ŠTÍTEK: Axe

Podle odborníků může ananas účinně bojovat proti celulitidě.
Celulitida trápí devět žen z deseti. Snaha zbavit se hrbolků na kůži je tak jedním z nejčastěji řešených kosmetických problémů. K odstranění celulitidy existuje nespočet prostředků, ale jen málokterý je skutečně funkční. K těm, které by mohly pomoci, patří ananas. Podle odborníků je právě toto ovoce s jemnou chutí účinným bojovníkem proti celulitidě. Je ovšem nutné podpořit jeho působení i zdravým životním stylem.

Zkrášlete se: V boji proti celulitidě pomáhá ovoce, na kterém si pochutnáte

Zdraví
Středomořské národy znaly léčivé účinky vavřínu už odpradávna.
Otoky nohou trápí v létě řadu lidí. Podomácku se s tímto problémem dá bojovat například sprchováním dolních končetin chladnou vodou. Pomoci však může také bylina, kterou má každý v kořence. Bobkový list si díky svým blahodárným účinkům umí s otoky nohou poradit. Pomáhá odvar i jen přiložení samotných listů.

Trápí vás oteklé nohy? Uleví oblíbené levné koření, které máte doma

Zdraví
Potraviny známé jako spalovače tuků sice špeky kolem pasu zázračně nespálí, ale zasytí, nakopnou metabolismus a učiní z diety krásný chuťový zážitek.
Kdo by před létem aspoň na okamžik nezavadil o myšlenku shodit pár kilogramů do plavek? Jednoduchý princip „méně jídla - více pohybu" funguje, ale zpravidla pomaleji, než by člověk rád. A tak přichází na řadu pátrání po takzvaných spalovačích tuku: potravinách, které proces hubnutí urychlí. Ovšem, existují doopravdy? Ano, v potravinové říši lze najít malé zázraky, které nahromaděné tukové buňky rozpustí a nechají zmizet.
8 fotografií

Nastartujte metabolismus. 8 + 1 surovin, které pomohou zhubnout

Zdravý život
Pomazánka s ředkvičkami může být ideální snídaně, svačina nebo zdravá večeře.
Hledáte tip na zdravou a chutnou večeři nebo svačinu, jejíž příprava vám zabere jen pár minut? Vsaďte na ředkvičky. Pokud vám nerostou na zahrádce nebo na balkoně, koupíte je teď čerstvé v každém marketu. Když k nim přidáte tvaroh a voňavé bylinky jako pažitku nebo petrželku, potěšíte chuťové buňky a ještě uděláte něco pro své zdraví.

Kuličky plné vitamínů: Pomazánka z ředkviček chutně, zdravě, levně a rychle

Za jídlem
Některé přírodní látky obsažené v potravinách a bylinách vykazují schopnost ředit krev.
Krevní sraženiny mají svůj účel. Chrání nás před přílišným krvácením při úrazu nebo operaci. Pokud se však začnou tvořit z jiných důvodů, mohou vést i k infarktu, mrtvici či plicní embolii. Lidé, kterým toto nebezpečí hrozí, musí být v péči lékařů a brát léky. Dá se tomu však předejít zdravým životním stylem a pestrou stravou. Existují totiž potraviny a byliny, které podle vědců vykazují schopnost ředit krev.

7 potravin, které pomáhají ředit krev a chránit cévy před sraženinami

Zdraví
Vydejte se za posledními pampeliškami letošního jara a vyzkoušejte recepty, díky kterým ze sebe vydají to nejlepší pro vás.
Pampelišky to letos díky téměř letnímu dubnu vzaly trochu hopem - leckde z nich zůstaly už jen odkvetlé ochmýřené hlavičky. Jinde jsou ale právě teď v plném květu. Stále je tak můžeme využít a užít si jejich chuť v bublinkové limonádě s droždím, v salátech nebo v pestu. A pokud ještě někde objevíte pampelišková nerozvinutá poupata, máte vyhráno dvojnásob.
9 fotografií

Jak si vychutnat léčivé pampelišky: Recepty, na které většina lidí zapomíná

Zdravý život
Jednoduchý nápoj je složen z potravin, které by měly játrům a střevům prospívat a podpořit i zdraví trávicího traktu.
Smažené nebo průmyslově zpracované potraviny, alkohol a nezdravý životní styl mohou negativně ovlivnit naše tělo. Mezi důležité orgány, které zbavují naše tělo toxinů, patří játra a tlusté střevo. Všechny emulgátory, barviva a dochucovadla z potravin, ale také plísně a další škodliviny je zatěžují. Proto je dobré jejich činnost čas od času podpořit. Řada lidí věří na účinné nápoje z ovoce, zeleniny a koření, které pomohou jejich zdraví a vitalitě. Jak pročistit játra a střeva? A jaké potraviny podpoří činnost jater a střev?

Jednoduchý nápoj na čištění jater a střev pomáhá tělu. Užívaly ho i naše babičky

Zdraví
Skořice je plná různých ochranných antioxidantů, které snižují poškození volnými radikály a zpomalují proces stárnutí.
Voňavé hnědé svitky patří už po staletí mezi nejoblíbenější koření na světě. Dokážeme je ocenit hlavně v zimě, kdy nás jeho hřejivá vůně dokáže příjemně povzbudit. Skořice však má pro náš organismus mnoho dalších blahodárných účinků. Mimo jiné je zdrojem antioxidantů chránících tělo před volnými radikály, které poškozují buňky a vedou k chorobám a předčasnému stárnutí. Přečtěte si, jak skořice pomáhá lidskému zdraví a který druh skořice je zdravější.

