zjistit, co pejsek potřebuje, co mu nejvíce prospěje a udělá dobře na duši i na těle, aby ode mně ze salonu odcházel spokojený, zregenerovaný, zdravý a krásný," říká.

Lidé se nejvíce zarážejí nad lakováním drápků

Podnikání
Kristian Reichel z Litvínova se raduje z vyrovnávacího gólu proti Vítkovicím.
Ostrava /ROZHOVOR/ - Táta z něho musí mít radost. Hokejový útočník Litvínova Kristian Reichel, sedmnáctiletý syn olympijského vítěze z Nagana, se v neděli ve Vítkovicích dočkal ve svém druhém extraligovém zápase premiérové trefy. Talentovaný mladík zajistil Severočechům bod, když v čase 57:14 využil přesilovku a srovnal na 4:4. Hosté poté prohráli v nájezdech, přesto se odpoutali z posledního místa.

Druhý start, první gól. Reichel junior: Zápisné? Asi mi bude muset táta půjčit

Hokej
Týniště hostilo hlavní turnaj Dominion tour
Dům dětí a mládeže v Týništi nad Orlicí uspořádal hlavní turnaj ze série Dominion tour, který se stal již tradiční herní akcí. V populární sběratelské karetní hře je cílem získat karty vítězných bodů, které se dají koupit za karty peněz. Nejvýhodněji se k penězům dostane hráč pomocí tzv. akčních karet a jejich nejlepší kombinací.

Týniště hostilo hlavní turnaj Dominion tour

Rychnovsko
Certifikát pod stromečkem přinese pomoc rodinám o tisíce kilometrů dále. V tomto případě v Kongu.
Ostrava - Dárkový certifikát – dárek, který potěší toho, kdo jej kupuje i toho komu přinese pomoc, našla i letos pod stromečkem řada lidí. Nebo se rozhodli si jej zakoupit sami sobě, stejně jako manželé Michalkovi z Moravské Ostravy.

Koza jako dárek pod stromeček

Moravskoslezský kraj
Certifikát pod stromečkem přinese pomoc rodinám o tisíce kilometrů dále. V tomto případě v Kongu.
Dárkový certifikát – dárek, který potěší toho, kdo jej kupuje i toho komu přinese pomoc, našla i letos pod stromečkem řada lidí. Nebo se rozhodli si jej zakoupit sami sobě, stejně jako manželé Michalkovi z Moravské Ostravy.

Koza jako dárek pod stromeček

Ostravsko
OC Galerie ve finiši
Teplice - Součástí nově vznikajícího obchodního centra Galerie Teplice v centru lázeňského města bude zcela nový koncept supermarketu s názvem Korzo. Bude nabízet zboží především od lokálních dodavatelů. Půjde o pilotní projekt v rámci České republiky.

Druhé nákupní centrum v Teplicích vstupuje do finiše

Teplicko
Party hra "Znáš mě?"
Znáš mě? je zábavná párty hra, u které se zcela jistě nudit nebudete. Vaším úkolem bude odhadnout, co si myslí Vaši spoluhráči. Znáte jejich oblíbenou filmovou hlášku, oblíbenou skupinu, nebo nejméně oblíbenou domácí práci?

Svižná a zábavná hra od Albi: "Znáš mě?"

Reklama
Veselá frama
Veselá farma je zábavná logická hra pro 1 hráče. Podle zadání máte za úkol řešit logické úkoly. Veselá farma nabízí k řešení 50 logických úkolů, ve kterých řešíte problém prostoru na vaší farmě.

Hrajeme si s Albi: Logická hra Veselá farma

Reklama
Slovenský Peter Sagan se dočkal na Tour de France premiérového vítězství.
Albi - Sedmou etapu cyklistické Tour de France vyhrál Slovák Peter Sagan, který se v jubilejním 100. ročníku závodu dočkal triumfu po třech druhých a jednom třetím místě. Ve žlutém trikotu pojede dál první africký lídr závodu Daryl Impey z Jihoafrické republiky. Roman Kreuziger dojel na třicátém místě ve stejném čase jako vítěz a celkově zůstává desátý.

Slovenský spurtér Sagan se v sedmé etapě Tour dočkal vítězství

Ostatní sporty