ŠTÍTEK: atentát

Ilustrační foto.
Nedávný konflikt mezi mužem a ženou v Třebíči skončil pokusem o vraždu. Muž ročník 1980, který přišel bývalou přítelkyni navštívit v pondělí 15. července do jednoho z třebíčských bytů, neunesl to, že se s ním poškozená rozešla, a v úmyslu ji zavraždit vytáhl na ženu kuchyňský nůž. Čepel o délce přes dvanáct centimetrů zabodl do ženina těla celkem čtyřikrát. Rány mířily na životně důležité orgány v hrudníku a na paže.

Krvavé léto v Třebíči. Neunesl rozchod, čtyřikrát bodl bývalou přítelkyni

Krimi
Ilustrační foto
Pokus o vraždu řeší od úterý policisté v Prostějově. V komunitě bezdomovců došlo k útoku muže proti ženě. Vzájemná hádka vyvrcholila v pondělí večer tím, že muž bodl kuchyňským nožem do zad. Policisté našli těžce zraněnou ženu v úterý krátce po poledni.

V Prostějově bodl bezdomovec nožem ženu do zad. Hrozí mu 18 let

Krimi
Kandidát na prezidenta a současně bývalý americký prezident Donald Trump krátce po pokusu o atentát
Donald Trump se stal v noci na neděli terčem atentátu. Americký prezidentský kandidát a současně bývalý prezident měl štěstí, útok přežil jen s drobným zraněním. To například slovenský premiér Robert Fico byl při obdobném pokusu o vraždu zraněn vážně, i on ale vyvázl živý. Připomeňte si s Deníkem osobnosti, které v nedávné době přežily pokus o atentát.
8 fotografií

Atentát na Trumpa není ojedinělý. Pokus o vraždu přežili i další politici

Svět
Americká policie - Ilustrační foto
Mladý hráč skončil ve vazbě poté, co se pokusil ubít kladivem svého soka, se kterým se dostal do sporu v počítačové hře. Aby mu ublížil, procestoval část Spojených států amerických. Ačkoliv se jednalo o výjimečný brutální případ spojený s hraním, vědci dlouhodobě poukazují, že nenašli příčinnou souvislost mezi sklony k násilí a videohrami.

Roztržka ve videohře skončila pokusem o vraždu. Mladík se mstil kladivem

Svět
Odsouzený vychází z budovy soudu.
Paličkou na maso udeřil bývalou partnerku do hlavy, rozdrtil jí čelist, nožem s třinácticentimetrovou čepelí jí probodl tvář a pořezal na krku. Za brutální útok poslal ve středu Krajský soud v Brně jednapadesátiletého Vítězslava Š. za mříže. Za pokus o vraždu a další trestné činy stráví ve vězení osmnáct let.

Paličkou na maso málem zavraždil expartnerku. Násilník dostal osmnáct let

Krimi
Budova Vrchního soudu v Olomouci
Uhodil kamaráda své bývalé partnerky teleskopickým obuškem. Když ho napadený odzbrojil, sáhl po noži a soka v lásce bodl do zad. Probodl lopatku a zasáhl plíci. U brněnského soudu Róbert R. tvrdil, že bodnutí do zad byla byla souhra okolností. Jeho úterní odvolání Vrchní soud v Olomouci zamítl. Za pokus o vraždu dostal deset a půl roku roku vězení. O výsledku soudu informoval server iDNES.

Pokus o vraždu ve Znojmě. Bodl soka, dostal deset let. Odvolání soud zamítl

Znojemsko
Při požáru v ulici Rumiště v Brně se zranilo šest lidí. Dnes padl u Krajského soudu v Brně rozsudek.
Ve vybydleném domě v ulici Rumiště v Brně loni v červenci podle obžaloby úmyslně založil požár. Na návštěvě u dvou poškozených na squatu rozdělal oheň a posléze z místa utekl. Osmatřicetiletého Krzysztofa A. B. poslal Krajský soud v Brně za těžké ublížení na zdraví a přečin poškození cizí věci na sedm a půl let let do vězení. Hrozilo mu až dvacet let za mřížemi, byl obžalovaný z pokusu o vraždu. Rozsudek není pravomocný.
12 fotografií

Rozsudek za založení požáru na Rumišti v Brně. Přečtěte si, jak soud rozhodl

Krimi
Michal K. je obžalovaný z pokusu o vraždu vlastního tříměsíčního dítěte v bytě v Chomutově
/FOTO, VIDEO/ Nešťastný případ řeší Krajský soud v Ústí nad Labem. Dnes, v úterý 12. března, před ním stanul 28letý dělník kvůli pokusu o vraždu. Jeho terčem mělo být v bytě v Chomutově vlastní tříměsíční dítě. Kojence přijali do nemocnice se znaky tupého násilí jako po úderu pěstí nebo po nárazu do pevné překážky. Holčička je naštěstí bez následků, otec ale čelí obžalobě z pokusu o vraždu a hrozbě až výjimečného trestu.
5 fotografií

