VIDEO: Na invalidním vozíku pokoří hory vysoké jako Empire State Building

Po automobilové nehodě před sedmi lety skončil Lai Chi-wai na vozíku ochrnutý od pasu dolů. Přestože profesionální sportovec dobře ví, že už nikdy nebude chodit, odmítá se vzdát své vášně ve zdolávání vrcholků.

Lai, který je dnes závislý na invalidním vozíku, se nevzdal a svým odhodláním inspiruje sportovce z celého světa.
Lai, který je dnes závislý na invalidním vozíku, se nevzdal a svým odhodláním inspiruje sportovce z celého světa.
Zdroj: YouTube

Pětatřicetiletý Lai Chi-wai dokazuje, že, když se chce, všechno je možné. Čtyřnásobný šampión asijských šampionátů v horolezectví a první čínský vítěz extrémních sportů X-Game, Lai vylezl i se svým vozíkem na horu Lion Rock 9. prosince 2016 ke při příležitosti 5. výročí automobilové nehody.

Zdroj: REUTERS/Bobby Yip

Lion Rock je hora o výšce 495 metrů, která symbolizuje „Duch Hong-kongu“, tedy vytrvalost, odolnost a soudržnost.
 
Díky obdivuhodnému výkonu se Lai stal prvním sportovcem z Číny, který byl nominován na světovou sportovní cenu Laureus, která je každoročně udělována sportovcům za jejich mimořádné výkony.

Zdroj: Youtube

Soutěž Laureus World Sports Award vyznamenává nejlepší sportovce roku, stejně jako sportovní okamžiky měsíce. Byla založena švýcarskou firmou Richemont a německou automobilkou Daimler.

Horolezce nominace v soutěži příjemně překvapila a pevně doufá, že jeho příběh inspiruje postižené v Číně a bude je motivovat, aby více sportovali.

Zdroj: Youtube

"Už vyšplháním na vrchol jsem si splnil největší sen. Díky lezení jsem navíc mohl ukázat svým přátelům a fanouškům, že se mi povedlo překonat jeden z nejtěžších okamžiků svého života, a i když jsem skončil na invalidním vozíku, stále se můžu věnovat tomu, co nejvíc miluju,“ řekl Lai.

Mohlo by vás zajímat: