ŠTÍTEK: Augusta

Tiger Woods se po vážné autonehodě představil na Masters.
Když golfista Tiger Woods přicházel na závěrečnou osmnáctou jamku hřiště v Augustě, diváci vstali a tleskali. Slavný americký hráč si ale tentokrát nekráčel pro další zelené sako pro vítěze Masters, kterých má už doma pět. Skončil s třinácti ranami nad par daleko za nejlepšími, ale úspěchem už byl jen samotný fakt, že po loňské vážné autonehodě vůbec poprvé hrál.
6 fotografií

Woods na Masters čerpal energii od fanoušků. Byl to neuvěřitelný pocit, řekl

Ostatní sporty
Sára Kousková v akci.
To, co znamená pro tenisty Wimbledon, horolezce K2 nebo pro dálkové plavce kanál La Manche, to je pro golfisty hřiště v Augustě. Cesty na něj vedou jen dvě. Buď jste profesionálním golfistou a jednou za rok se máte šanci probojovat na slavné Masters, nebo jste jedním z nejlepších amatérů světa, díky čemuž dostanete pozvánku na turnaj Augusta National Women's Amateur.  

Sezona snů vynesla Pražance Kouskové vstupenku do golfového ráje

Ostatní sporty
Liberec porazil Pardubice v nájezdech.
Zápasem s Pardubicemi v rámci 22. kola hokejové extraligy odstartovali Bílí Tygři trojlístek domácích utkání. Favorit duelu byl jasný, podle postavení obou celků v tabulce se mělo jednat o jednoznačnou záležitost v podání Liberce. Všechno bylo nakonec jinak, střetnutí za stavu 2:2 došlo až do nájezdů, ve kterých urval bod navíc Liberec.

Tygří série pokračuje, Liberec přemohl Pardubice v nájezdech

Hokej
Lídryně sdružení Živá Miroslav a starostka Eliška Nohavicová.
Miroslav – Bez místostarosty je už dva měsíce město Miroslav. Po odvolání bývalého druhého muže radnice Petra Augusty je volba nástupce na nejbližším zasedání zastupitelů. Volba nového místostarosty se uskuteční už 30. října. „Podle zákona jsme měli nejzazší termín osmého prosince. Předpokládám, že nový místostarosta bude zvolen právě na říjnovém zasedání,“ uvedla starostka Eliška Nohavicová.

Povedou Miroslav ženy? O místostarostovi rozhodne už říjnové zastupitelstvo

Znojemsko
Bílí Tygři se oklepali z pěti porážek a Spartu zdolali 2:0.
Nejvyšší hokejová soutěž Tipsport extraliga nabrala rychlé tempo a do své kroniky zapsala už 15. kolo letošní sezony. V něm se Bílí Tygři představili na Spartě, kde chtěli odčinit předchozích pět ligových porážek. Zato Sparta toužila navázat na vítěznou šnůru devíti zápasů. Nakonec se radovali Tygři po výhře 2:0, první čisté konto v sezoně zapsal liberecký brankář Justin Peters.

Bílí Tygři zastavili Spartu v rozletu a po pěti nezdarech opět zvítězili

Hokej
Bílí Tygři se oklepali z pěti porážek a Spartu zdolali 2:0.
Nejvyšší hokejová soutěž Tipsport extraliga nabrala rychlé tempo a do své kroniky zapsala už 15. kolo letošní sezony. V něm se Bílí Tygři představili na Spartě, kde chtěli odčinit předchozích pět ligových porážek. Zato Sparta toužila navázat na vítěznou šnůru devíti zápasů. Nakonec se radovali Tygři po výhře 2:0, první čisté konto v sezoně zapsal liberecký brankář Justin Peters.

Bílí Tygři zastavili Spartu v rozletu a po pěti nezdarech opět zvítězili

Hokej
Bílí Tygři podlehli Hradci 2:3.
Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve 14. kole extraligy na ledě Liberce 3:2 a připsali si první vítězství poté, co jejich realizační tým posílil trenér Vladimír Růžička. Naopak Bílým Tygrům se i nadále nedaří, zaznamenali již pátou porážku v řadě a v tabulce jim patří osmé místo. Východočeši jsou pátí.

Hradec Králové uspěl poprvé s trenérem Růžičkou

Hokej
Hokejisté Telče hrají krajský přebor na jihu Čech. Spokojeni v něm jsou, ale vznik obdobné soutěže na Vysočině by přivítali.
Telč – Třetí zápas v nové soutěži, třetí vítězství. Hokejisté Telče v krajské „lize“ zatím kralují. Na domácím ledě se úspěšně popasovali s Bystřicí nad Pernštejnem, které utekli v prostředním dějství. Výhru 8:3 si zajistili také čtyřmi využitými přesilovkami.

Hokejová Telč rozhodla ve druhé třetině

Hokej
Ilustrační foto fotbal
Fotbalisté sázavského Kavalieru v sobotu odpoledne sehráli sedmé kolo I. B třídy, když na domácím hřišti přivítali soupeře z Vyžlovky. Prvních pětačtyřicet minut dopadlo lépe pro domácí, kteří drželi vedení 1:0, druhý poločas vyšel svěřencům Pavla Chuchly ještě lépe, Sázava nakonec porazila Vyžlovku 4:1.

Sázava na těžkém terénu porazila Vyžlovku

Kraje
Hokejisté Kladna si poradili s Libercem, jemuž připravili první porážku v sezoně.
V dohrávce 7. kola Tipsport extraligy hostovali Bílí Tygři na Kladně, kde chtěli prodloužit svoji šňůru neporazitelnosti. Rytíři naopak toužili po potvrzení dobrých výsledků z posledních zápasů. Tygři sice na Kladně dlouho vedli, ale ve třetí třetině zápas ztratili a poprvé v letošní sezoně odešli poraženi.

Kladenští Rytíři jako první tým v extralize zkrotili liberecké Tygry

Hokej
Přípravné utkání mezi Bílí Tygři Liberec Liberec - Amur Chabarovsk Chabarovsk
Po úvodní porážce v Belfastu zavítali liberečtí hokejisté k dalšímu utkání Ligy mistrů do Švédska, kde se střetli s Luleou. Po bezbrankové první třetině začaly góly padat do hostující branky, Liberec nakonec inkasoval čtyřikrát a po dvou střetnutích má na svém kontě nula bodů.

Tygři nezvládli ani druhý duel v Lize mistrů, ve Švédsku padli 4:1

Hokej
Patrik Augusta (vlevo) vedle Filipa Pešána
Liberec -  Po čtyřech velmi úspěšných sezónách mění Bílí Tygři Liberec hlavního trenéra. Filipa Pešána nahradí v této pozici jeho dosavadní asistent Patrik Augusta, realizační tým pak v roli nového asistenta doplní doposud hlavní trenér Benátek nad Jizerou Jiří Kudrna. Zatímco pro Augustu to bude již druhá zkušenost na pozici hlavního kouče extraligového týmu, pro bývalého útočníka Bílých Tygrů Jiřího Kudrnu to bude premiéra na extraligové lavičce. .       

Novým trenérem Bílých Tygrů se stal Patrik Augusta!

Hokej
Ilustrační foto
Jihlava – Extraligová sezona se hokejovým mladším dorostencům Dukly krátí. V nadstavbové skupině D, kde už nemohou pomýšlet na jediné postupové místo do play-off, sehráli v úterý na svém ledě vítězný duel s Pardubicemi.

Mladší dorostenci porazili Pardubice

Hokej
Ilustrační foto
Jihlava – Hokejoví mladší dorostenci Dukly Jihlava se v nové extraligové sezoně trápí. To potvrdili i víkendovým nepříliš povedeným mačem na ledě posledního celku tabulky.

Mladíci Dukly ztratili bod

Hokej
Petr Holík.
Zlín, Mladá Boleslav /ROZHOVOR/ - Neschytal to jako mnozí jiní. Od zlínských fanoušků se nakonec po zápase Petr Holík dočkal vřelého loučení. Navzdory tomu, že to byl on, kdo Mladé Boleslavi jedním gólem a třemi asistencemi zařídil výprask Beranů v poměru 1:6. „Lidem jsem strašně vděčný,“ vzkázal Holík po zápase, když vykládal své dojmy u kabiny hostů.
21 fotografií

Holík: V kabině hostů to bylo divné

Hokej
Zlín - Třinec.
/FOTOGALERIE/ Jedni se po reprezentační přestávce zvedají, druhým to skřípe. Mluvit by o tom mohla brněnská Kometa, která ve středu doma padla s Pardubicemi a v pátek doma nestačila 1:3 na Vítkovice. Pád pokračuje i v Mladé Boleslavi, kde vedení dnes odvolalo trenéra Augustu. Proti Hradci tak tým vedla dvojice asistentů Žabka – Ujčík, ale ani to na výhru nestačilo.
12 fotografií

Extraliga po 22. kole: Sparta konečně vítězně. Derby severu pro Vervu

Hokej
BRANKÁŘ JAROSLAV KOVAČKA udržel proti Modlanům čisté konto, čehož si náležitě cení.
Bílina – Nevyzpytatelná Bílina v sobotu po výborném výkonu hladce porazila Baník Modlany, kandidáta na nejvyšší příčky krajského přeboru. Čtyři branky v jeho síti jsou pro mnohé překvapením, domácí si ale tři body naprosto zasloužili.

Bílina dostala nový impuls a vyhrála derby

Fotbal
Petr Augusta z Miroslavi pracuje pro Aeroklub Miroslav, vede chlapce v modelářském kroužku a propaguje běhání.
Miroslav /ROZHOVOR/ – Pětadvacet let pracoval Petr Augusta na různých zakázkách v zahraničí. Když se vrátil do Miroslavi, angažoval se ve veřejném životě, působil jako radní a zastupitel. Lidé ve městě ho znají z místního Aeroklubu, jako vedoucího kroužku leteckých modelářů a propagátora běhání. Pořádá ve městě běžecké závody.

Montér, politik, modelář. Při běhání si vyčistím hlavu, míní Augusta

Znojemsko
Tipsport extraliga: BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň.
Mladá Boleslav - Hokejisté BK Mladá Boleslav po dvou porážkách dokázali opět naplno zabodovat. Na domácím ledě porazili v napínavém zápase Liberec 3:1.

Bruslaři doma zdolali Bílé Tygry

Hokej
Duel hokejové extraligy Dynamo Pardubice - Oceláři Třinec.
Extraligoví hokejisté Třince dál nahání aktuální mistry z Komety Brno, se kterými se střetnou už v úterý ve Werk aréně. Oceláři po boji vyhráli v duelu 13. kola v Mladé Boleslavi 3:2 a po čtvrtině české nejvyšší soutěže jim patří třetí příčka.

Třinec pronásleduje Kometu! Vyhrál v Mladé Boleslavi

Hokej
Olomoučtí hokejisté (v červeném) prohráli s Mladou Boleslaví 1:3
Olomouc /FOTOGALERIE/ - Po třech venkovních porážkách v řadě dokázali hokejisté Mladé Boleslavi vyhrát na ledě Olomouce a díky tříbodovému zisku se posunuli na páté místo extraligové tabulky. 
33 fotografií

Hanzlík oslavil devítistovku

Hokej
Mladá Boleslav - Aukro Berani Zlín
Mladá Boleslav – Pozici favorita si hokejisté Mladé Boleslavi udrželi v duelu se Zlínem s přehledem. V televizním zápase vyhráli díky perfektně sehrané první třetině 4:1. Vítězný gól si připsal Jakub Valský, střelcem zápasu byl aktivní Jakub Orsava.
5 fotografií

Tajfun na úvod, Boleslav nedala Beranům šanci

Hokej
Ilustrační foto.
Třebíč – Vydařený začátek s kanonádou na konci. Takto hokejisté Horácké Slavie na domácím ledě ve třetím kole Ligy mladšího dorostu – skupiny G rozstříleli jihlavskou Duklu.

Mladíci vyprovodili Duklu deseti góly

Hokej
Odpoledne s BK Mladá Boleslav na koupališti v Semčicích.
Semčice - Premiérová akce pro fanoušky, která sklidila velký úspěch. Setkání ve sportovním areálu v Semčicích uspořádal Bruslařský klub poprvé. Rozhodl se představit nově složený A tým pro extraligovou sezonu 2017/2018 a to včetně značně obměněného realizačního týmu.
31 fotografií

OBRAZEM: Bruslaři řádili na koupališti s fanoušky

Hokej
Bývalý hokejový útočník a trenér Josef Augusta.
Vysočina - Ve věku 70 let ve čtvrtek zemřel bývalý hokejový útočník a poté úspěšný trenér Josef Augusta. Člen Síně slávy českého hokeje několik let bojoval s rakovinou slinivky. O jeho úmrtí informovali zástupci Dukly Jihlava, s kterou spojil podstatnou část své kariéry, i Českého svazu ledního hokeje (ČSLH).

Ve věku 70 let zemřel bývalý úspěšný hokejista a trenér Augusta

Hokej