ŠTÍTEK: Angkor Vat

Chrámový komplex Vat Phou v Laosu
Vnitrozemský Laos patří mezi nejkrásnější země jihovýchodní Asie. Mezi turisty se sice zatím netěší takové popularitě jako sousední Thajsko či Vietnam, má jim ale rozhodně co nabídnout. Kouzelným místem plným historie a tradic jsou ruiny chrámového komplexu Vat Phou, jež se nachází jižně od města Paksé. Památka je od roku 2001 zapsána na seznam UNESCO.  
12 fotografií

Tajemné ruiny Vat Phou: místo, kde se člověk spojí s přírodou

Cestujeme
Kambodžský chrám Angkor Vat
Středověké město Angkor na severozápadě Kambodže dnes připomíná zejména majestátní chrám Angkor Vat. Největší město preindustriální éry a centrum Khmerské říše v 15. století jeho obyvatelé opustili, až doposud přitom nebylo jasné proč. V minulosti se spekulovalo o prohrané válce se sousedním královstvím, skutečnost však je zřejmě úplně jiná. Podle nejnovějších výzkumů vše způsobily změny klimatu.
6 fotografií

Co zavinilo pád kdysi největšího města? Angkor zničily klimatické změny

Cestujeme
Praha. Ilustrační foto.
/INFOGRAFIKA/ Před 25 lety se dostalo Praze mezinárodního uznání zápisem na Seznam světového dědictví UNESCO. Zařadila se tak například po bok kambodžského chrámového komplexu Angkor Vat, peruánského Machu Picchu, historického centra Říma nebo Yellow-stonského parku. Praha se spolu s historickým jádrem měst Telč a Český Krumlov stala první českou lokalitou zapsanou na tomto prestižním seznamu.
29 fotografií

Praha slaví stříbrnou svatbu s UNESCO

Praha
Ilustrační foto.
Hradec Králové - Cestovatelská promítání v AC klubu v hradecké Heyrovského ulici pokračují v pondělí 30. října od 19 hodin programem nazvaným Vietnam a na skok do Kambodži.

Vietnam a na skok do Kambodži

Volný čas
Ilustrační foto.
Praha zůstala v hodnocení cestovatelského serveru TripAdvisor pátou nejlepší destinací na světě. První místo získal v letošním roce Marrákeš před kambodžským městem Siem Reap u chrámového komplexu Angkor Vat a Istanbulem, který byl loni uživateli portálu vyhodnocen jako nejlepší. TripAdvisor každoročně sestavuje seznam 25 nejlepších světových destinací na základě hodnocení turistů z celého světa.

TripAdvisor: Praha zůstává pátou nejlepší destinací světa

Cestujeme
Ilustrační foto.
Praha - Praha zůstala v hodnocení cestovatelského serveru TripAdvisor pátou nejlepší destinací na světě. První místo získal v letošním roce Marrákeš před kambodžským městem Siem Reap u chrámového komplexu Angkor Vat a Istanbulem, který byl loni uživateli portálu vyhodnocen jako nejlepší. TripAdvisor každoročně sestavuje seznam 25 nejlepších světových destinací na základě hodnocení turistů z celého světa.

TripAdvisor: Praha zůstává pátou nejlepší destinací světa

Praha
Chrámový komplex Angkor Vat. Ilustrační foto.
Phnompenh – Dvě americké sestry byly zatčeny v Kambodži za to, že se navzájem fotily nahé v proslulém chrámovém komplexu Angkor Vat, který je na seznamu památek světového dědictví. Jde už o druhý podobný incident za poslední týdny, který v zemi vyvolal poprask, napsala dnes agentura AFP.

Kambodžská policie zatkla dvě Američanky za nahé fotky v Angkoru

Svět
SYDNEY - Větší než Berlín nebo New York, milion obyvatel a sklizně několikrát do roka. A to vše ve 12. století. Další fantasmagorie Ericha von Dänikena? Nikoliv. Tak totiž podle vědců vypadala dávná khmérská metropole Angkor Vat.

Objev: Metropole Khmérů byla větší než New York

Svět