Využijte koření s hřejivou vůní: Je plné antioxidantů proti nemocem i stárnutí

Zdraví
Pokud se plísně v organismu přemnoží, nezahálejí: začnou postupně bujet a mohou se ze střeva šířit krevní, lymfatickou nebo přímou cestou.
Od nepaměti žijeme v prostředí, kde je množství plísní. Pomocí přirozené imunity se můžeme většině z nich bránit a díky naší vnitřní mikroflóře s nimi žijeme ve vzájemné symbióze. Někdy se však vnitřní mikroflóra naruší, plísně a kvasinky se ve střevech přemnoží, a to může vyvolat vážné zdravotní problémy. Jak se projevuje plíseň ve střevech? A jak můžeme plíseň ze střev odstranit?

Plíseň ve střevech je pro tělo nebezpečná. Jak ji poznat a jak se jí zbavit

Zdraví
Léčivé účinky lékořice využívali lidé již od dob egyptských faraónů.
Malé trojúhelníkové žlázy umístěné na horní části každé ledviny. Oč jsou nadledvinky nenápadnějšími orgány, o to větší roli hrají v našem zdraví. Nadledvinky vylučují téměř 50 hormonů včetně adrenalinu, kortizolu, estrogenu a testosteronu, které pomáhají regulovat reakci těla na stres. A ten nás dnes doprovází na každém kroku - ve škole, v práci i doma. Pokud vás tedy trápí problémy se spánkem, vyčerpanost nebo nadměrné ukládání tuku, může jít o špatnou funkci nadledvin. A právě s tím vám může pomoci lékořice.

Cítíte únavu a stres? Vašim nadledvinkám pomůže bylina, kterou znali už faraóni

Zdraví
Uvařit si čaj z pampelišky se opravdu vyplatí.
Pampeliška žlutě zazáří, jakmile na ni zavítí slunce. V případě podmračeného počasí totiž své květy pro ochranu uzavírá. I když někdo může považovat pampelišku za vytrvalý plevel, smetánka lékařská, jak zní její pravé jméno, je zdrojem nepřeberného množství zdravotních benefitů. Proč jíst pampelišky? Listy i květy jsou plné vitaminů a minerálů, kořen pomáhá zbavovat tělo toxinů, snižuje hladinu cukru, cholesterolu a krevního tlaku. Pampeliškové stvoly umějí pročistit játra, ledviny i žlučník. Co z pampelišky sbírat a kdy pít pampeliškový čaj?
6 fotografií

Rozhlédněte se, až zasvítí slunce. Teplé paprsky odhalí zázrak pro čištění jater

Zdravý život
Konvoj americké armády projíždí Českou republikou. Foto na hraničním přechudu v Náchodě.
Sobotním dnem až do 30. května se uskuteční přes území České republiky přesuny amerických vojáků v rámci cvičení Breakthrough, Szentes Axe a Saber Guardian 2019.

Přes Náchod pojedou vojáci

Náchodsko
Americký vojenský konvoj
Střední Čechy - Přesuny vojenských jednotek se často odehrávají za tmy – tentokrát ale nebude cílem zmást nepřítele. Načasování má jiný důvod: co nejméně blokovat provoz na dálnicích, po nichž je vedena většina trasy. Ještě předtím se však objeví i jiné jednotky, a to v plném světle; za bílého dne. Českou republikou budou opět projíždět konvoje americké armády.

Od soboty budou řidiči potkávat transporty amerických vojsk

Z okolí
Ilustrační foto
Nová Paka – Fotbalisté SK Union 2013 se ve své čtvrté letošní návštěvě Prahy utkali v Kobylisích s mužstvem Admiry Praha, které je v současnosti farmou prvoligové pražské Slavie.

Tým Unionu získal jeden bod

Fotbal
Ilustrační foto.
Nový Bydžov – V 7. kole České fotbalové ligy přivítali fotbalisté SK Union 2013 na Městském stadionu v Novém Bydžově severočeský FC Chomutov. Hosté byli dlouho po ukončení loňského soutěžního ročníku ČFL ve hře o postup do 2. ligy z 5. místa tabulky.

Tým Unionu na domácí půdě poprvé podlehl

Fotbal
Ilustrační foto
Nová Paka – V 27. kole divize „C" hostil společný tým Nové Paky a Nového Bydžova na domácím hřišti dalšího nováčka této soutěže, fotbalisty Sokola Jablonec n. Jizerou, kteří jsou farmou prvoligového jmenovce z Jablonce nad Nisou.

Lídra fotbalové divize spasil Janouch

Fotbal
Ilustrační foto.
Nová Paka – V 26. kole divize „C" hostoval společný tým Nové Paky a Nového Bydžova na hřišti nováčka této soutěže v Železném Brodě, kde mu soupeřem byli fotbalisté místního FK ŽBS.

Vítězná povinnost fotbalistů splněna

Fotbal
Ilustrační foto
Nová Paka – Vedoucí celek divizní skupiny C, fotbalisté společného družstva Nové Paky a Nového Bydžova, v podzimní části mistrovských utkání opíral svoje skvělé výsledky o spolehlivé výkony exhradeckého brankáře Radima Ottmara.

Divizní lídr získal výraznou posilu

Fotbal
Ilustrační foto
Nová Paka – Společné družstvo fotbalistů Nové Paky a Nového Bydžova, které vede divizní skupinu C, v dalším přípravném utkání přivítalo na umělé trávě v Chudonicích účastníka Královéhradeckého krajského přeboru.

Další branková úroda v zimní přípravě

Fotbal
Ilustrační foto.
Nová Paka – Společné družstvo fotbalistů Nové Paky a Nového Bydžova v dalším přípravném utkání přivítalo na umělé trávě v Chudonicích účastníka Královéhradeckého krajského přeboru, mužstvo FK Chlumec nad Cidlinou.

Desetibranková zimní fotbalová příprava

Fotbal