VIDEO: V Národním parku v Botswaně se narodilo slůně přímo před zraky turistů

Národní park Chobe je jednou z nejnavštěvovanějších rezervací v Botswaně, a tak mají zvířata o pozornost postaráno. Nedávno se jedna skupina stala součástí příchodu na svět malého slona. Stádo jí dalo jasně najevo, co si o přítomnosti nezvaných diváků myslí.

Sloni jsou největší chloubou Národního parku Chobe.
Sloni jsou největší chloubou Národního parku Chobe.
Zdroj: Profimedia.cz

V Národním parku Chobe na severu Botswany potkáte spoustu druhů zvířat. Jde o vynikající místo pro pozorování ptáků, kterých tu žije zhruba 440 druhů. Nechybí ani velká stáda buvolů kaferských nebo psi hyenovití. Zároveň se jedná o zajímavé území, protože se zde setkávají naprosto odlišné biotopy polopouště Kalahari s bažinami.
Mezi suchozemskými savci jsou sloni rekordmany v délce březosti - než se mládě narodí, uplyne 22 měsíců.Zdroj: Youtube.comK největší atrakci třetího největšího parku Botswany však patří obrovská stáda slonů. Žije jich zde více než 60 000, což je největší koncentrace slonů na světě. Tvoří obrovské skupiny, a zatímco období sucha tráví z pravidla v okolí řek Chobe a Linyanti, na období dešťů se stěhují do jihovýchodní oblasti parku.

Zdroj: Youtube

Návštěvníci parku byli nedávno svědky narození slůněte a vše zachytili díky kameře. Jak si lze ve videu všimnout, pro milovníky divočiny to byla velmi emotivní situace. Byli u toho, když se mládě jen pár chvil po narození snažilo za pomoci matky zvednout na všechny čtyři. A také viděli, jak je oba obklopil zbytek stáda, který dal turistům jasně najevo svoji sílu a odhodlání ochránit nového člena.

Mohlo by vás zajímat: