ŠTÍTEK: Bedřich Smetana

Členové sboru na soustředěních i při vystoupeních.
Letní měsíce znamenají pro Smíšený pěvecký sbor Komenský z Vítkova dvouměsíční pauzu a odpočinek. Jeho letošní sezona vyvrcholila vystoupením na mezinárodním písňovém festivalu Svátky písní Olomouc, ze kterého si odnesl stříbrné pásmo. Pro veřejnost pak vystoupil ještě ve Šternberku a v Nových Sedlicích.
5 fotografií

Vítkovský pěvecký sbor uzavřel sezonu stříbrným pásmem

Opavsko
Malá Evropa.
Projekt Malá Evropa se v Holešově konal letos už potřetí. SVČ TYMY i v letošním roce oslovilo ke spolupráci holešovské základní školy. Malá Evropa se letos uskutečnila v rámci oslav Dnů města Holešova, v pátek 31. května na náměstí E. Beneše. Jednotlivé školy představily státy EU – 1.ZŠ si vybrala Španělsko, 2.ZŠ ČR, 3.ZŠ Německo, UO + ZŠ Slovensko a SVČ TYMY představilo Holandsko.
8 fotografií

Na holešovském náměstí vyrostla Malá Evropa

Čtenář reportér
Muzea se mění. Dnes se snaží přilákat k návštěvě celou rodinu.
Muzea již dávno nejsou zkostnatělé instituce, ve kterých musí děti mlčet a potichu poslouchat. Mnohá muzea dnes nabízí nejen poučení v podobě zábavných a interaktivních expozic, ale také herničky, útulné kavárny a spoustu dětem na míru připravovaných akcí. Vybrali jsme pro vás deset muzeí, kde se vždy na děti těší.

10 muzeí, kde jsou děti vítány a bude je to tam opravdu bavit

Doma