Kojenec měl frakturu lebky. Spadl z postele, tvrdí otec, kterému hrozí 15 let

Krimi
Miroslav Závada u Krajského soudu v Ústí nad Labem. Tam čelí obžalobě z pokusu o vraždu. Archivní foto
Má na krku už obžalobu z pokusu o vraždu, přesto ho dosud stíhali na svobodě. Nyní lovosického expolitika sebrali kvůli podezření na další, tentokrát majetkovou trestnou činnost. Souvisí pravděpodobně s jeho manažerským působením v krajské příspěvkovce, kde v úterý 6. února zasahovala policie. Vyšetřování může souviset s podezřelou, skoro 8milionovou zakázkou pro Závadovu milenku, která v ostře sledovaném procesu vystupuje jako svědkyně. O předmětu smlouvy s touto ženou šéfka krajské příspěvkové organizace mlčí.
6 fotografií

Policie zadržela bývalého místostarostu Lovosic, manažera krajské firmy Závadu

Litoměřicko
Policie ČR - ilustrační foto.
Vážná bodnořezná poranění na různých částech těla měl způsobit v pátek 5. ledna kolem 20. hodiny devětatřicetiletý muž z Hranic na Chebsku své známé dvaatřicetileté ženě. Po Denysi D. podezřelém z vraždy ve stádiu pokusu začala okmažitě pátrat policie. Dopadla ho 6. ledna odpoledne v Aši. Na devětatřicetiletého muže obviněného z vraždy ve stadiu pokusu soudce Okresního soudu v Chebu v pondělí odpoledne uvalil vazbu.

Policie dopadla v Aši muže podezřelého z pokusu vraždy v Hranicích, je ve vazbě

Zločiny a soudy
Okresní soud v Klatovech.
Bylo mu pouhých sedmnáct let, když v návalu vzteku málem umlátil k smrti mladého muže, na něhož zaútočil obří dřevěnou palicí. Dotyčný přežil jen zázrakem. Být útočník tehdy o rok starší, dostal by za pokus vraždy téměř jistě nepodmíněný trest a ještě dnes by byl za mřížemi. Ale jako mladistvý vyvázl s podmínkou a ambulantním psychiatrickým léčením. Mladík, který je ve 22 letech invalidním důchodcem, si však šance neváží a brzy ho čeká další soudní líčení.

Za pokus vraždy dostal jen podmínku, teď vyhrožoval likvidací tří lidí

Krimi
Okresní soud v Klatovech.
Bylo mu pouhých sedmnáct let, když v návalu vzteku málem umlátil k smrti mladého muže, na něhož zaútočil obří dřevěnou palicí. Dotyčný přežil jen zázrakem. Být útočník tehdy o rok starší, dostal by za pokus vraždy téměř jistě nepodmíněný trest a ještě dnes by byl za mřížemi. Ale jako mladistvý vyvázl s podmínkou a ambulantním psychiatrickým léčením. Mladík, který je ve 22 letech invalidním důchodcem, si však šance neváží a brzy ho čeká další soudní líčení.

Za pokus vraždy dostal jen podmínku, teď vyhrožoval likvidací tří lidí

Zločiny a soudy
Ilustrační foto
Vylákali dozorce do místnosti s tím, že se něco děje, a brutálně ho napadli. Surově ho bili, vážně zraněný strážný skončil v nemocnici. Tak popisuje incident ve věznici ve Všehrdech na Chomutovsku člověk z okolí napadeného. Deníku poskytl informace pod podmínkou zachování anonymity. Upozorňuje na údajně nedostatečná bezpečnostní opatření ve věznici. Proč nemají nikoho, kdo by jim kryl záda, ptá se.

Pokus o vraždu ve Všehrdech: Brutální, zákeřné, říká člověk z okolí napadeného

Zločiny a soudy
Obžalovaný muž se dle obžaloby měl dopustit pokus zločinu vraždy, zločin pohlavní zneužití, zločin sexuální nátlak a zločin znásilnění.
/VIDEO/ Pokus o vraždu a sexuální zneužívání mladých dívek formují středobod případu, kterým se od pondělí 21. srpna zabývá Krajský soud v Pardubicích. Snaží se rozplést případ, kdy dlouholeté rodinné spory vyústily v hádku, která měla tragický zvrat. Obžalovaný muž se měl na Pardubicku pokusit upálit syna své přítelkyně. Obžaloba se ale neomezila jen na pokus o vraždu, ale také ukazuje na údajné sexuální zločiny vůči nezletilým dívkám. Muž vinu popírá.
7 fotografií

Polil benzínem syna přítelkyně a škrtal sirkami. Měl i zneužít nezletilé dívky

Zločiny a soudy