ŠTÍTEK: Jan Šašek

Členové organizace zahrádkářů uspořádali výstavu v Zeleném domě
Organizace zahrádkářů v Rokycanech nepatří mezi ty nejpočetnější. „Je nás šestadvacet s poměrně vysokým věkovým průměrem. Teď nám ho trochu vylepšil nováček Jan Šašek, který se přihlásil ještě jako místostarosta města,“ usmívala se předsedkyně Věra Zajícová při jednodenní expozici výpěstků.
11 fotografií

Burčák z Těškova šel v Rokycanech na dračku

Rokycansko
Komunální volby. Ilustrační foto
V okresním městě je téměř dopečeno. Volební výsledky posadily na trůn Rokycanské patrioty, kteří našli společnou řeč se subjektem ANO plus nezávislí kandidáti. A protože se k nim připojili i dva zastupitelé z hnutí Pro naše Rokycany, je jasno.

Rokycany ruší post jednoho místostarosty

Rokycansko
Ilustrační foto
Nečekaně, ale o to krutěji přišla už tak neúplná sestava rokycanských strážníků o Jana Botka. Zesnul náhle ve věku 43 let a alespoň symbolickým připomenutím jeho povahových rysů je černý prapor na budově radnice.

Zesnulý strážník miloval psy

Rokycansko
Černé popelnice budou vyvážené jednou za čtrnáct dnů
Významná změna čeká obyvatele Rokycan ve svozu odpadu. po 1. lednu budou černé popelnice na směsný komunální odpad u rodinných domů vyprázdněné po čtrnácti dnech )dosud jednou týdně). „Pokud jde o bytovky, dosavadní frekvence se nemění,“ upozorňuje místostarosta Jan Šašek.

Rokycany mění jízdní řád svozů

Rokycansko
Poprvé se v okresním městě konalo setkání před nasvícenou radnicí.
O pietní akt se vzpomínkou na popravené studenty v listopadu 1939 se svědomitě starají představitelé okresní organizace Svazu bojovníků za svobodu. S událostmi o padesát let později, které souvisejí se změnou politického podnebí, se však Rokycany nedokázaly důstojněji ztotožnit.
13 fotografií

Rokycanští vzpomínali na 17. listopad 1989

Rokycansko
Fotbalový detektiv zavítal na hřiště SK Vinařice.
Zásadní změny zaznamenala fotbalová I. B třída, skupina A, kde hrají prim kluby z Kladenska a doplňují je Rakovničáci plus Rudná a Loděnice. Na poslední chvíli vzdaly účast v nejnižší krajské soutěži Vinařice, místo kterých jdou nahoru Velvary B. Radost z toho má i Švermov, který si s Velvary prohodil místo a půjde z béčka do áčka.

Vinařice B třídu vzdaly. Berou ji Velvary, velká změna i pro Švermov

Fotbal